Tabere Internaționale New York – Ziua 9

Aug 11
Aug 12
Aug 13
Aug 14
Aug 15
Aug 16
Aug 17
Aug 18
Aug 20
Aug 19
Aug 21
Aug 22
Aug 23
Aug 24
Aug 25

Ziua 9 – Top of The Rock

La ora 10:45, după micul dejun și după ce ne-am asigurat că toți elevii erau treziți și gata de plecare, ne-am pus pe drum spre Manhattan. Obiectivul principal de astăzi – Rockefeller Center și al său observator.

Drumul de la Grand Central până la Clădirea Rockefeller este de numai 10 – 15 minute însă nici astăzi vremea nu a ținut cu noi. Se pare că în această perioadă vremea e mai capricioasă decât puteam să preconizăm pentru luna august. Chiar dacă nu era foarte frig, cerul era acoperit și din când în când picura. Totuși, orașul acesta într-adevăr nu doarme niciodată! Chiar și duminica străzile erau pline de oameni, mașini și desigur – turiști!

1 tabara in strainatate america 190818

2 tabara in strainatate america 190818

Rockefeller Plaza este o piață impunătoare construită pentru a sărbători cunoașterea și multiculturalitatea. Întreg spațiul de la piciorul lui Rockefeller Center este un spațiu pietonal amenajat cu magazine și cafenele, dar și cu foarte multe inscripții, ornamente și steaguri. Am localizat rapid steagul României și desigur, a trebuit să ne facem o poză de grup :).

3 tabara in strainatate america 190818

4 tabara in strainatate america 190818

Prin construcția acestui turn John D. Rockefeller Jr. a oferit de lucru pentru mai mult de 40,000 de oameni, așadar este recunoscut și apreciat pentru că a ajutat oamenii într-una dintre cele mai negre perioade ale orașului, atunci când faimoasa bursă din New York s-a prăbușit și foarte mulți și-au pierdut absolut tot ceea ce dețineau. Din fericire, azi la Rockefeller nu era foarte multă lume așa încât nu am așteptat foarte mult până să intrăm. De la geamurile din holul principal se puteau observa pregătirile pentru MTV Video Music Awards care au loc mâine chiar alături, la Radio City Music Hall.

5 tabara in strainatate america 190818

6 tabara in strainatate america 190818

În 43 de secunde, liftul ce atinge viteza de 24 km/h ne-a dus la antepenultimul etaj al punții de observație. Aici, la etajul 68 se află magazinul și una dintre punțile de observație cu pereți de sticlă. Etajul 69 oferă priveliște la 360 de grade, iar de la etajul 70  ce este retras, vizitatorii pot face poze fără pereți de sticlă. Într-adevăr a meritat vizitat acest obiectiv faimos!

7 tabara in strainatate america 190818

8 tabara in strainatate america 190818

9 tabara in strainatate america 190818

10 tabara in strainatate america 190818

Toți elevii din tabără au fost foarte incântați de priveliștea cu adevărat impresionantă, chiar dacă cerul era în continuare acoperit și stătea să plouă, vizibilitatea a fost bună, avantajul fiind acela că nu era prea cald. Am petrecut o oră pe puntea de observație timp în care elevii din tabără au putut să își facă toate pozele dorite cu orașul de sus!

11 tabara in strainatate america 190818

12 tabara in strainatate america 190818

13 tabara in strainatate america 190818

14 tabara in strainatate america 190818

Ne-am continuat drumul pe 5th Avenue spre Central Park, iar mai apoi pe latura parcului. Aici blocuri turn de locuințe tronează deasupra parcului! Poteca acoperită de copaci ne-a oferit suficient de multă protecție împotriva ploii. Probabil priveliștea din blocurile acestea este minunată, multe dintre ele având numai câte un singur apartament pe fiecare etaj, fiind foarte elegante și desigur, cu propriul portar și concierge.

15 tabara in strainatate america 190818

16 tabara in strainatate america 190818

17 tabara in strainatate america 190818

În scurt timp am ajuns la The Met – Metropolitan Museum of Art și după ce am admirat clădirea și holul grandios ne-am reorganizat pentru a ne întoarce în campus tot prin Central Park. The Met cuprinde mai multe galerii cu decorurațiuni, opere de artă, arme și armuri, instrumente muzicale și multe alte obiecte de artă sau piese istorice din diferite culturi ale lumii.

18 tabara in strainatate america 190818

19 tabara in strainatate america 190818

Oboseala își spune cuvântul, elevii din tabără neavând foarte multă răbdare cu plimbări lungi – ceea ce era de așteptat, mai ales la capătul unui weekend așa de lung precum acesta. Desigur, nici vremea nu ne-a ajutat foarte mult, așa încât printre reprize de ploaie am tăiat parcul admirând de departe Observatorul și Castelul care sunt în reparații generale, accesul fiind restricționat în zonă.

20 tabara in strainatate america 190818

Am revenit în campus folosind din nou un metrou și apoi trenul și ne-am reunit la cină. Am putut să alegem dintre friptură de curcan la tavă, paste cu ciuperci, mix de legume și orez sau două feluri de pizza și mai mult de 5 opțiuni de salate. Dulciurile și înghețata nu au lipsit de la cină! Nici Teodora nu a lipsit de la cină, ea întorcându-se azi din excursia de la Niagara!

21 tabara in strainatate america 190818

Excursia mea la Cascada Niagara a fost pur si simplu cireașa de pe tort a taberei! Am avut oportunitatea de a explora unul dintre cele mai cunoscute obiective turistice din SUA și de a-mi face noi prieteni. Totul a fost foarte bine organizat, am acoperit toate atracțiile din zonă precum turul cu celebrul vas Maid of the Mist, spectacolul de artificii deasupra cascadei și, preferata mea, Cave of the Winds, unde am putut simți pe pielea noastră forța apei. A fost o experiență de neuitat pe care o recomand tuturor!

22 tabara in strainatate america 190818

Mai târziu în seară, am ajutat-o pe Teodora să își programeze vizita la sediul Națiunilor Unite, un obiectiv pe care dorea foarte mult să îl viziteze. Din grupul de tabără nu a mai dorit nimeni să viziteze interiorul, dar asta nu înseamnă că nu vom ajunge și noi acolo pentru a vedea sediul – un loc de o importanță majoră în zilele noastre. Nu ratați jurnalele zilelor următoare pentru acest obiectiv.

Tot în această seară s-a întors și Ana Maria D. din excursia ei la Washington D.C. unde, după spusele ei, au vizitat foarte multe obiective. A putut să vadă Casa Albă, memorialul Lincoln, dar și monumentul Washington. Toate acestea, pe parcusul a două zile petrecute alături de angajații școlii și de un autocar plin de elevi internaționali.

23 tabara in strainatate america 190818

24 tabara in strainatate america 190818

Seara s-a încheiat în campus, unde elevii au avut ocazia să socializeze cu noii lor prieteni internaționali ori să joace biliard sau alte jocuri în spațiile comune din clădirile școlii!

Pe curând!

Mai multe imagini de azi aici: Album Facebook Tabără New York

Link YouTube pentru această zi din tabără: YouTube Tabără New York 2018 – ziua 9