Tabără în Străinătate New York – Ziua 13

Aug 11
Aug 12
Aug 13
Aug 14
Aug 15
Aug 16
Aug 17
Aug 18
Aug 20
Aug 19
Aug 21
Aug 22
Aug 23
Aug 24
Aug 25

Ziua 13 – Karaoke și EF Academy

Astăzi a fost o zi dedicată cursurilor și activităților academice în general! Am vizitat împreună cu elevii un campus de liceu și am descoperit modul de trai al elevilor dintr-un liceu american. Seara ne-am distrat la karaoke!

Cursurile de azi au început în general după-amiază pentru toți elevii din tabăra Qdays de la New York, așa încât dimineața a fost petrecută de către elevi odinindu-se ori la sala de fitness din campus, fetele făcându-și planul în acest sens încă de aseară. Cursurile s-au încheiat așadar pentru cei mai mulți dintre elevi la ora 17:20, iar în 10 minute eram deja în autobuzul școlar ce a venit să ne preia pentru a ne duce la obiectivul de azi.

1 tabara in america 230818

2 tabara in america 230818

3 tabara in america 230818

A venit timpul să vorbim despre cel de-al doilea campus EF din zonă și anume EF Academy – pe care l-am vizitat în această după amiază. A fost o vizită informativă, un tur de campus, benefică pentru elevi, în care au avut ocazia să vadă nu doar campusul de liceu, dar și modul în care înțelege EF Academy să predea o materie – în acest caz un curs de științe axat cu preponderență pe fizică.

4 tabara in america 230818

La ora 18:00 am ajuns la liceul EF Academy din Thornwood, a altă companie EF ce ne-a oferit un tur de campus, precum și cina. Campusul de liceu EF Thornwood este localizat la aproximativ 7 mile de Tarrytown, iar drumul a durat puțin sub 15 minute. Tot într-o zonă foarte frumoasă a statului New York, și pe linie directă de tren, chiar dacă nu mai este tot pe malul râului Hudson.

6 tabara in america 230818

8 tabara in america 230818

La origini un centru de training al IBM, întreg campusul a fost achiziționat de către EF în urmă cu câțiva ani, și după ce au primit toate aprobările necesare, au renovat și reamenajat întreg interiorul, păstrând numai exteriorul clădirilor. Astfel, în septembrie 2015 elevii EF Academy au plecat din campusul Tarrytown și s-au mutat într-o casă complet nouă! Recent, EF Thornwood a mai construit o clădire de dormitoare pe terenul aferent campusului, aceasta fiind dedicată elevilor din clasele 9 și 10, dar și noi terenuri de tenis și baschet în aer liber.

9 tabara in america 230818

10 tabara in america 230818

EF Academy este programul de liceu al Education First, și este un liceu de elită cu internat, așadar elevii locuiesc aici, își iau masa aici, și sunt în grija „părinților” de pe fiecare etaj în parte. Programul este unul ce are rezultate excelente mai ales fiindcă există grijă și atenție individuală asupra elevilor. Elevii pot alege să locuiască în camere triple, twin sau single, cu baie proprie ori cu baie comună. Camera vizitată de noi era pregătită de către școală pentru a fi prezentată, însă recrea foarte bine ceea ce elevii de liceu ar găsi aici.

7 tabara in america 230818

Am fost conduși în turul de școală de către unul dintre responsabilii de etaj – “house parents”. Astfel, am vizitat holul principal, sala de teatru, unul dintre dormitoare, laboratoarele de artă și de științe, spațiile pentru elevi, superba curte interioară, dar și clădirea academică și sala de sport. Odată ajunși, școala ne-a invitat la cină – BBQ în curtea interioară cu porumb fiert, hamburgeri, hot-dog, salată de cartofi ori paste și mai multe tipuri de desert! Excelent!

5 tabara in america 230818

În trecut, mai mulți elevi din România au studiat aici, iar începând din toamna aceasta o nouă elevă se va alătura mediului internațional prezent în acest campus. Toți elevii au avut ocazia să audă despre programele oferite la acestă școală și să pună întrebări. A urmat apoi lecția demonstrativă ținută de către profesorul Jonas Valenti – unul dintre profesorii de științe.

Cursul demonstrativ a fost despre metodele de colaborare și de lucru în echipă, elevii aplicând principii de fizică unei construcții din spaghete ce trebuia să fie cât mai înaltă și în același timp să susțină o bezea. A fost mult mai complicat decât ne așteptam, iar elevii, împărțiți în grupe de 4, au trebuit să găsească metode creative de construcție a turnului.

11 tabara in america 230818

12 tabara in america 230818

Ne-am distrat în timpul acestei probe ce a durat 18 minute. A trebuit să lucrăm împreună, să găsim soluții inovatoare și să utilizăm în mod inteligent resurse limitate. A fost impresionant exercițiul, nu neapărat prin dificultate ori creativitate, ci prin faptul că mizează pe practicalitate pentru a ne învăța diverse lucruri – știință și lucru în echipă, managementul timpului și gândire creativă!

13 tabara in america 230818

14 tabara in america 230818

15 tabara in america 230818

Cursurile ce se pot urma la acest liceu în străinătate sunt cele de IGCSE – clasele a 9-a sau a 10-a ori programul de Bacalaureat Internațional în clasele a 11-a și a 12-a. EF Academy este acreditată atât de statul New York, cât și de IB, elevii putând astfel să obțină două diplome pe parcursul studiilor de liceu.

16 tabara in america 230818

17 tabara in america 230818

Seara s-a încheiat cu o sesiune de karaoke la care au participat aproape toți elevii din tabără și care s-a prelungit până târziu! Au cântat aproape toți elevii din România prezenți la eveniment- unii dintre ei având curajul necesar să cânte singuri, pe când alții s-au alăturat la un recital de grup :). Au participat aproximativ 100 de elevi din tot campusul, seara de karaoke dovedindu-se și anul acesta una dintre activitățile foarte apreciate de elevi.

18 tabara in america 230818

19 tabara in america 230818

20 tabara in america 230818

Mâine e o zi lungă, ce începe foarte devreme! Pe curând!

Mai multe imagini din tabăra de la New York aici: Album Facebook Tabără Internațională