Tabere internaționale New York – Ziua 10

Aug 11
Aug 12
Aug 13
Aug 14
Aug 15
Aug 16
Aug 17
Aug 18
Aug 20
Aug 19
Aug 21
Aug 22
Aug 23
Aug 24
Aug 25

Ziua 10 – Cumpărături și multe activități

Azi a început o nouă săptămână de cursuri și desigur o nouă săptămână de tabără! O parte din elevi au fost astăzi la o nouă sesiune de cumpărături în funcție de momentul la care aveau cursuri. Ceilalți și-au dezvoltat rețeaua de prieteni internaționali în campus. Seara am petrecut-o la diversele activități din campus.

1 tabără internationala america new york 200818

Odată cu noua săptămână și cu schimbul de elevi ce a avut loc în campus (săptămânal pleacă elevi sâmbăta și vin elevi noi duminica), unii dintre elevii din tabăra internațională au avut parte de noi colegi de cameră! Nu mai suntem ”boboci”, în campus sosind aproape 100 de elevi noi în acest weekend. Vara este pe final, așa încât numărul de elevi din școală scade de la o săptămâna la alta. În afara verii aici sunt cam 5-700 de elevi constant, pe când în timpul verii numărul trece de 1,400.

2 tabără internationala america new york 200818

3 tabără internationala america new york 200818

La ora 8 prima grupă de elevi pleca spre Woodbury Commons – un outlet mall care cuprinde puțin peste 250 de magazine de tip premium. Printre mărcile găsite aici se pot enumera: Tory Burch, Nike, Celine, Bottega Veneta, Polo Ralph Lauren, Michael Kors, Burberry, Coach, The North Face, Columbia, Tommy Hilfiger și multe altele mai mult sau mai puțin cunoscute în Europa. Reducerile sunt între 40 și 65% zilnic, în unele cazuri existând reduceri de 80%.

5 tabără internationala america new york 200818

Suprafața ocupată este de aproximativ 72,000 mp, fiecare magazin fiind amplasat în câte o căsuță, mai mică sau mai mare. Potecile din mall constituie un labirint printre magazine așa încât din loc în loc există hărți interactive care arată clienților cum să ajungă mai ușor de la un magazin la altul. Există desigur și multe locuri de unde se poate lua masa, dar și băncuțe ori locuri umbrite pentru odihnă.

7 tabără internationala america new york 200818

Locul este o adevărată atracție pentru turiștii interesați de cumpărături fiind la aproximativ o oră și 20 de minute de New York. Din centrul orașului există autobuze speciale care aduc aici potențialii clienți. Woodbury Commons este totodată sursa principală de venit pentru zona administrativă în care e amplasat, generând sume foarte mari la bugetul local prin colectarea taxelor de vânzare.

4 tabără internationala america new york 200818

La ora 13:30 elevii de dimineață au plecat înapoi spre campus, unde au ajuns la timp pentru cursuri. Seria 2 de elevi au sosit la mall în locul lor, fiind însoțiți de celălalt lider de grup. Și ei au avut aproximatv 4 ore și jumătate pentru cumpărături în magazinele de aici. Cu această vizită la mall, toți elevii care doreau să își mai facă unele cumpărături s-au declarat mulțumiți de cele achiziționate, așa încât următoarele zile nu mai trebuie să ne gândim la asta :).

6 tabără internationala america new york 200818

Și azi am luat impresii de la elevii din grup cu privire la cursurile de până acum:

Dan: În privința cursurilor EF pot supune că sunt foarte mulțumit de nivelul ridicat de profesionalism și de atmosfera plăcută din cadrul orelor. Elevii sunt încurajați să își exprime opiniile, să interacționeze între ei în limba engleză și să își dezvolte  propria gândire. Nivelul exercițiilor este unul accesibil și interactiv, de la prezentări în Power Point până la discuții pe anumite teme culturale.
Așadar, pe parcursul unei săptămâni întregi de curs am absorbit diverse informații de cultură generală, am avut ocazia de a interacționa cu persoane de diferite națiuni și cu ajutorul metodei avansate de predare mi-am extins cunoștințele de vocabular, gramatică și literatură.

11 tabără internationala america new york 200818

12 tabără internationala america new york 200818

Ioana: În prima zi, mi-a fost rușine să stau cu ceilalți copii din alte țări mai ales pentru că eram singura nouă în acea grupă și toți se cunoșteau între ei, dar după am facut cunoștință cu fiecare și m-am imprietenit facând proiecte împreună cu ei. Profesoara de asemenea mă încuraja spunând că fac bine mereu iar așa m-am acomodat!

Beatrice: I had a lot of fun during classes today. During my first class I learned about poverty in America and after that I did some exercises. In the next class we worked on the IPads. We had to research something and for the remaining of the class we did some exercises on our IPads.
I really like my teacher, he is really funny and I always look forward to listening to him teach us new stuff.

10 tabără internationala america new york 200818

Înapoi în campus am ajuns la timp pentru cină – friptură de pui cu mix de legume, orez alb și sparanghel, dar și pizza :). Înghețata a fost din nou prezentă, la fel ca și prăjiturile ori diferetele opțiuni de salată!

După cină, elevii s-au organizat la diversele activități disponibile în campus, ori prin spațiile comune alături de colegii lor internaționali. Cei mai mulți dintre elevi au participat la o seară de bingo organizată de biroul de activități. Aproximativ 30 de elevi au participat până la urmă la această activitate, care s-a demonstrat a fi mult mai distractivă decât ne-am putut aștepta!

8 tabără internationala america new york 200818

9 tabără internationala america new york 200818

13 tabără internationala america new york 200818

Totuși, cele trei runde au fost câștigate de către elevi din România – Maria D. și Sara câștigând primele două runde, iar unul dintre liderii de grup pe cea de-a treia.

14 tabără internationala america new york 200818

15 tabără internationala america new york 200818

Celia, Antonio și Dan au jucat baschet cu una dintre colegele din campus, iar Ana, Mark și Mădălina și-au petrecut seara plimbându-se prin Tarrytown și făcând provizii pentru empanadas împreună cu alți elevi din campus.

16 tabără internationala america new york 200818

Mai multe imagini de azi, aici: Album Facebook Tabără New York