Aug 11
Aug 12
Aug 13
Aug 14
Aug 15
Aug 16
Aug 17
Aug 18
Aug 20
Aug 19
Aug 21
Aug 22
Aug 23
Aug 24
Aug 25
Ziua 6 – Campus și Sleepy Hollow
Astăzi în tabără a fost o zi pentru odihnă, dar nu ne-am putut abține să nu facem o plimbare în istoricul Sleepy Hollow seara. În timpul zilei, elevii din tabără au participat la cursuri, s-au relaxat alături de prietenii internaționali și s-au bucurat de facilitățile din campus.
7 elevi au avut cursuri azi de dimineață, restul bucurându-se de mai mult somn, atât de necesar după zilele trecute în care am mers foarte mult pe jos. Elevii au fost încântați și de facilitățile oferite de campus, așa încât vă voi trece printr-un scurt tur virtual al campusului.
Campusul EF Tarrytown, gazda acestei tabere în străinătate este deținut în întregime de către EF și este doar unul din cele trei campusuri operate în zonă. Despre al doilea vom vorbi săptămâna viitoare, iar cel de-al treilea este folosit doar pe perioada verii pentru a caza grupurile închise – cele care nu au parte de interacțiune cu alte naționalități. EF Tarrytown este campusul principal, cu o capacitate de cazare de peste 1,400 de elevi, ce provin din aproximativ 100 de țări diferite.
Campusul este amplasat în zona Westchester, una dintre cele mai afluente zone ale New York-ului, iar drumul până în Manhattan durează între 30 de minute și o oră, în funcție de mijlocul de transport și trafic. Spațiul ocupat de către campus este pe un deal, cu priveliște spre valea râului Hudson și podul Tappan Zee – despre care v-am vorbit zilele trecute.
Campusul se află pe Marymount Avenue, unde a funcționat Marymount College, înființat în 1907 ca o școală catolică de fete. Din acest motiv, multe dintre clădirile campusului au acest aspect istoric. În total, campusul are 10 clădiri dintre care 7 sunt clădiri de dormitoare, cu două, trei sau patru paturi în cameră. Cele mai multe dintre clădiri au băile pe coridor, similiar cu campusurile universitare din întreaga lume. Există și clădiri unde o baie este împărțită de două camere. Toate clădirile din campus au fost modernizate și renovate recent, fiind instalate și unități de aer condiționat în camere.
Elevii din grupul nostru sunt cazați în două clădiri alăturate, fiecare dintre ei având în cameră și colegi internaționali. Cele două clădiri în care suntem cazați (Ursula și St John’s), comunică pe fiecare etaj prin deja renumitele lounge-uri, spații comune unde elevii se întâlnesc în timpul zilei sau seara pentru socializare.
Cantina și una dintre clădirile de dormitoare sunt împărțite între spațiile destinate elevilor și birourile administrative sau academice, iar sala de sport cuprinde terenul de baschet, sala de fitness, dar și o piscină! Lângă sala de sport se află un teren de fotbal și unul de volei pe nisip, iar în campus elevii mai pot juca tenis pe unul dintre terenurile disponibile gratuit.
În total, campusul cu toate clădirile sale ocupă o suprafață de aproximativ 100,000 metri pătrați, ceea ce permite spații verzi foarte generoase între clădiri.
Există trei puncte în campus unde elevii își pot spăla hainele contra sumei de 1.50 dolari / spălare, respectiv 1.50 dolari / uscare. Campusul are totodată un supermarket de unde elevii își pot cumpăra cele esențiale, precum și o altă zonă de servire a mesei, cu bucătărie proprie, servire a-la-carte la prețuri foarte bune, subvenționate de școală și o cafenea operată de Starbucks.
Există un oficiu poștal de unde elevii pot trimite colete ori vederi, precum și unde primesc comenzile online de produse. Biroul de activități este amplasat într-una dintre aripile clădirii Rita, unde este și cantina. Tot aici e unul dintre cele trei amfiteatre din campus, dar și celelalte birouri administrative.
Astăzi, elevii din tabără au avut parte și de un seminar academic, seria de seminarii culturale ce ating diferite subiecte specific americane, de la filme la literatură și de la sărbători naționale la atracții turistice. Tema seminarului de azi a fost National Bee Day – ziua albinelor, sărbătorită în America în 18 august. Seminarul academic e un exercițiu de ascultare activă, elevii luând parte la o prezentare, răspunzând la diversele întrebări adresate de profesor și, totodată învățând despre subiecte specific americane.
Iată impresiile elevilor de la cursurile de azi, dar și impresiile unuia dintre liderii de grup ce a participat ca observator la unul dintre cursurile de nivel C2.
Diana B.: Cursurile de azi au fost foarte interesante, deoarece în prima parte am repetat rhetorical question, iar apoi am lucrat în echipe și am facut un proiect despre diferențele dintre țările bogate și cele sărace. Apoi le-am prezentat și am învățat lucruri noi! A fost foarte interesant! În echipa în care am luat parte și eu au mai fost colegi din Spania, Polonia, Kazahstan și Ecuador!
Adriada: De la mine din clasă sunt singura din România, lucru care m-a ajutat să mă împrietenesc cu persoane din Italia, Arabia Saudită și din Hong Kong. Încă de la primul curs am plecat cu zâmbetul pe buze din cauza profesorului care a reușit să facă o lectie relativ plictisitoare și plină de teorie, idioms, foarte captivantă. Profesorul este foarte prietenos, energic și mereu interesat de starea elevilor săi. Cursurile sunt interactive, prin urmare nimeni nu iese din clasă fără să fi zis ceva, fie că voia sau nu voia.
Cristina: Astăzi am avut şansa să asist la o oră de nivel C2 la care au fost prezenți 12 elevi din 5 țări de pe continente diferite. Lecția a fost una de speaking şi reading (vorbit şi citit), tema acesteia fiind Stress&Crime. Metodele folosite au fost cu predilecție student-oriented, elevii fiind încurajați în permanență să discute în perechi sau în grup situații legate de tema lecției. Au existat şi momente de lucru individual, profesoara reuşind să creeze astfel un echilibru pe întreg parcursul orei prin tipurile de exerciții propuse. Desigur că la acest nivel elevii au cunoştințe avansate de limba engleză, astfel încât rare au fost situațiile când aceştia au avut nevoie de explicații pentru câte vreun cuvânt sau vreo expresie. Atmosfera din clasă a fost una plăcută, mai ales că interesul vizibil al elevilor de a comunica cât mai mult în limba engleză a dat un oarecare dinamism orei, aceasta trecând foarte repede.
După cină, o parte dintre elevii acestei tabere au rămas în campus la biliard, ping-pong ori pentru a dormi, iar ceilalți au pornit la o plimbare prin Tarrytown și Sleepy Hollow. Ambele orășele învecinate au fost fondate între 1640 și 1648 și sunt pline de dealuri, clădiri istorice, dar și case foarte frumoase înconjurate de parcuri. Sleepy Hollow este inspirația Legendei Călărețului Fără Cap, scrisă de Washington Irving și ecranizată cel mai recent cu Johnny Depp în rolul principal.
Plimbarea noastră ne-a dus din campus până în Sleepy Hollow în curtea conacului Philipsburg. Conacul și moșia au funcționat din 1693 până în 1779 ca o fermă și o plantație. Proprietarul, un olandez era implicat totodată în comerțul cu sclavi, muzeul de aici fiind unul care prezintă extensiv situația sclavilor predominant africani din nordul Statelor Unite, o parte mai puțin cunoscută din istoria acestei țări. Acum un muzeu interactiv, ferma este o atracție foarte potrivită pentru elevii mai mici, însă nouă ne-a oferit o imagine foarte frumoasă pe înserat.
La C-Town Supermarket, în apropierea campusului, elevii au găsit un nou magazin pe care nu l-au vizitat până acum, de această dată un magazin cu multe fructe și produse proaspete și foarte gustoase. Chiar dacă în fiecare dimineață cantina are un mix de fructe în ofertă, toți elevii și-au luat fructe de aici – și ce bune au fost!
Am încheiat seara în campus în spațiile comune, dedicate socializării și interacțiunii unde elevii din aceste două clădiri în care suntem și noi cazați se adună pentru a se juca, a povesti și pentru a-și face noi prieteni.
Mâine e timpul să descoperim o altă bucățică din New York, așadar nu ratați jurnalul de vineri! Pe curând!
Mai multe imagini din tabăra internațională de la New York aici: Album Facebook Tabără New York
Link YouTube pentru această zi din tabără: YouTube Tabără New York 2018 – ziua 6