Tabără în Străinătate New York – Ziua 17

Aug 18
Aug 19
Aug 20
Aug 21
Aug 22
Aug 23
Aug 24
Aug 25
Aug 27
Aug 26
Aug 28
Aug 29
Aug 30
Aug 31
Sep 01
Sep 02
Sep 03
Sep 04
Sep 05
Sep 06
Sep 07
Sep 08

Ziua 17 – Despre Hollywood în New York

Marți, în tabăra internațională din New York, a fost din nou o zi de odihnă pentru elevii care au ales să rămână trei săptămâni aici. După ultimele 4 zile în care grupul de tabără a fost foarte activ, se cerea o zi liniștită – una în care să se poată concentra pe școală, proiecte, odihnă și relaxare.

Mă bucur de fiecare dată când văd elevi din grup interacționând cu colegii lor internaționali, iar astăzi am remarcat-o îndeosebi pe Diana care pare că nu are nici un fel de problemă în a se acomoda alături de colegi din alte țări. De mai multe ori am surprins-o în discuții alături de colegele ei de curs, în pauze ori după lecții. Vali este și el foarte încântat de noii colegii de cameră ce au sosit în weekend, mai ales că aceștia sunt foarte ordonați și păstrează curățenia în camere.

2 tabere in strainatate america 030719

3 tabere in strainatate america 030719

Unii dintre elevi au început astăzi lecțiile la ora 8:30, dar după seara din Rita plină de activități de socializare și de turnee de ping-pong ori biliard, nu tuturor le-a fost ușor să ajungă la prima lecție. Cu toate acestea, azi a fost o zi interesantă la școală – unii au vizionat filme, exersând astfel ascultarea activă, neavând nici un fel de subtitrări sau traduceri, alții au făcut filme – așa cum am aflat ulterior de la elevi.

5 tabere in strainatate america 030719

6 tabere in strainatate america 030719

Ruxi ne-a spus despre impresiile ei de aici:

Experiența EF este fascinanta de la prietenii pe care ți faci pana la experiențele unicate pe care trăiești. In aceasta tabăra am fost in locuri care m-au lăsat cu gura căscată. Prima data când am ajuns in New York ma simtiam de parca am pășit intr-un film.
Orele de curs sunt pline de clipe minunate și subiecte interesante, de exemplu, astăzi am vorbit despre reclame iar profesorul ne-a rugat sa luam o companie cunoscuta și sa creăm propria noastră reclama, lucru pe care l-am făcut intr-un video la care a trebuit sa lucrez cu colegii de clasa.

1 tabere in strainatate america 030719

8 tabere in strainatate america 030719

Până după masa de prânz m-am întâlnit cu toți elevii din tabără, pe unii găsindu-i când ieșeau de la ore, iar pe alții la un joc de ping-pong dinamic, cum este cazul lui Vali care a întâlnit un jucător foarte bun căruia a reușit totuși să-i fure un set. Cu toții am bătut în cuie planul pentru seara aceasta – am decis să plecăm din campus după cină pentru a merge la film – ce poate fi mai potrivit pentru adolescenții americani, mai ales când există oferte speciale și reduceri de preț la bilete? :).

4 tabere in strainatate america 030719

Și Ioana ne-a trimis opiniile ei despre experiența de până acum din tabără:

As descrie in multe cuvinte aceasta experienta, dar pericolul de a deveni mult prea plictisitoare printr-o enumeratie fara nuanta este mare, asa ca ma voi rezuma la doua vorbe scurte si concise, care explica si redau realitatea acestei povesti: inovatoare si entuziasta. Am reusit sa atingem multe creatii reprezentative ale acestei metropole, mereu grabita si intr-o cautarea permanenta a unei aventuri si noi descoperiri. Toate m-au impresionat cu unicitatea lor si puterea de a lumina, atat din punct de vedere conotativ, cat si denotativ, inima unui intreg oras. La fel de tare mi-a placut senzatia de a fi cu prietenii, unii mai noi, altii mai vechi si unii care mi-au fost alaturi o viata intreaga, cumparand suveniruri sau bucurandu-ne de micile placeri ale adolescentei, precum vizionarea unui film, un joc sau o cina tarzie.

De asemenea, am reusit sa imbinam utilul cu placutul, prezentandu-ne la fiecare curs si dedicandu-ne toata atentia unei lectii cu adevarat captivante. Profesorii nostri au dat dovada de carisma, sensibilitate si interes, ascultand de fiecare nevoie si incluzandu-ne in conversatii interactive si distractive, care au reusit sa aduca zambete pe fetele noastre si sa ne trezeasca la viata mintile obosite.

13 tabere in strainatate america 030719

Pe de alta parte, tot campusul, atat colegii de camera, cat si cei de curs, s-au dovedit a fi politicosi si prietenosi, primindu-ne cu bratele deschise si aratandu-ne cele mai amuzante lucruri organizate in imprejurimi. Aceste saptamani au fost minunate, liderii nostri de grup fiind foarte atenti si bine organizati, reusind sa ne arate cele mai frumoase locuri si sa ne ajute sa ne savuram toate experientele.

In final, as dori sa marturisesc ca voi pastra aceasta amintire si o voi pretui fiind o tabara intr-adevar de neuitat.

La 18:30 am plecat spre Palisades Center la cinematograful AMC de aici care are nu mai puțin de 21 de ecrane. Da, 21 de săli de proiecție care funcționează concomitent, unele dintre ele cu tehnologie IMAX și toate cu fotolii extrem de comode care se rabatează pentru o experiență cu adevărat impresionantă. Am ales să vizionăm Once Upon a Time in Hollywood, cea de-a 9-a peliculă a regizorului Quentin Tarantino.

7 tabere in strainatate america 030719

9 tabere in strainatate america 030719

Filmul este un omagiu adus de Tarantino finalului epocii de aur a Hollywood-ului și câteva lucruri foarte interesante sunt de notat, pe lângă povestea filmului, ce surprinde Hollywood-ul la finalul anilor ’60 în toată gloria sa, de la personalități faimoase la decoruri impresionante și petreceri luxoase – toate sunt aduse de Tarantino pe ecran. Pentru a surprinde mai bine atmosfera, pelicula a fost filmată pe suport de 35 de milimetri și nu cu camere digitale. Totdată pentru a recrea atmosfera din oraș producătorii au renovat și recondiționat foarte multe dintre locurile în care s-a filmat, Tarantino refuzând să folosească efecte speciale sau reconstruiri digitale.

10 tabere in strainatate america 030719

11 tabere in strainatate america 030719

Printre actorii celebri din film îi enumerăm pe Leonardo di Caprio, Brad Pitt și Al Pacino împreună cu Margot Robbie, Dakota Fanning și Luke Perry, în ultimul său rol înainte de decesul său la începutul acestui an. Unii dintre elevi au luat contactul prima oară cu stilul lui Tarantino care este aparte, concentrându-se foarte mult pe cinematografie, pe dialog și pe personaje. Împreună cu 6 elevi din acest grup, care au fost alături de noi anul trecut în tabăra din California, am reușit să identificăm platouri de filmare pe care chiar le-am vizitat anul trecut în turul Studiourilor Universal!

12 tabere in strainatate america 030719

La ora 23 ajungeam înapoi în campus, iar elevii din tabără și-au încheiat seara în clădirile din campus în care au fost repartizați.

Toate imaginile din această zi de tabără sunt disponibile aici: Album Facebook Tabără New York

Jurnalul video al acestei zile de tabără se află aici: Jurnal Video Tabără New York