Tabără în Străinătate New York – Ziua 4

Aug 18
Aug 19
Aug 20
Aug 21
Aug 22
Aug 23
Aug 24
Aug 25
Aug 27
Aug 26
Aug 28
Aug 29
Aug 30
Aug 31
Sep 01
Sep 02
Sep 03
Sep 04
Sep 05
Sep 06
Sep 07
Sep 08

Ziua 4 – Bronx Zoo, Washington Sq. Park și High Line

Ce zi plină a fost azi, dar ce zi frumoasă! De dimineață, după micul dejun, ne-am împărțit în două grupuri pentru a vizita grădina zoologică. Mai apoi, după ce toți elevii au terminat cursurile și cina, ne-am îndreptat spre Manhattan pentru o nouă vizită excelentă!

10 - tabara in strainatate 210819

La ora 9:30 eram gata de plecare cu primii elevi la Grădina Zoologică din Bronx! Astăzi, intrarea a fost gratuită, așadar a meritat să vizităm cea mai mare grădină zoologică urbană din Statele Unite ale Americii și totodată una dintre cele mai vechi. Inaugurată în 1899, în prezent numără peste 600 de specii de reptile, insecte, păsări, pești și mamifere!

8 - tabara cu insotitor america 210819

3 - tabara vara new york 210819

Totuși, fiind temperaturile relativ ridicate, anumite animale s-au adăpostit și nu le-am putut vedea, însă pe altele le-am găsit destul de ușor – tigrul, leul, zebrele, urșii grizzly, antilopele, girafele, rinocerii și multe alte specii de păsări ori mamifere ne-au încântat timp de două ore și jumătate – trei.

4 - tabara in strainatate engleza 210819

2 - tabara engleza america new york 210819

9 - tabara pentru elevi in strainatate 210819

Întregul parc este format din diverse scene, specifice habitatului animalelor ce locuiesc în acea zonă, mimând terenul și flora, iar în anumite expoziții speciale condițiile de luminozitate, de temperatură ori de umiditate. Nu este de mirare că aproximativ 2,15 milioane de vizitatori trec pragul acestei grădini zoologice în fiecare an!

1 - tabara internationala new york sua 210819

7 - tabara cu insotitor new york 210819

6 - tabara new york sua 210819

5 - cursuri engleza new york 210819

Prima grupă s-a întors în campus pentru masa de prânz, în timp ce a doua grupă a plecat după ce elevii au terminat cursurile și masa de prânz. Aceștia au mers la zoo atunci când nu aveau cursuri la școală. Masa de prânz a fost și azi delicioasă – friptură fragedă de porc, ratatouille, piure de cartofi cu ceapă caramelizată, supă de pui cu tăiței ori supă de legume, paste și multe salate!

Grupa doi s-a întors de la zoo la timp pentru masa de cină! Toate mesele din această tabără sunt incluse în cursurile elevilor din tabara internațională Qdays New York, iar mâncarea din cantina școlii este extrem de variată!

Iată ce ne-a mărturisit astăzi Alexia M. despre cursuri: Astăzi la cursuri a fost o zi interesantă și am învățat despre reciclare și poluare. Colegii sunt friendly, la fel și profesoara care ne-a pus filmulețe din Friends și speech-uri cu Michelle Obama:)) – îmi place că se pune foarte mult accent pe socializare și partea de speaking și ești încurajat să vorbești cât mai mult.

Și Tudor ne-a oferit impresia sa despre cursuri: Azi încă de dimineață am avut un program încărcat. Împreună cu grupul am fost la zoo. După am avut cursuri. În prima parte a orelor de curs am participat la un proiect cu colegii internaționali bazat pe perioadele istorice  ale Americii, lucru ce m-a ajutat să mai câștig cunoștinte. A doua parte a orelor a fost mai relaxantă, participând la jocuri alături de colegi și profesoară, care este foarte sociabilă și relaxată. Colegii sunt din Franța, Italia, Elveția, Mexic și Japonia.

11 - tabara pentru elevi new york 210819

La ora 18:00, un autobuz școlar ne-a preluat pe toți pentru a ne începe plimbarea prin Manhattan. Temperatura era mult mai ușor de tolerat și printre picături aveam destul de multe de văzut. Traficul a fost ceva mai greu astăzi, așadar în aproximativ o oră și jumătate am ajuns la Washington Square Park. Pe lateralele acestui parc își are sediul, sălile de clasă și dormitoarele, faimoasa New York Univesity – NYU.

12 - tabara vara new york 210819

Parcul este totodată recunoscut a fi un loc preferat de artiști – probabil și datorită amplasării sale în apropiere de Greenwich Village, următoarea noastră oprire. Oameni care făceau jonglerii, poeți sau pictori care încercau să își vândă creațiile – erau cu toții prezenți în parc. Am stat și noi 20 de minute, timp în care ne-am făcut multe poze!

13 - tabara sua 210819

14 - tabara america 210819

15 - tabara internationala new york 210819

The Village este unul dintre locurile foarte importante pentru mișcarea culturală și socială a orașului, fiind un motor cultural reprezentativ în SUA și în lume. Atipic pentru New York, străzile din Village poartă nume și nu numere, iar majoritatea clădirilor sunt joase, cu fațade de cărămidă și scări exterioare sau trepte la intrare. Locul boem nu înseamnă însă că este și ieftin. Cele patru coduri poștale din acest cartier au fost incluse în cele mai scumpe 10 zone din SUA, iar în 2019 prețul mediu de vânzare a unei proprietăți aici atingea 2.3 milioane de dolari.

16 - tabara cu insotitor in strainatate 210819

După o scurtă plimbare am ajuns la unul dintre cele mai impresionante obiective ale orașului! High Line este un parc extrem de interesant, construit pe o linie de cale ferată industrială, dezafectată. În această parte a Manhattan-ului, se foloseau trenuri la nivelul străzii pentru a transporta marfa către depozite ce mai apoi o distribuiau către magazinele ce serveau diferite zone ale orașului. Problema era însă faptul că odată cu creșterea densității populației, a crescut și numărul accidentelor de tren. Orașul a angajat călăreți care să meargă în fața trenurilor pentru a feri pietonii, lucru ce nu era foarte eficient, așadar o soluție trebuia găsită.

19 - tabara new york 210819

Soluția a fost High Line, o cale ferată elevată, la înălțimea de aproximativ 10 metri, perfectă pentru a se conecta la acoperișurile depozitelor, asigurând astfel alimentarea eficientă a acestora. Linia originală a început să fie dărâmată în 1960, însă doi localnici au înființat o asociație a cărei scop era salvarea și transformarea acestei linii industriale. Au reușit să adune din donații aproximativ 150 de milioane de dolari și astfel s-a născut acest parc extraordinar ce se întinde dinainte de strada 14 și până la strada 34. Am remarcat faptul că și acum, se lucrează intens la noile blocuri din zonă, ridicându-se totodată altele! Viteza cu care orașul acesta se dezvoltă pe orizontală e fantastică!

17 - tabara in strainatate new york 210819

18 - tabara limba engleza new york 210819

Parcul cuprinde totodată multe zone special gândite pentru ca turiștii să poată face fotografii prin care să surprindă orașul, lucru pe care l-am făcut și noi chiar dacă era deja întuneric – priveliștea din parc a fost impresionantă! Excursia a continuat până la sediul central al Poștei, o clădire impunătoare ce se află chiar vis-a-vis de Madison Square Garden și Penn Station, alte două atracții ale orașului. Tot aici elevii au putut face poze cu Empire State Building.

20 - tabara engleza new york 210819

La ora 23 intram în campus, și era momentul să ne odihnim după o zi lungă, plină de obiective, de lecții interesante și de activități!

Mai multe imagini din cea de-a patra zi a tabere aici: Album Facebook Tabără New York

Jurnalul video este disponibil aici: Jurnal Video Tabără New Yok – Ziua 4

Iată și o hartă a excursiei noastre de astăzi, din Manhattan: https://goo.gl/maps/3MtRWyNNmLqiTLFP8