Tabără Internațională New York – Ziua 5

Jul 15
Jul 16
Jul 17
Jul 18
Jul 19
Jul 20
Jul 21
Jul 22
Jul 23
Jul 24
Jul 25
Jul 26
Jul 27
Jul 28
Jul 29

Ziua 5 – Cursuri, Bronx Zoo și EF’s Got Talent

Miercuri a fost din nou o zi cu mult soare, și a fost o zi pe care am umplut-o cu activități diverse! După micul dejun copios, cu omletă, șuncă, brânzeturi, salate, cereale și deserturi au urmat cursuri pentru cei mai mulți dintre elevi.

Micul dejun în campusul din New York se servește începând cu ora 7:30, iar primele cursuri încep la ora 8:30! Profesorii marchează fiecare absență și este responsabilitatea fiecărui elev să își organizeze dimineața în așa fel încât să nu întârzie la ore și să apuce să își ia și masa. Să nu uităm faptul că aceasta tabără este în primul rând una de studiu.

3 tabere internationale engleza 180717

Azi s-a discutat cu toți elevii din nou despre modul în care simt ei că sunt încadrați în grupa de studiu. Astfel, unii dintre elevii din grupul nostru de tabără au discutat astăzi cu profesorii dorința lor de a se muta la o grupă de studiu superioară, alții au considerat că nu este important nivelul la care studiază. Profesorii de la curs sunt cei care decid nivelul elevului atunci când acesta consideră că nu este încadrat potrivit. Evaluarea se face permanent pe parcursul câtorva ore de curs, astfel încât profesorul fiecărei grupe știe cel mai bine nivelul elevilor din grupa sa de studiu.

1 tabara internationala New York 180717

Adriana a cerut reîncadrarea ei într-o grupă de studiu superioară. Profesoara nu a fost de acord cu mutarea, nivelul ei general fiind cel al grupei. Din punct de vedere al cunoașterii gramaticii este bine pregătită, dar la comunicare mai are de lucru, de aceea este foarte important să comunice cât mai mult în limba engleză în această tabără!

4 tabere internationale in america 180717

Robert va fi retestat mâine de către profesorul din grupa de studiu. În general reîncadrarea este necesară atunci când elevii nu iau în serios testul de plasament, fie din grabă, din neatenție ori fiindcă îl tratează superficial. Maria A. a fost deja mutată într-o altă grupă de studiu, nivelul ei de cunoștiințe fiind foarte ridicat!

Astăzi, am cerut opinia altor doi elevi din această tabără cu privire la cursurile de limba engleză:

Cursul de azi  fost foarte distractiv și interactiv. Am lucrat în echipe studiind ultimele trenduri în materie de moda, fiindcă azi am studiat capitolul din manual intitulat: “Moda”. Profesorul de la curs ne-a încurajat să fim creativi și să ne imaginăm în pielea unor bine-cuonscuți designeri, ce trebuie să creeze costumația unei persoane celebre. Eu am ales Celine Dion. Am făcut și un fel de concurs între 7 elevi ce erau în grupa de studiu dinaintea mea, și cei 7 care am început săptămâna aceasta. Elevii cei noi am câștigat! 🙂 – Rebeca

Azi  fost o zi foarte drăguță la curs. Am început cu lecții de engleză interesante și distractive. Am lucrat în echipe discutând despre felul de muzică pe care îl preferăm și totodată exemplificând stiluri muzicale existente în țările noastre. Al doilea curs al zilei ne-a trezit mai bine ca alarma! Am avut de explicat în 200 de cuvinte scrise, semnificația unui cântec ales. -Ana

La ora 10 eram gata de plecare cu primii elevi la Grădina Zoologică din Bronx! Astăzi, intrarea a fost gratuită, așadar a meritat să vizităm cea mai mare grădină zoologică urbană din Statele Unite ale Americii și totodată una dintre cele mai mari. Inaugurată în 1899, în prezent numără peste 600 de specii de reptile, insecte, păsări, pești și mamifere!

2 tabere in strianatate 180717

6 tabere de engleza in america 180717

5 tabere internationale engleza 180717

Totuși, fiind temperaturile destul de ridicate, anumite animale precum tigrul, leopardul de zăpadă ori ursul polar nu s-au arătat ușor, în timp ce panda-ul roșu lenevea liniștit pe o creangă la soare. Antilopele, gazelele, girafele ori zebrele nu aveau o problemă cu temperatura 🙂

7 tabere internationale america 180717

8 tabere engleza new york 180717

Întreg parcul este format din diverse scene, specifice habitatului animalelor ce locuiesc în acea zonă, mimând terenul și flora iar în anumite expoziții speciale condițiile de luminozitate, de temperatură ori de umiditate. Nu este de mirare că aproximat 2,15 milioane de vizitatori trec pragul acestei grădini zoologice în fiecare an!

9 tabere internationale engleza 180717

Grupa doi s-a întors de la zoo la timp pentru masa de cină! Toate mesele din această tabără sunt incluse în cursurile elevilor din tabara internațională Qdays New York, iar mâncarea din cantina școlii este extrem de variată!

Elevii sub 16 ani nu au voie să părăsească spațiul campusului decât însoțiți de către liderul de grup ori de către un angajat al școlii. Astfel, la cererea a doi elevi din grup am programat un drum în Tarrytown pentru a ne aproviziona cu una-alta, magazinul din campusul în care petrecem această tabără fiind având varietate însă nefiind deschis în permanență. Până la urmă s-au alăturat și alți elevi incursiunii noastre de la cumpărături.

10 tabere engleza new york

La ora 20, biroul de activități a programat EF’s Got Talent! În această competiție se înscriu elevi din campus ce concurează arătându-și pe scenă diversele talente, pentru a câștiga diverse premii puse la bătaie de către școală. Ana Maria Petrache a deschis scena, cântând o piesă atât la chitară cât și la voce, în același timp. Bravo Ana! Ai cântat excelent, ropotele de aplauze fiind dovada cea mai bună!

13 tabara internationala new york 180717

12 tabara in strainatate new york 180717

Au mai urcat pe scenă elevi din Japonia, China, Brazilia, Germania, Argentina, Taiwan, Franța, Thailanda și Chile! Elevii au dansat, au cântat, au avut numere de comedie – însă toți trebuie felicitați pentru curajul de a se urca pe scenă în fața a aproximativ 200 de elevi spectatori.

11 tabere internationale new york

Ne-am întors în clădirile de reședință pentru a ne odihni! Mâine e o nouă zi ce se anunță interesantă!

Mai multe imagini din ziua 5 sunt disponibile aici: Album Facebook Tabără New York