Tabără Internațională New York – Ziua 4

Aug 11
Aug 12
Aug 13
Aug 14
Aug 15
Aug 16
Aug 17
Aug 18
Aug 20
Aug 19
Aug 21
Aug 22
Aug 23
Aug 24
Aug 25

Ziua 4 – Cursuri, prieteni noi și Tarrytown

Ziua de marți a fost una plină: cursuri, prieteni noi și o plimbare plăcută în care elevii din tabăra de limba engleză de la New York au descoperit unul dintre cele mai frumoase locuri din Tarrytown – portul și faleza la apus.

După un mic dejun copios și la fel de variat ca în zilele trecute, cei mai mulți dintre elevi și-au început cursurile. Ne-am bucurat să aflăm că există foarte puțini elevi din această tabără care împart grupa de studiu, oferindu-le ocazia să interacționeze și să folosească limba engleză și mai mult. Orarele lor sunt destul de variate, elevii fiind împărțiți pe cele două fluxuri de studiu. Astfel, vom avea câteva dintre activități ce se vor ține în două sesiuni, una de dimineață și una de după-amiază. Avem parte în această tabără de grup de elevi foarte buni la limba engleză, cu toții fiind clasați la nivelul B2 sau mai sus, având chiar și elevi de nivel C2.

1 tabără in america 140818

Elevii încă se obișnuiesc cu campusul și clădirile sale, iar pentru că unii dintre ei puteau avea nevoie de ajutor în a-și găsi sala de curs, i-am încurajat să ajungă la curs mai repede, să își ia tipul necesar pentru a identifica locul în care trebuie să ajungă, clădirea, etajul, cât și sala! S-au descurcat, desigur și cu entuziasm au mers la cursuri. Elevii care nu au avut cursuri de la 8:20 și-au petrecut dimineața mai relaxat, unii dintre ei dormind mai mult, alții ieșind cu unul din liderii de grup la o plimbare până în Tarrytown pentru mici provizii sau bunătăți.

3tabără in america 140818

4 tabără in america 140818

Masa de prânz a fost foarte gustoasă cu friptură de curcan în sos de piper, orez și cartofi noi ori legume. Tot la prânz elevii au putut să își ia pizza ori taco, bucătăria sărbătorind azi tradiționalul Taco Tuesday. Ceilalți elevi din grupul acestei tabere internaționale și-au început cursurile, iar elevii ce au avut lecții de dimineață s-au relaxat în campus în spațiile comune sau în camerele lor.

2 tabără in america 140818

5 tabără in america 140818

Cina a fost din nou apreciată: friptură de porc, mix de legume mexicane, orez sălbatic și sandwichuri cu pui, ton ori cașcaval. Barul de salate a fost foarte bine aprovizionat și foarte îmbietor, iar înghețata foarte gustoasă! După cină am stabilit ultimele detalii pentru ziua foarte interesantă și foarte încărcată de mâine, după care ne-am îndreptat spre faleza și micuțul port din Tarrytown împreună cu unul dintre colegii internaționali pe care elevii l-au invitat cu ei.

6 tabără in america 140818

7 tabără in america 140818

8 tabără in america 140818

Spre seară, cerul s-a acoperit de nori, iar vremea s-a mai răcorit, făcând plimbarea noastră spre port una foarte plăcută. Prin centrul orașului Tarrytown, în 15 minute am ajuns în zona parcului de pe malul râului Hudson. Am discutat cu mulți dintre elevii din tabără despre cursurile de astăzi! Cei cu care am vorbit au fost foarte încântați de lecțiile la care au participat. Cursurile sunt interesante și captivante! Am rugat trei dintre ei să ne transmită impresiile după cursurile de azi:

9 tabără in america 140818

10 tabără in america 140818

11 tabără in america 140818

Lucas: Prima zi de cursuri, prima zi de surprize. Surprize placute însă. Încă de când păşeşte profesorul în clasă, realizezi, că aceasta nu este o oră normală ca la școala, ci o oră în care accentul este pus pe interacțiunea dintre profesor și elev. În multe momente, te trezești zâmbind, deoarece îți place cu adevărat felul în care profesorii ți se adresează și iau în considerare fiecare părere de-a ta, fie ea bună sau rea.

17 tabără in america 140818

18 tabără in america 140818

Carina: So, today we had classes and my teacher was so cool. First we played a game called Human Bingo to get to know each other and then we made some exercises from our EF book about animals. After the break we watched 2 short movies: the first one was about the lions and how much important they are and the second one was about how wolves changed an entire forest and a waterfall (they made it bigger and cleaned it). It was really fun and I can’t wait for tomorrow!!

14 tabără in america 140818

15 tabără in america 140818

Ana Alexia: Deja din prima oră de curs am rămas cu impresii pozitive. Cursul a fost mai mult decât captivant și plin de noi informații. Am vorbit despre “ethics” și toate domeniile în care acestea se regăsesc. Brainstorming, comunicare între studenți și câteva fișe de lucru au fost activitățile de bază care au însoțit lecția predată. În a doua parte a cursului, eticile discutate în prima parte au fost exemplificate prin “street art”. Pe lângă toate lucrurile interesante care ne-au fost prezentate, profesoara Megan Brindle ne-a lasat o impresie plăcută fiind foarte prietenoasă si carismatică. Marea majoritate a colegilor provin din țări precum Italia, Chile, Austria, Ecuador, Japonia, etc.

20 tabără in america 140818

12 tabără in america 140818

Faleza din Tarrytown este un parc frumos, dezvolat pe locul unei foste uzine de asfalt – nu putem zice că se mai văd urmele acestei zone industriale, parcul fiind unul dintre locurile cele mai drăguțe din Tarrytown, ce oferă atât moduri de petrecere a timpului liber cât și priveliști impresionante. Aici, râul Hudson are o lățime de aproximativ 5 km, iar podul ce trece aici râul are o lungime de aproximativ 6 km!!!

16 tabără in america 140818

13 tabără in america 140818

Motivul pentru care podul a fost construit aici, și nu puțin mai aproape de New York, unde râul se îngustează are la bază motive financiare. Desigur, construcția lui a fost mai scumpă însă taxele de trecere pot să fie colectate de statul New York și nu de către autoritatea portuară a orașului New York fiindcă ne aflăm aici înafara razei lor de autoritate ce se întinde în mod curios la 25 de mile în jurul Statuii Libertății.

19 tabără in america 140818

După ce am făcut toate pozele dorite ne-am îndreptat înapoi spre campus făcând desigur o pauză scurtă la 7-11 pentru mici provizii. Seara a fost petrecută de elevi pe terenurile de sport, iar mai apoi în spațiile comune din campus alături de colegi internaționali!

Mai multe imagini de azi aici: Album Facebook Tabără Qdays New York

Link YouTube pentru această zi din tabără: YouTube Tabără New York 2018 – ziua 4