Tabără Internațională New York – Ziua 6

Jul 15
Jul 16
Jul 17
Jul 18
Jul 19
Jul 20
Jul 21
Jul 22
Jul 23
Jul 24
Jul 25
Jul 26
Jul 27
Jul 28
Jul 29

Ziua 6 – Tarrytown

Joi, o parte dintre elevi au început cursurile la ora 08:30, unii dintre ei trezindu-se la timp pentru mic dejun, iar alții fugind din pat direct la cursuri – așa cum ne-au mărturisit ulterior. Cei care au început mai târziu, au profitat de ocazie pentru a dormi mai mult. Au trecut deja șase zile de când a început această tabără în New York și elevii s-au acomodat destul de bine cu noul fus orar, între New York și București fiind o diferență de 7 ore. Pentru cei cărora le este încă dificil să se trezeacă, campusul le oferă posibiltatea unei băuturi calde ori reci la Starbucks.

1 tabara internationala in america 200717

Programul academic de astăzi al elevilor a fost destul de răspândit pe întreg parcursul zilei. Elevii fiind pe trei sloturi de cursuri: primii au avut cursuri de la 08:30 la 11:20, următorul grup de  10:00 la 11:20 și apoi de a 14:30 la 15:50, iar ultima tură a fost pe orarul 14:30 – 17:20. Acest aspect, împreună cu atenționarea de vreme foarte călduroasă care a fost anunțată pentru astăzi, ne-a făcut să dedicăm pauza de prânz de la 11:30 la 14:30 relaxării în campus.

Biroul de activități a propus două sesiuni distractive și de socializare astăzi – Ice Cream Social, un eveniment în care se împărțea înghețată în recepția de la Rita, pentru a încuraja elevii să comunice mai mult unii cu alții. Mai apoi a avut loc un alt eveniment intitulat Tie Die, în care elevii doritori au venit cu un tricou alb pe care l-au putut vopsi folosind culori speciale puse la dispoziție de către școală.

3 tabere de engleza in america 200717

Ca în fiecare zi, după primele cursuri am avut o ședință de grup, unde am stabilit detaliile pentru ziua în curs și am discutat cu fiecare elevi în parte despre modul în care percepe cursurile, despre participarea sa la ore și despre ceea ce îi place cel mai mult la cursuri.

Claudiu a mărturisit că, încheind deja trei zile complete de cursuri, este impresionat. Îi place foarte tare stilul de predare al profesorilor și felul în care aceștia reușesc să îi țină activi pe elevi la cursuri, fiind o diferență foarte mare față de șoala de acasă. Totodată, a cunoscut la cursuri mulți elevi interesanți, din diferite colțuri ale lumii.

În pauze i-am surprins pe elevi la jocurile din Rita Hall, fusball, biliard, ping-pong fiind disponbile și gratuite pentru elevi! După amiază le-am propus elevilor să scăpăm de căldura bucurându-ne de piscina din campus! Azi, doar Rebeca a ales piscina după amiază.

4 tabere limba engleza in america 200717

2 tabere de limba engleza new york 200717

Ada, de la grupa de juniori (12 – 15 ani), a fost încântată de curs, considerându-l ca fiind inovator, cel mai important aspect fiind faptul că s-a bazat pe comunicare și pe exprimarea opinilor personale. Totodată, îi place faptul că profesorul este înțelegător, iar exercițiile sunt axate pe dezvoltatea vocabularului.

La masa de cină, elevii au putut din nou să opteze pentru a lua masa în cantina principală, unde vedeta serii a fost o friptura de piept de curcan cu diverse alte opțiuni ori salate sau garnituri. Cealaltă opțiune a fost grătarul din aer liber unde elevii au ales dintre hamburger, hot dog ori hamburger vegetarian cu roșii, murături, salată de cartofi și desigur, pepene proaspăt și foarte gustos!

5 tabere in strainatate america 200717

Spre seară, cerul s-a acoperit de nori, iar vremea s-au mai răcorit, făcând plimbarea noastră spre port una foarte plăcută. Bineînțeles, cei care nu au dorit să meargă pe jos au putut opta pentru transferul oferit de către școală spre gară pentru suma modică de 1 dolar per călătorie. De la gară până în port, am continuat pe jos pentru încă 5 minute.

6 tabara internationala america 200717

filler tabara internationala engleza 200717

Portul este binecunoscut ca fiind locul ideal pentru a urmări apusul în Tarrytown, însă de această dată noi se pare că nu am fost foarte norocoși, cerul fiind acoperit de nori. Elevii au socializat, au făcut fotografii, au râs, s-au jucat timp de mai bine de 1 oră.

7 tabara internationala engleza america new york 200717

8 tabere de engleza in america 200717

Câteva picături de apă ne-au făcut să decidem să ne întoarcem înapoi spre campus – am scăpat doar cu atât, ploaia ocolindu-ne și lăsând locul unui apus extraordinar pe care l-am fotografiat de pe drum. Ajunși la supermarket, copiii au intrat pentru mici cumpărături, iar când au ieșit îi aștepta un curcubeu tare frumos.

10 tabara engleza america 200717

9 tabara internationala sua 200717

La ora 21 eram înapoi în campus, încântați de plimbarea de seară, și hotărâți că astăzi să nu mai stăm până târziu. Elevii și-au dat seama că trezitul de dimineață devine din ce în ce mai anevoios și iată că învață să își prioritizeze activitățile de seară astfel încât să nu piardă cursurile.

Reveniți și mâine, pentru a citi cum s-a desfășurat o nouă incursiune în Manhattan într-una din cele mai frumoase zone ale orașului!

Mai multe imagini din ziua 6 sunt disponibile aici: Album Facebook Tabără New York