Tabără Internațională New York – Ziua 9

Jul 15
Jul 16
Jul 17
Jul 18
Jul 19
Jul 20
Jul 21
Jul 22
Jul 23
Jul 24
Jul 25
Jul 26
Jul 27
Jul 28
Jul 29

Ziua 9: O nouă plimbare – muzee și Empire State Building

Duminică a fost o nouă zi frumoasă în tabăra internațională Qdays din New York! Am avut parte de o excursie excelentă prin Manhattan, în care am putut vizita atât muzee cât și diverse magazine – iar seara s-a încheiat la etajul 86 al Empire State Building!

Plecarea a fost stabilită la 11:30, așadar am avut suficient timp pentru a ne odihni, și pentru a lua micul dejun. După micul dejun am fost luați de către șofer în autobuzul pus la dispoziție de către școală și eram gata să ne începem noua incursiune în oraș. Astăzi avea să fie o zi lungă dar vremea ne ajută, soarele fiind blocat de nori, iar temperatura fiind foarte plăcută.

1 tabere internationale in new york 230717

Am ajuns din nou în zona Muzeului Științelor Naturii și fiindcă nu mai era coada așa de mare am intrat cu toții în muzeu însă nu prin holul principal. Acesta putea să fie observat la ieșire – cu tot cu citatele lui Theodore Roosevelt pe teme legate de tinerețe, de natură, de națiune sau de stat. Chiar dacă am utilizat intrarea pentru grupuri, am avut puțin de așteptat însă răbdarea ne-a fost răsplătită și la urma urmei, nu ne grăbeam nicăieri. Timp de o oră am putut să învățăm despre animale, roci, civilizații antice, dinozauri și multe multe altele.

2 tabere limba engleza america 230717

3 tabara internationala america 230717

Muzeul a fost cu adevărat impresionant datorită varietății de informații interesante pe care vizitatorii le pot afla trecând prin cele patru etaje de galerii. Modelele folosite pentru civilizațiile amerindiene, africane sau sud-americane erau foarte reale și surprindeau viața de zi cu zi a popoarelor ce ocupau aceste teritorii. Animalele erau și ele reprezentate foarte real, iar fosilele de dinozauri ocupau aproape un etaj întreg.

4 tabara in strainatate 230717

Am traversat parcul și în scurt timp am ajuns la Metropolitan Museum, sau mai simplu spus: The Met. Chiar dacă temperatura era mult mai plăcută astăzi, soarele fiind blocat de către nori, umiditatea era destul de ridicată în parc. Nu am stat prea mult aici, doar atât cât să face unele poze înr-un loc cu priveliște frumoasă, apoi ne-am continuat drumul.

5 tabere de limba engleza ny 230717

6 tabere internationale america 230717

O parte dintre elevi au rămas afară pentru a mânca sau pentru a se odihni pe treptele muzeului. Totuși, destul de mulți elevi au intrat la Met și au descoperit un muzeu extrem de interesant cu decorurațiuni, opere de artă, arme și armuri, instrumente muzicale și multe alte obiecte de artă sau piese istorice din diferite culturi ale lumii.

7 tabara internationala 230717

8 tabara de limba engleza 230717

Pe 5th Avenue am continuat până la colțul parcului unde am făcut o scurtă pauză la un Apple Store amplasat sub pământ. Apoi am rămas pe 5th Avenue cu o singură scurtă pauză de cumpărături la două magazine apropiate, mai accesibile la care au dorit neapărat copiii să intre. Spun mai accesibile fiindcă această parte a 5th Avenue este plină de magazine exclusiviste. Chiar și mărcile ce în general sunt mai accesibile își folosesc magazinele de pe acestă parte a străzii pentru gamele lor de lux.

9 tabara in strainatate 230717

Am făcut o scurtă pauză și la Catedrala St. Patrick din Manhattan, pe lângă care trecusem și luni și am descoperit un interior la fel de impresionant ca și exteriorul acestei biserici. Nu am putut să vizităm catedrala fiindcă avea loc o slujbă, însă tot am aruncat un ochi la interiorul acesteia.

10 tabara engleza 230717

În dreptul străzii 55 am ales să ne oprim pentru a mânca la Five Guys Hamburgers and Fries – un loc foarte apreciat ce nu poate să fie clasificat ca și fast-food. Cartofii prăjiți sunt tăiați de mână iar toată carnea este proaspătă, nefiind congelată – totul la un preț decent. Ne-am bucurat de o masă copioasă și destul de lungă fiindcă următoarea noastră oprire avea să fie Empire State Building. Bogdan a concluzionat foarte bine faptul că ne-am oprit la Five Guys fiindcă în grupul nostru sunt 5 băieți.

11 tabere internationale engleza 230717

În aproximativ o oră eram la observatorul de la etajul 86 al Empire State Building – după ce am trecut prin istoria clădirii, dar și prin filtre de securitate. Clădirea măsoară aproximativ 380 de metri înălțime are două punți de observație, la etajul 86 și la etajul 102. Am reușit să fim la puntea de la etajul 86 puțin înainte să se întunece așadar am prins orașul pe timp de zi, dar și pe timp de noapte – lucru pe care elevii din tabăra internațională de la New York s-au arătat deosebit de încântați.

14 tabere internationale 230717

12 tabere limba engleza 230717

13 tabere limba engleza 230717

15 tabere in strainatate 230717

Plimbarea de astăzi a durat aproximativ 11 ore, timp în care ne-am relaxat prin muzee, am luat masa și ne-am bucurat de frumusețea Mahattan-ului și de priveliștile fantastice din vârful acestei clădiri reprezentative pentru New York. Așadar elevii s-au retras repede în camere pentru a se odihni! Mâine reîncep cursurile!

16 tabara internationala 230717

Iată și itinerariul nostru de astăzi: https://goo.gl/maps/yGpBUxa2oKP2

Mai multe imagini din Tabăra Internațională New York, ziua 9 aici: Album Facebook Tabara New York – partea a II-a