Tabără Internațională New York – Ziua 4

Jul 15
Jul 16
Jul 17
Jul 18
Jul 19
Jul 20
Jul 21
Jul 22
Jul 23
Jul 24
Jul 25
Jul 26
Jul 27
Jul 28
Jul 29

Ziua 4 – Prieteni noi și cumpărături!

Ziua de marți a fost una plină: cursuri, prieteni noi și o sesiune lungă de cumpărături în care elevii din tabăra de limba engleză de la New York au descoperit unul dintre cele mai mari mall-uri din SUA.

După un mic dejun copios și la fel de variat ca în zilele trecute, cei mai mulți dintre elevi și-au început cursurile. Ne-am bucurat să aflăm că există foarte puțini elevi din această tabără care împart grupa de studiu, oferindu-le ocazia să interacționeze și să folosească limba engleză și mai mult. Orarele lor sunt destul de variate, elevii fiind echilibrați pe cele două fluxuri de studiu. Astfel, vom avea câteva dintre activități ce se vor ține în două sesiuni, una de dimineață și una de după-amiază. Avem parte în această tabără de grup atât de elevi începători, cât și de elevi avansați, chiar și la nivel C2.

1 tabara in strainatate new york 180717

Elevii încă se obișnuiesc cu campusul și clădirile sale, iar unii dintre ei au avut nevoie de ajutor cu orientarea spre sălile de curs. Din acest motiv i-am încurajat să ajungă la curs mai repede, să își ia tipul necesar pentru a identifica locul în care trebuie să ajungă, clădirea, etajul, cât și sala!

Astăzi în campus au fost prezenți și Ambasadorii EF. Elevii din grupul nostru s-au putut înscrie în program, pentru a vorbi despre experiența lor cu EF și a câștiga diverse premii, de la ochelari de soare la tricouri, sticle de apă ori spinnere.

2 tabere interanationale în străinătate 180717

După masa de prânz (care azi a incluz și o ciorbă de văcuță foarte gustoasă), alți elevi din grupul acestei tabere internaționale și-au început cursurile, iar elevii ce au avut lecții de dimineață s-au relaxat în campus în spațiile comune sau în camerele lor. Astăzi a fost din nou cald, iar unii dintre noi am ales piscina campusului pentru a ne răcori! Piscina este una semi-olimpică, echipată cu tot ceea ce are nevoie, inclusiv salvamar 🙂

4 tabara limba engleza sua 180717

Am discutat cu mulți dintre elevii din tabără despre cursurile de astăzi! Cei cu care am vorbit au fost foarte încântați de lecțiile la care au participat. Cursurile sunt interesante și captivante, Am rugat doi dintre ei să ne transmită impresiile după cursurile de azi:

3 tabara in strainatate america 180717

Lavinia:  Azi am avut prima zi de cursuri iar faptul că sunt atât de interactive m-a impresionat foarte tare. Motivul principal pentru care am venit aici a fost să întâlnesc oameni noi, în timp ce îmi îmbunătățesc limba engleză iar aceste cursuri mă vor ajuta cu siguranță să ating aceste obiective. Ceea ce îmi place cel mai mult este faptul că deja am prieteni de pe 3 continente, și e doar începutul! 

George Pop: Azi la orele de engleză ne-am distrat pe cinste și am avut ocazia să ne cunoaștem mai bine. Mai întâi ne-am prezentat și am jucat diverse jocuri pentru a exersa mai mult vocabular. Nu mă așteptam să fie așa de diferite cursurile față de cele de acasă! 

Cina de astăzi a putut fi luată în două locuri: cantina principală sau terasa de la clădirea Gaines – sub formă de BBQ, cu hamburgeri, hot dog, sau hamburgeri vegetali, legume salate și pepene proaspăt. În cantina principală elevii din tabără au putut mânca pui cu ciuperci, legume mixte, cous-cous, plăcintă cu brânză de capră și legume, pizza vegetariană ori cu brânză și bineînțeles nelipsitele salate, înghețată și desert.

5 tabara limba engelza new york 180717

13 tabara internationala engleza NY 180717

Am plecat către mall la ora 18:00, după ce toată lumea a avut timp să își ia cina. Ne așteptau peste 400 de magazine în al doilea cel mai mare mall din zona metropolitană New York și al 8-lea din SUA. Ca și comparație, întreg complexul Băneasa Shopping City din parte de nord a Bucureștiului are 55,000 m2 de spațiu comercial. Pentru că în America totul este mai mare, Palisades Centre are peste 200,000 m2 de spațiu comercial, dispuși pe patru etaje.

8 tabere internationale limba engleza sua 180717

Elevii au avut trei ore pentru cumpărături, iar dacă nu au reușit să își achiziționeze tot ce planificaseră putem să mai vizităm centrul o dată înainte de întoarcerea acasă. Paul s-a declarat extrem de încântat de faptul că și-a găsit încălțările pe care le căuta! Bogdan a reușit și el să își pantofi sport care să îi fie comozi pentru plimbările noastre. Robert din păcate nu a găsit un Apple Store însă promisiunea mea rămâne valabilă – vom ajunge și la magazinul Apple din Manhattan.

10 tabere de limba engleza new york 180717

9 tabara in strainatate ny 180717

Cu zâmbetul pe buze și destul de mulțumiți de achizițiile făcute astăzi, dar și impresionați de mall-ul impunător și de oamenii prietenoși, ne-am îndreptat înapoi spre campus. La ora 22 eram deja în campus, iar seara am încheiat-o în lounge, cu alți elevi internaționali sau direct în pat pentru a ne încărca bateriile!

12 tabara internationala engleza 180717

11 tabere in strainatate 180717

Mai multe imagini de azi puteți viziona aici: Tabără Qdays New York Ziua 4