Tabere în Străinătate New York – Ziua 5

Aug 11
Aug 12
Aug 13
Aug 14
Aug 15
Aug 16
Aug 17
Aug 18
Aug 20
Aug 19
Aug 21
Aug 22
Aug 23
Aug 24
Aug 25

Ziua 5 – Bronx Zoo, BBQ și Highline

Ce zi plină a fost azi, dar ce zi frumoasă! De dimineață, după micul dejun ne-am împărțit în două grupuri pentru a vizita grădina zoologică. Mai apoi, după ce toti elevii au terminat cursurile și cina, ne-am îndreptat spre Manhattan pentru o nouă vizită excelentă!

La ora 9:30 eram gata de plecare cu primii elevi la Grădina Zoologică din Bronx! Astăzi, intrarea a fost gratuită, așadar a meritat să vizităm cea mai mare grădină zoologică urbană din Statele Unite ale Americii și totodată una dintre cele mai vechi. Inaugurată în 1899, în prezent numără peste 600 de specii de reptile, insecte, păsări, pești și mamifere!

1 tabara internationala New York 150818

2 tabara internationala New York 150818

Totuși, fiind temperaturile destul de ridicate, anumite animale precum tigrul, leopardul de zăpadă ori ursul polar nu s-au arătat ușor, în timp ce panda-ul roșu lenevea liniștit pe o creangă la soare. Antilopele, gazelele, girafele ori zebrele nu aveau o problemă cu temperatura 🙂

Întregul parc este format din diverse scene, specifice habitatului animalelor ce locuiesc în acea zonă, mimând terenul și flora, iar în anumite expoziții speciale condițiile de luminozitate, de temperatură ori de umiditate. Nu este de mirare că aproximat 2,15 milioane de vizitatori trec pragul acestei grădini zoologice în fiecare an! Prima grupă s-a întors în campus pentru masa de prânz, în timp ce a doua grupă a plecat după masă. Elevii au mers la zoo atunci când nu aveau cursuri.

3 tabara internationala New York 150818

4 tabara internationala New York 150818

5 tabara internationala New York 150818

Grupa doi s-a întors de la zoo la timp pentru masa de cină! Toate mesele din această tabără sunt incluse în cursurile elevilor din tabara internațională Qdays New York, iar mâncarea din cantina școlii este extrem de variată! Mai mult, astăzi școala a pregătit un grătar în aer liber pentru cina elevilor. Desigur, cantina a fost și ea deschisă, iar elevii puteau alege să ia masa ori afară în curte, ori în cantină. La grătarul în aer liber, bucătarii au pregătit hamburgeri de vită, vegetarieni, pui la grătar simplu ori cu sos, diverse salate și pepene roșu proaspăt!

8 tabara internationala New York 150818

9 tabara internationala New York 150818

Iată ce ne-a zis astăzi Celia despre cursuri: Astăzi la curs am lucrat prepoziții, verbe și am vorbit despre poluarea mediului. La un moment dat, profesoara ne-a pus sa lucram pe perechi pentru a face anumite exerciții. Îmi place foarte mult la profesoara că este răbdătoare și are o metodă de a preda foarte interesantă.

6 tabara internationala New York 150818

10 tabara internationala New York 150818

11 tabara internationala New York 150818

Ana-Maria D. ne-a spus și ea impresiile de la cursurile de astăzi: Cursurile de astăzi au fost interesante fiind o aprofundare a orelor de ieri. Stilul de predare m-a impresionat, profesorul comunică cu elevii, dorind să afle raspunsul  fiecăruia la exercitiile propuse din carte, pe care le rezolvăm individual. În a doua oră am fost într-un laboaror ILab unde am rezolvat câteva cursuri online care cuprindeau vocabulary, listening și speaking.

7 tabara internationala New York 150818

La ora 18:00, șoferii ne-au preluat de la școală pentru a ne începe plimbarea prin Manhattan. Temperatura era deja ceva mai ușor de tolerat și aveam destul de multe de văzut. Traficul a fost ceva mai greu astăzi, așadar în aproximativ o oră și jumătate am ajuns la Washington Square Park. Pe lateralele acestui parc își are sediul, sălile de clasă și dormitoarele, faimoasa New York Univesity – NYU.

12 tabara internationala New York 150818

13 tabara internationala New York 150818

14 tabara internationala New York 150818

Parcul este totodată recunoscut a fi un loc preferat de artiști – probabil și datorită amplasării sale în apropiere de Greenwich Village, următoarea noastră oprire. Tot aici, pentru această seară, era programată o proiecție de film în aer liber așa încât parcul era plin!

15 tabara internationala New York 150818

16 tabara internationala New York 150818

The Village este unul dintre locurile foarte importante pentru mișcarea culturală și socială a orașului, fiind un motor cultural reprezentativ în SUA și în lume. Atipic pentru New York, străzile din Village poartă nume și nu numere, iar majoritatea clădirilor sunt joase, cu fațade de cărămidă și scări exterioare sau trepte la intrare. Locul boem nu înseamnă însă că este și ieftin. Cele patru coduri poștale din acest cartier au fost incluse în cele mai scumpe 10 zone din SUA, iar la nivel de 2016, un metru pătrat construit într-unul dintre blocurile de aici costa aproximativ 22,000 de dolari americani.

17 tabara internationala New York 150818

18 tabara internationala New York 150818

19 tabara internationala New York 150818

În apropiere de Highline am descoperit Muzeul înghețatei – o atracție pe care nu puteam să o ratăm. Muzeul nu e foarte mare însă oferă șansa unor fotografii drăguțe, precum și degustări de înghețată și desigur – un magazin. Elevii din tabără s-au declarat foarte încântați de acest obiectiv, plecând cu multe imagini frumoase și diverse arome de înghețată!

20 tabara internationala New York 150818

21 tabara internationala New York 150818

22 tabara internationala New York 150818

24 tabara internationala New York 150818

Highline este un parc extrem de interesant, construit pe o linie de cale ferată industrială, dezafectată. În această parte a Manhattan-ului, se foloseau trenuri la nivelul străzii pentru a transporta marfa către depozite ce mai apoi o distribuiau către magazinele ce serveau diferite zone ale orașului. Problema era însă faptul că odată cu creșterea densității populației, a crescut și numărul accidentelor de tren. Orașul a angajat călăreți care să meargă în fața trenurilor pentru a feri pietonii, lucru ce nu era foarte eficient, așadar o soluție trebuia găsită.

25 tabara internationala New York 150818

Soluția a fost Highline, o cale ferată elevată, la înălțimea de aproximativ 10 metri, perfectă pentru a se conecta la acoperișurile depozitelor, asigurând astfel alimentarea eficientă a acestora. Linia originală a început să fie dărâmată în 1960, însă doi localnici au înființat o asociație a cărei scop era salvarea și transformarea acestei linii industriale. Au reușit să adune din donații aproximativ 150 de milioane de dolari și astfel s-a născut acest parc extraordinar ce se întinde dinainte de strada 14 și până la strada 34. Am remarcat faptul că și acum, se lucrează intens la noile blocuri din zonă, ridicându-se totodată altele! Viteza cu care orașul acesta se dezvoltă de orizontală e fantastică!

26 tabara internationala New York 150818

Parcul cuprinde totodată multe zone special gândite pentru ca turiștii să poată face fotografii prin care să surprindă orașul, lucru pe care l-am făcut și noi chiar dacă era deja întuneric – priveliștea din parc a fost impresionantă! Excursia a continuat până la sediul central al Poștei, o clădire impunătoare ce se află chiar vis-a-vis de Madison Square Garden și Penn Station, alte două atracții ale orașului. Tot aici elevii au putut face poze cu Empire State Building.

27 tabara internationala New York 150818

La ora 23 intram în campus și era momentul să o sărbătorim pe Daria! La mulți ani draga noastră, să ai parte numai de lucuri bune! Colegii i-au oferit Dariei un balon imens și un hanorac și desigur i-au cântat La Mulți Ani!

28 tabara internationala New York 150818

Mai multe imagini de azi aici: Album Facebook Tabără Qdays New York

Link YouTube pentru această zi din tabără: YouTube Tabără New York 2018 – ziua 5