Tabără Internațională New York – ziua 1

Aug 11
Aug 12
Aug 13
Aug 14
Aug 15
Aug 16
Aug 17
Aug 18
Aug 20
Aug 19
Aug 21
Aug 22
Aug 23
Aug 24
Aug 25

Ziua 1 – Călătorind spre New York

Iată-ne la începutul unei noi tabere internaționale de limba engleză – la începutul unei noi aventuri pentru elevii din grupul de tabără Qdays. Se spune că cine se trezește de dimineață departe ajunge! La propriu de data aceasta, 20 de adolescenți au fost mai matinali decât de obicei și, în intervalul 05:15 -05:30, au sosit la aeroportul Henri Coandă,  unde, după îndeplinirea tuturor formalităților și un scurt instructaj menit să le reamintească regulamentul, au decolat spre aeroportul Heathrow.

1 tabere internationale new york 110818

3 tabere internationale new york 110818

2 tabere internationale new york 110818

Nu aș spune despre elevi că erau obosiți – cred că erau mai degrabă entuziasmați sau ușor emoționați. Sigur, exista și un dram de oboseală fiindcă probabil așteptările legate de această zi nu le-au dat voie să doarmă foarte bine azi – noapte, dar per total lumea era în formă și pregătită. După obișnuitele discuții legate de modul în care se va desfășura călătoria și legate de programul nostru din următoarele zile, elevii și-au îmbrăcat tricourile de tabără și și-au luat la revedere de la părinții care i-au condus aici.

6 tabere internationale new york 110818

4 tabere internationale new york 110818

5 tabere internationale new york 110818

La ora 8:20 erau cu toții îmbarcați în avion după toate formalitățile necesare călătoriei. Cursa de 3 ore până la Londra a fost ocazia ideală pentru a ne odihni și pentru a ne relaxa. Zborul a fost foarte lin și comfortabil, iar priveliștea deasupra Londrei a fost minunată! Am recunoscut cu ușurință Arena O2, Greenwich, noul cartier financiar al orașului, dar și pe cel vechi în imediata vecinătate a podului Tower Bridge, London Eye, Parlamentul și desigur Buckingham Palace. Cerul perfect senin și coborârea lentă a ajutat ce-i drept, oferindu-ne timp suficient să identificăm obiectivele.

20180811_112917

Elevii au remarcat modul în care pilotul a efectuat aterizarea, aceasta fiind una deosebit de lină, făcându-ne să nu ne dăm seama de momentul exact în care roțile avionului au atins asfaltul pistei de aterizare a terminalului 5 din Heathrow. Două controale de siguranță mai târziu eram în zona de transfer a terminalului 5, cel mai nou dintre terminalele aeroportului Heathrow din Londra. Am avut aici suficient timp pentru a lua masa ori pentru a explora magazinele din terminal – ce-i drept, foarte scumpe din cele spuse de elevi.

7 tabere internationale new york 110818

Ca lideri, nu am putut să nu remarcăm lejeritatea cu care elevii din grup comunică unii cu alții, chiar dacă ei vin din colțuri diferite ale țării, fiind participanți din Brașov, București, Timișoara, Arad, Sibiu, Tg. Mureș ori Bacău. Avem speranța ca elevii din grupul de tabără să reușească să își păstreze aceste abilități și cu cele mai mult de 100 de naționalități din campus ?

Cursa de la Londra la New York a plecat într-adevăr cu întârziere însă timpul petrecut în aer a fost mai scurt decât inițial programat, recuperând cu ușurință minutele pierdute debarcând bagajele unor pasageri ce nu au mai ajuns la avion în timp util. Angajații BA au fost ca de obicei foarte amabili, distrându-ne cu umorul lor în timpul servirii mesei și a răcoritoarelor.

În meniu, paste cu sos de tomate și brânză ori curry de pui și un mousse de ciocolată la desert. Privind în retrospectivă, cele 7 ore petrecute în aer au trecut destul de ușor. Un film, câteva reprize de somn, o masă și o gustare și am trecut oceanul Atlantic ?.

8 tabere internationale new york 110818

9 tabere internationale new york 110818

Procedurile de intrare în țară nu au fost complicate și nici nu au durat foarte mult, iar bagajele au sosit cu bine, aproape toate, unul singur fiind încă pe drum. La ieșirea în terminal am fost așteptați de către reprezentantul școlii, responsabilul pentru grupuri, Nasheed – ce a venit să ne conducă în campus. Aeroportul JFK nu este foarte departe de oraș, așa încât drumul a fost unul destul de scurt ce ne-a oferit șansa să ne bucurăm de primele priveliști asupra metropolei ce urmează a ne fi casă pentru următoarele două săptămâni!

10 tabere internationale new york 110818

12 tabere internationale new york 110818

11 tabere internationale new york 110818

Însă mai specific, campusul EF New York ne va fi casă ?, iar în campus am ajuns puțin după ora 18:00, având timp suficent pentru a ne face cartelele de studeți în baza cărora ne vom legitima în campus. Imediat după ce ne-am făcut ID-ul ne-am grăbit să mai prindem cina la care am putut mânca friptură cu cartofi noi copți sau/și pizza, o multitudine de salate, paste cu brânză sau o mâncare vegetariană cu legume.

13 tabere internationale new york 110818

14 tabere internationale new york 110818

După cină ne-am instalat în camere, iar restul serii a fost petrecut familiarizându-ne cu colegii internaționali de cameră și cu spațiile din campus, despachetând și discutând despre zilele care urmează! Nu ratați ziua de mâine a jurnalului, atunic când începem incursiunile în Manhattan!

15 tabere internationale new york 110818

Mai multe imagini de azi aici: Jurnal Tabără Facebook

Link YouTube pentru această zi din tabără: YouTube Tabără New York 2018 – ziua 1