Aug 11
Aug 12
Aug 13
Aug 14
Aug 15
Aug 16
Aug 17
Aug 18
Aug 20
Aug 19
Aug 21
Aug 22
Aug 23
Aug 24
Aug 25
Ziua 7 – MoMA și Bryant Park
Astăzi programul din tabără a cuprins lecții interesante de engleză, timp de odihnă, dar și o nouă incursiune în Manhattan!
După micul dejun variat, cu care deja ne-am obișnuit, elevii din tabără au avut parte de noi lecții interactive de limba engleză care s-au prelungit pe parcursul întregii zile. Unii au avut două sesiuni de engleză, iar alții trei – elevii de peste 16 ani având astăzi seminarul cultural pe care elevii mai mici l-au avut ieri.
Teodora a plecat în această dimineață în excursia la Cascada Niagara alături de alți elevi internaționali din școală! Așteptăm cu nerăbdare impresiile ei de acolo, la revenirea în campus duminică seara. Elevii ce călătoresc alături de liderii de grup în taberele Qdays își pot cumpăra de la școală și alte excursii opționale, deschise tuturor elevilor din școală.
Desigur, și azi am rugat elevii să îmi povestească despre experiența lor de la cursuri. Iată ce au avut de zis:
Mark: Activitățile orei de engleză de astăzi s-au desfășurat pe parcursul a două “ședințe”, dintre care prima a avut loc în laboratorul de informatică, unde am avut ocazia de a ne testa nivelul în format digital, prin exerciții variate (writing, reading, speaking). Acest curs a fost ulterior urmat de o lecție care a inclus îmbogățirea vocabularului dar și collocations. Lecția a fost încheiată cu o discuție în grupe alături de colegii noștri, din țări precum Italia, Chile, Japonia, Austria etc…
Antonio: Astăzi am avut cursuri 2 ore și 40 de minute. În primul curs de o oră și 20 de minute am terminat capitolul Future Tenses urmând ca apoi să studiem capitolul Past Tenses. În a doua oră am jucat un joc în care trebuia să-i pui întrebări altui coleg de așa natură încât sa spună da sau nu. A fost foarte amuzant acesta urmând să se continue săptămâna următoare pentru că a fost egal după 2 runde înflăcărate. Toți colegii sunt foarte de treabă și majoritatea sunt din America de Sud sau Khazahstan.
Mădălina: După ce am participat aproape o săptămână la cursurile din cadrul EF pot spune că sunt foarte mulțumită că am putut asimila cunoștințe noi în limba engleză. Am făcut multe exerciții atât de gramatică cât și de vocabular. Am lucrat într-un mod interactiv folosind anumite aplicații tehnologice și manuale oferite de școală. Colegii mei de clasă sunt din toate părțile lumii și pot spune că am reușit să învăț prin intermediul activităților de grup multe informații legate de cultura fiecăruia.
La cină, școala a pregătit un stand special cu înghețată și banane proaspete pentru ca elevii să își personalizeze propriile Banana Split. A fost la mare căutare, chiar dacă timpul alocat cinei în această seara a fost destul de scurt fiindcă la 17:30 a trebuit să ne reunim pentru a pleca spre Manhattan. Urma să vizităm azi alte două obiective interesante din domeniul artei și a culturii locale.
Prima noastră oprire din Manhattan: MoMA! Muzeul de artă modernă este cel mai mare muzeu de acest gen din SUA și este gazda operelor de artă modernă și contemporană din întreaga lume. Desigur, aici se regăsesc și opere ale artiștilor americani, însă tot aici sunt și artiști din Asia sau din Europa cu fotografii, desene sau sculpturi. Tot aici am întâlnit și lucrări ale lui Brâncuși alături de Andy Warhol sau alți artiști importanți ai epocii moderne. Picasso, Cezanne sau Van Gogh erau și ei prezenți cu foarte multe lucrări așa încât elevii au putut să vadă diversele picturi originale expuse.
Ca fapt divers, știați că în 1927 Brâncuși a câștigat un proces cu SUA, prin care Curtea a fost obligată să rescrie definiția de atunci a artei, totul fiindcă nu au văzut ”Pasăre în Zbor” ca pe o lucrare de artă, urmând astfel să ceară taxe vamale pe ea atunci când a fost trimisă la New York pentru a fi expusă?
Astăzi, intrarea la muzeu a fost gratuită, iar pentru a intra nu am așteptat deloc! După câteva sfaturi despre modul în care să-și organizeze vizita mai bine și după stabilirea punctului de întâlnire la expirarea timpului alocat vizitei, am intrat în muzeu pentru a începe să descoperim diversele opere de artă de aici.
M-am întâlnit cu elevii prin muzeu în timp ce aceștia explorau în propriul lor ritm galeriile, admirau anumite opere de artă sau se odihneau pe băncile din diversele spații organizate în muzeu, tot în mijlocul sculpturilor sau aranjamentelor artistice.
De aici, coborând pe 5th Avenue am intrat la catedrala Sf. Patrick. Catedrala este în stil neo-gotic și este sediul arhiepiscopului orașului New York, unul dintre cele mai reprezentative simboluri ale catolicismului din oraș. Interiorul este foarte frumos decorat și desigur, intrarea este gratuită. Catedrala a fost inaugurată în 1858, iar pe vremea aceea era într-adevăr o clădire grandioasă. Acum impresionează desigur prin aspect, însă pare minusculă față de zgârie norii ce îi sunt vecini – un nou exemplu de alăturare a clasicului cu modernul, pe care îl întâlnim aici la tot pasul.
La finalul vizitei am continuat drumul pe 5th Avenue și după o oprire la magazinul de suveniruri și pentru a ne lua mâncare, am ajuns în Bryant Park! Bryant Park, amplasat în apropierea Empire State Building, este cel mai populat parc urban din lume, un exemplu perfect de parteneriat public – privat, parcul este domeniu public, însă este administrat privat de către o companie. Aici adesea se desfășoară proiecții de filme sau evenimente culturale. Seara, parcul este luminat de reflectoare amplasate pe una dintre clădirile înalte de lângă parc. De altfel, parcul este înconjurat de zgârie nori, iar pe una dintre laturi se află biblioteca publică.
Parcul era într-adevăr plin de oameni și foarte frumos luminat! Chiar și pe timp de seară – în parc era luminozitate perfectă și oameni peste tot! Unii dintre ei făceau acrobații, alții se jucau cu copiii în parc, iar alții doar se relaxau pe iarbă – lucru pe care l-am făcut și noi! În timpul vizitei noastre se desfășura și un festival de muzică în parc, așa că am ascultat și muzică bună în mijlocul parcului din mijlocul acestei metropole impresionante!
Am revenit în campus chiar când o furtună s-a abătut asupra orașului, așa încât seara s-a încheiat în campus, alături de colegii noștri internaționali. Mâine urmează o nouă vizită în New York, cu noi obiective interesante pe care le vom vizita!
Mai multe imagini aici: Album Facebook Tabără Qdays
Link YouTube pentru această zi din tabără: YouTube Tabără New York 2018 – ziua 7