Tabără Internațională New York – Ziua 12

Aug 11
Aug 12
Aug 13
Aug 14
Aug 15
Aug 16
Aug 17
Aug 18
Aug 20
Aug 19
Aug 21
Aug 22
Aug 23
Aug 24
Aug 25

Ziua 12 – Teste, Națiunile Unite și Flatiron Building

O nouă zi plină în tabăra de limba engleză de la New York! Azi elevii au susținut testările finale, iar apoi am făcut o nouă incursiune în Manhattan! Teodora ne-a povestit despre vizita ei la Națiunile Unite. Am vizitat o nouă parte a orașului, foarte drăguță, iar apoi am sărbătorit două zile de naștere.

Ziua a început destul de matinal pentru cei mai mulți dintre elevi, care au avut lecții încă de la ora 08:30! Unii mai greu, alții mai ușor s-au trezit și s-au pregătit pentru lecții. La 12:30 și-au dat testul de absolvire cei mai mulți dintre elevi. Înainte de asta însă, la masa de prânz, una dintre sărbătoritele zilei a primit de la sora ei un tort foarte gustos și foarte frumos!

1 tabara internationala New York 220818

Testul de absolvire nu înseamnă că elevii nu mai trebuie să participe la cursuri – din contră, diploma o vor primi doar dacă își păstrează prezența! Rezultatul acestui test va fi utilizat de către școală la eliberarea unei diplome EFCELT, suplimentară, pe care elevii își vor putea vedea nivelul de cunoștințe. Testul este similar celui de la testarea de plasament, însă acesta este mai particularizat pentru fiecare elev în parte, fiindcă acum școala știe ce au studiat și la ce nivel.

2 tabara internationala New York 220818

Testarea durează 50 de minute și se dă pe calculator. Sunt două secțiuni, una de ascultare și una de citire. În fiecare dintre secțiuni, elevii trebuie să demonstreze abilități lingvistice de înțelegere a subtilităților din context, cât și abilități gramaticale. Diploma EFCELT s-a demonstrat a fi un punct de pornire a unor discuții foarte interesante în timpul procesului de admitere pentru elevii ce doresc să studieze în străinătate, mai ales atunci când luăm în considerare faptul că EF Education First este pe bună dreptate liderul mondial în educație internațională.

3 tabara internationala New York 220818

La 14:30 ne-am îmbarcat în două mașini și, după ce am navigat traficul din Manhattan, am ajuns la sediul Națiunilor Unite, la timp pentru ca Teodora și Cristina să ia parte la turul pe care și l-au rezervat. Sediul Națiunilor Unite poate să fie vizitat dacă se rezervă biletul în prealabil, existând foarte puține locuri disponibile pentru fiecare tur. Tururile organizate sunt pentru grupuri mici, de maxim 20 de persoane și sunt ghidate de către o persoană ce prezintă participanților atât spațiile interesante din clădiri, cât și istoria organizației.

4 tabara internationala New York 220818

5 tabara internationala New York 220818

Complexul ocupă aproximativ 7 hectare și cuprinde mai multe clădiri foarte impunătoare. Vizitatorii trebuie să trecă prin mai multe filtre de securitate mai ales fiindcă spațiul ocupat de sediul UN este considerat a fi extrateritorial – organizația acceptă să respecte legile și autoritatea Statelor Unite, însă se guvernează singuri – au propria forță de poliție, de pompieri, personal medical, etc.

6 tabara internationala New York 220818

Iată ce a avut de spus Teodora despre această vizită: Inițial eram absolut convinsă că nimic nu poate întrece excursia mea la cascada Niagara, dar, evident, totul s-a schimbat azi. Visul meu este să fiu diplomat, așa că vă puteți imagina cât de fericită am putut să fiu când am aflat că am posibilitatea de a vizita sediul Națiunilor Unite. A fost pur și simplu ireal. M-am plimbat prin săli pline de istorie în care au fost luate unele din deciziile care au conturat lumea așa cum o știm noi astăzi. A fost o experiență nemaipomenită pe care nici nu speram să o am prea curând și vreau să le mulțumesc liderilor mei că au facut totul posibil. Nu o să uit ziua asta niciodată.

7 tabara internationala New York 220818

Restul grupului a continuat să exploreze Manhattan-ul, de această dată pe partea de est. Am descoperit parcuri suprinzătoare, clădiri foarte elegante și bineînțeles, două – trei magazine pe 5th Avenue pe care elevii doreau neapărat să le viziteze. Nu ne-am grăbit nicăieri așa încât cei interesați de cumpărături au avut ocazia să facă asta, iar cei intresați de oraș avut ocazia să simtă pulsul Manhattan-ului în mijlocul săptămânii.

8 tabara internationala New York 220818

9 tabara internationala New York 220818

10 tabara internationala New York 220818

Plimbarea ne-a dus așadar până la strada 23 la colțul lui Madison Square Park unde am făcut un nou picnic urban, elevii alegând să ia cina de la unul dintre multele restaurante din zonă la pachet, în parc. Ne-am distrat, am admirat zecile de căței care treceau constant prin parc, ne-am uitat la oameni care meditau și am simțit cum suntem parcă priviți de sus de zgârie norii care tronau asupra parcului.

11 tabara internationala New York 220818

12 tabara internationala New York 220818

13 tabara internationala New York 220818

Zona este foarte frumoasă, clădirile potrivindu-se foarte bine una lângă alta, oferind cartierului un echilibru foarte plăcut privirii. Desigur, cea mai importantă clădire de aici este Flatiron. Flatiron Building este o clădire reprezentativă pentru New York amplasată așadar chiar lângă parcul Madison Square Park la intersecția dintre 5th Avenue, Broadway și strada 23. Peisajul a fost cu adevărat impresionant, clădirea de numai 20 de etaje fiind la 1902 un reper avangardist. Numele clădirii vine de la forma sa triunghiulară asemănătoare cu un fier de călcat haine, iar la momentul construirii sale era unul dintre primele blocuri zgârie nori, catalogată așa la numai 20 de etaje.

14 tabara internationala New York 220818

15 tabara internationala New York 220818

16 tabara internationala New York 220818

Am mai mers puțin pe Broadway, încă 6 străzi și am ajuns la un nou parc – Union Square – care părea mai intim și mai ”al localnicilor”. Se putea observa faptul că ne apropiam de East Village – zona fiind foarte similară cu Greenwich Village – blocuri mai joase, cu cărămidă aparentă și scări de incendiu pe exterior :). Totuși, aici erau mai multe magazine și restaurante parte a lanțurilor internaționale spre deosebire de micile buticuri din Greenwich.

17 tabara internationala New York 220818

18 tabara internationala New York 220818

19 tabara internationala New York 220818

20 tabara internationala New York 220818

La ora 20:30 mașinile ne-au preluat de lângă Union Square Park, iar în mai puțin de o oră eram înapoi în campus. La scurt timp după ne-am reunit cu toții în sala comună de la etajul 5 pentru a le sărbătorii pe cele două eleve din grup ale căror zile de naștere sunt în 22 și 23 august. Colegii au adunat bani și le-au cumpărat fetelor câte un cadou, câte o felicitare semnată de toată lumea și desigur, un balon gigant!

21 tabara internationala New York 220818

22 tabara internationala New York 220818

Mâine urmează să vizităm campusul EF Academy! Nu ratați jurnalul pentru a afla mai multe despre cursurile de liceu ce pot fi urmate la EF Academy.

Mai multe imagini de azi aici: Album Facebook Tabără New York