Tabără Internațională New York – Ziua 14

Aug 11
Aug 12
Aug 13
Aug 14
Aug 15
Aug 16
Aug 17
Aug 18
Aug 20
Aug 19
Aug 21
Aug 22
Aug 23
Aug 24
Aug 25

Ziua 14 – Ultima zi la școală!

Vineri a fost ultima zi de școală și totodată ultima zi petrecută de elevii acestei tabere internaționale în Manhattan. De dimineață ne-am luat micul dejun, iar apoi elevii au avut cursuri, dar și seminarul cultural ce are loc în fiecare vineri. După masa de prânz a urmat ceremonia de absolvire și o ultimă plimbare prin New York.

La cursul din amfiteatru, sala era din nou plină de elevi. Profesorul și-a concentrat prezentarea de astăzi pe super eroi. Motivul pentru care elevii au aceste cursuri în amfiteatre este pentru a exersa ascultarea extinsă (lucru care se întâmplă de exemplu și la filme fără subtitrare) – atât prin urmărirea profesorului, cât și prin ascultarea diferitelor video-uri ce au fost prezentate pe parcursul orei. Profesorul a utilizat în mod repetat sinonime pentru a se asigura că elevii înțeleg ceea ce li se prezintă, nivelul de cunoștințe fiind diferit de la elev la elev, dar și jocuri de cuvinte pentru a-i obișnui cu expresiile uzuale din limba engleză. În timpul cursurilor de azi, elevii și-au luat la revedere de la colegi și de la profesori!

1 tabere internationale america 240818

După cursuri, a urmat masa de prânz unde școala a pregătit și un delicios carrot cake! Plini de energie, ne-am prezentat la ceremonia de absolvire organizată special pentru grupuri. Am participat 5 grupuri la această ceremonie și după câteva cuvinte de la managerul pentru grupuri și elevi juniori a urmat rândul liderilor de grup care s-au adresat elevilor și le-au înmânat certificatele de absolvire. Aproximativ 120 de elevi au încheiat astăzi cursurile prin această festivitate, așadar sala pentru ceremonia de absolvire a fost una destul de plină!

2 tabere internationale america 240818

3 tabere internationale america 240818

Portofoliul academic include trei diplome: una cu rezultatul de la testul final, una cu activitatea la curs și grupa de studiu, și altă diplomă ce atestă faptul ca a fost urmat un curs de două săptămâni la școala de limba engleză EF New York, acreditată de către cele mai importante corpuri de acreditare din SUA. Câțiva elevi m-au întrebat ce pot face acum cu aceste diplome și dacă echivalează cu un examen Cambridge sau poate fi echivalat la examenul de Bacalaureat.

4 tabere internationale america 240818

5 tabere internationale america 240818

6 tabere internationale america 240818

Bineînțeles că un curs de două săptămâni care se încheie cu o testare de 50 de minute nu poate fi echivalat cu un examen Cambridge sau IELTS, însă rezultatul obținut este un indicativ foarte bun în ceea ce privește nivelul actual de cunoștințe și le poate sugera elevilor spre ce nivel de testare să se îndrepte.

7 tabere internationale america 240818

8 tabere internationale america 240818

Totodată, pentru elevii care doresc să studieze la un liceu sau o facultate în străinătate, această activitate extrașcolară pe parcursul verii este un supliment valoros la dosarul de admitere, demonstrând dorință de cunoaștere, de dezvoltare a abilităților lingvistice și personale, deschidere spre nou, abilitate de lucru într-un mediu internațional.

9 tabere internationale america 240818

10 tabere internationale america 240818

După ceremonia de absolvire a urmat o sesiune foto pe gazonul din fața școlii – elevii fiind foarte mândri de rezultatele obținute pe durata cursurilor și de faptul că au reușit cu succes să termine lecțiile.

11 tabere internationale america 240818

12 tabere internationale america 240818

13 tabere internationale america 240818

După cină, la ora 18 eram gata de plecare în Manhattan! Ultimul obiectiv al acestei tabere – Empire State Building pe timp de noapte! Drumul până în Manhattan a fost destul de aglomerat având în vedere ora și ziua, așa încât călătoria noastră a durat în jur de o oră și jumătate. Din păcate, asta a însemnat că am ratat apusul din Empire State Building, însă l-am prins pe malul râului Hudson.

14 tabere internationale america 240818

15 tabere internationale america 240818

45 de minute mai târziu eram la observatorul de la etajul 86 al Empire State Building – după ce am trecut prin istoria clădirii, dar și prin filtre de securitate. Clădirea măsoară aproximativ 380 de metri înălțime și are două punți de observație, la etajul 86 și la etajul 102. Noi ne-am oprit la 82 și ne-am făcut loc printre oamenii veniți aici să admire orașul pentru câteva fotografii.

16 tabere internationale america 240818

17 tabere internationale america 240818

La momentul construcției sale, Empire State Building avea să fie cea mai înaltă clădire din lume. Chiar și pentru standardele zilelor noastre, clădirea este grandioasă, însă dacă ne gândim că ea a fost construită într-un singur an, din martie 1930 în aprilie 1931, nu putem să nu fim impresionați! Lifturile clădirilor urcă până la etajele 80 în mai puțin de un minut, iar apoi până la etajul 86. În locul ultimului lift am ales să folosim scările pentru a economisi timp.

18 tabere internationale america 240818

19 tabere internationale america 240818

20 tabere internationale america 240818

Am avut ocazia să urmărim orașul de sus, să îi admirăm luminile și să simțim freamătul străzilor de sub noi – mașini, sirene, oameni peste tot – orașul pare la fel de dinamic și noaptea! Faptul că am urcat în ultima noastră seara aici a însemnat că am putut cu ușurință să identificăm obiectivele vizitate de către noi pe durata acestei tabere. După ce am retrăit puțin vizitele din aceste două săptămâni era momentul să ne îndreptăm spre mașinile care ne așteptau pentru transferul înapoi în campus.

21 tabere internationale america 240818

22 tabere internationale america 240818

De această dată, fără trafic am ajuns înapoi la școală în mai puțin de 40 de minute și după o scurtă ședință în care am recapitulat planul de mâine, elevii s-au retras în camere sau în lounge-uri pentru a își termina bagajele și pentru a mai petrece timp alături de prietenii pe care și i-au făcut aici.

23 tabere internationale america 240818

Un final frumos pentru o tabără excelentă! Sâmbătă dimineață ne vom întâlni pentru a elibera camerele, iar apoi vom porni spre aeroport…

Pe curând!

Mai multe imagini din tabăra internațională New York aici: Album Facebook Tabără Qdays