Tabără în Străinătate New York – Ziua 11

Aug 11
Aug 12
Aug 13
Aug 14
Aug 15
Aug 16
Aug 17
Aug 18
Aug 20
Aug 19
Aug 21
Aug 22
Aug 23
Aug 24
Aug 25

Ziua 11 – Broadway!

Astăzi am avut parte de o nouă zi foarte interesantă în tabără, cu lecții de engleză captivante, mese gustoase, timp de odihnă și o seară de neuitat pe Broadway!

Nu mulți elevi au avut lecții de la 8:30, așa încât cei mai mulți dintre ei s-au putut odihni după ce au petrecut seara de ieri alături de prietenii internaționali într-unul dintre saloanele din campus, gătind, râzând iar mai apoi spălând vasele :). Totuși, cei care s-au trezit pentru micul dejun și-au început ziua în forță la lecțiile de engleză. Ceilalți au început cursurile fie la 10, fie la 14:30.

1 tabara in strainatate 211018

La prânz, elevii au primit Chicken Parm, un snițel de pui cu parmezan topit peste sos de roșii, diverse legume, variante vegetariene și cartofi prăjiți, care au fost la mare căutare. La desert, înghețată, prăjitură și jeleu! Directoarea cantinei m-a abordat din nou pentru a-mi spune că românii sunt niște oameni foarte frumoși. Am aflat astfel despre faptul că are în familie o româncă, respectiv cumnata ei. Știe și câteva cuvinte în română, așa că îi vom recomanda o rețetă românească pentru a o include în meniul cantinei pe viitor.

Am primit si azi impresiile elevilor de la cursuri 🙂

Daria: În privința cursurilor de engleză din cadrul academiei EF pot spune că sunt foarte mulțumită. Chiar dacă nu am învățat foarte multe lucruri noi, am exersat și practicat lecțiile sau lucrurile deja știute. Exercițiile le-am făcut în perechi de câte doi sau grupuri de câte trei, astfel încât să socializăm între noi, iar discuțiile pe care le aveam să fie în engleză. Modul de predare a fost unul interactiv și distractiv, având în vedere că în fiecare oră ne-am jucat ceva sau am făcut un proiect care ne-a ajutat să asimilăm lecția predată și lucrurile nou învățate. Profesoara este foarte drăguță și plină de viață, ajutându-ne cu orice problemă întâlnită și explicându-ne fiecare cuvânt nou. Colegii sunt prietenoși și amuzanți, mereu cu zâmbetul pe buze. Având în vedere că mai sunt doar patru zile, pot spune ca această tabăra mi-a lăsat un gust plăcut și sper să revin aici curând.

7 tabara in strainatate 211018

Adriada: Săptămâna aceasta am fost transferată la altă clasă asta implicând și un profesor nou. La primul curs de astăzi mi-am îmbunătățit abilitățiile de speaking împreună cu o fată din Rusia și una din Japonia. Lecția era sub formă de joc: o persoană din echipă citea un text și trebuia să trimită informația unei alte persoane din grupă care la rândul ei trebuia să transmită informația celei de a treia persoane care scria pe o foaie ce auzea. După acest curs eram nerăbdătoare să înceapă următoarea clasă.
Al doilea curs a început cu o conversație despre sistemul de învățământ din diferite țări și despre examene recunoscute în Europa și America. Majoritatea au participat la conversație cu câte un contra-argument sau cu câte o opinie.

2 tabara in strainatate 211018

Luca: SALUT SUNT LUCA, am 15 ani și până acum această experiență mi-a lasat un gust dulce, am cunoscut multe persoane și fete frumoase de toate naționalitățile, din fericire băieții nu au fost pe placul meu. Mi-am făcut mulți prieteni, turci, guatemalezi, japonezi, chinezi, argentinieni, locuitori ai statului Panama, venezueleni, etc. Cursurile au fost OK – am lipsit doar o dată! Profesoara e de apreciat chiar dacă e mai în vârstă, îmi place de ea rău de tot. Aș dori să mă reîntorc aici, nu voi uita niciodată acest campus, persoanele, staff-ul, profesorii. TOTUL RĂMÂNE ÎN NEW YORK CITY! Am uitat să precizez: mâncarea e bună, chiar dacă azi domnu’ cu pizza n-a dorit să-mi dea 6 felii de pizza, ci doar 5. Vreau să precizez un singur aspect în final: ADD ME ON INSTAGRAM: lucaserban_99. Pentru mai multe detalii, call me, dar dacă aveți probleme, CALL TUNA, if you know what I mean. Aloha guys!

5 tabara in strainatate 211018

Așa cum bine v-a spus Luca, la cină elevii au putut să mănânce și pizza :). Din nou a fost organizat standul în aer liber cu hamburgeri de vită, de legume și pui la grătar. A fost foarte binevenit mai ales că aici durează mai puțin să iei masa, iar azi cei mai mulți dintre elevi au terminat la 5:20 iar în 10 minute trebuia să plecăm la musical.

Am ajuns în Manhattan la ora 18:45 așa încât am fugit repede la teatrul unde era musicalul ales de noi în această tabără. Ana D. avea bilete la Anastasia, fiindcă ea a văzut deja Wicked – piesa la care am luat bilete pentru ceilalți elevi ai taberei. Wicked se joacă la Gershwin Theatre, cel mai mare dintre teatrele de pe Broadway, cu o capacitate de aproape 2,000 de locuri. Teatrul se află la primele etaje ale clădirii Paramount Plaza.

13 tabara in strainatate 211018

14 tabara in strainatate 211018

4 tabara in strainatate 211018

Gershiwin s-a deschis în 1972, dar a primit acest nume doar în 1983, pentru a onora frații Gershwin – amândoi implicați în producția spectacolelor de tip musical. Piesa la care am mers noi, Wicked, se joacă aici din 2003! În ultima săptămână din 2013, Wicked a stabilit recordul de încasări pentru Broadway cu peste 3 milioane de dolari încasați doar într-o săptămână. Spectacolul o are în centru pe Vrăjitoarea din Vest, personajul verde din povestea lui L. Frank Baum – Minunatul Vrăjitor din Oz. Povestea din Wicked are însă la bază o nuvelă scrisă de Gregory Maguire în 1995 – așadar mult după ce Frank Baum a scris cartea sa.

6 tabara in strainatate 211018

8 tabara in strainatate 211018

3 tabara in strainatate 211018

Acțiunea din Wicked are loc chiar înainte de sosirea lui Dorothy în Oz și se concentrează pe relația din Ephaba – vrăjitoarea verde și Galinda – ce are să devină vrăjitoarea cea bună. Este o piesă foarte potrivită pentru adolescenți, cu diverse teme potrivite vârstei lor și totodată cu glume bune și referințe inteligente la diverse situații din viața de zi cu zi. Muzica a fost captivantă, dansul și cântecele au fost excelente, iar atmosfera generală ne-a impresionat.

9 tabara in strainatate 211018

10 tabara in strainatate 211018

11 tabara in strainatate 211018

Muzica este live desigur, atât vocea, cât și orchestra de sub scenă, iar elevii s-au declarat foarte impresionați de spectacol, cu toții apreciind atât calitatea piesei, cât și modul de punere în scenă! Credem că am reușit să aducem acest gen de artă în atenția elevilor din tabără și cu siguranță își vor dori să mai revadă un musical în viitor.

12 tabara in strainatate 211018

15 tabara in strainatate 211018

Înapoi în campus am ajuns în jurul orei 23:30 și elevii s-au retras în camere după puțin timp pentru a se odihni! Mâine, cei mai mulți dintre ei au cursuri de dimineață, după care ne întoarcem în Manhattan! Pe curând!

16 tabara in strainatate 211018

Mai multe imagini din tabăra de la New York aici: Album Facebook Tabără Qdays