Tabără în Străinătate New York – Ziua 5

Aug 18
Aug 19
Aug 20
Aug 21
Aug 22
Aug 23
Aug 24
Aug 25
Aug 27
Aug 26
Aug 28
Aug 29
Aug 30
Aug 31
Sep 01
Sep 02
Sep 03
Sep 04
Sep 05
Sep 06
Sep 07
Sep 08

Ziua 5 – Campus și Sleepy Hollow

Astăzi în tabără a fost o zi pentru odihnă binemeritată după zilele lungi din această săptămână, dar nu ne-am putut abține să nu facem o plimbare în istoricul Sleepy Hollow seara. În timpul zilei, elevii din tabără au participat la cursuri, s-au relaxat alături de prietenii lor și s-au bucurat de facilitățile din campus.

Elevii ce au avut cursuri de dimineață au fost punctuali, chiar dacă destul de somnoroși, în timp ce restul s-au bucurat de mai mult somn, atât de necesar după zilele trecute în care am mers foarte mult pe jos. Elevii au fost încântați și de facilitățile oferite de campus, așa încât vă voi trece printr-un scurt tur virtual al campusului.

1 tabara internationala New York 160818

2 tabara internationala New York 160818

Campusul EF Tarrytown, gazda acestei tabere în străinătate, este deținut în întregime de către EF și este doar unul din cele trei campusuri operate în zonă. Al doilea campus este cel de liceu aflat în Thronwood, un alt orășel din zona Westchester, iar al treilea este folosit doar ca reședință de vară. EF Tarrytown este campusul principal, cu o capacitate de cazare de peste 1,400 de elevi, ce provin din aproximativ 100 de țări diferite.

4 tabara internationala New York 160818

5 tabara internationala New York 160818

Campusul este amplasat în zona Westchester, una dintre cele mai afluente zone ale New York-ului, iar drumul până în Manhattan durează între 30 de minute și o oră, în funcție de mijlocul de transport și trafic. Spațiul ocupat de către campus este pe un deal, cu priveliște spre valea râului Hudson și podul Tappan Zee – despre care v-am vorbit zilele trecute.

Campusul se află pe Marymount Avenue, unde a funcționat Marymount College, înființat în 1907 ca o școală catolică de fete. Din acest motiv, multe dintre clădirile campusului au acest aspect istoric. În total, campusul are 10 clădiri dintre care 7 sunt clădiri de dormitoare, cu două, trei sau patru paturi în cameră. Cele mai multe dintre clădiri au băile pe coridor, similiar cu campusurile universitare din întreaga lume. Există și clădiri unde o baie este împărțită de două camere. Toate clădirile din campus au fost modernizate și renovate recent, fiind instalate și unități de aer condiționat în camere.

10 tabara internationala New York 160818

11 tabara internationala New York 160818

Elevii din grupul nostru sunt cazați în două clădiri alăturate, fiecare dintre ei având în cameră și colegi internaționali. Cele două clădiri în care suntem cazați (Ursula și St John’s), comunică pe fiecare etaj prin deja renumitele lounge-uri, spații comune unde elevii se întâlnesc în timpul zilei sau seara pentru socializare.

8 tabara internationala New York 160818

Cantina și una dintre clădirile de dormitoare sunt împărțite între spațiile destinate elevilor și birourile administrative sau academice, iar sala de sport cuprinde terenul de baschet, sala de fitness, dar și o piscină! Lângă sala de sport se află un teren de fotbal și unul de volei pe nisip, iar în campus elevii mai pot juca tenis pe unul dintre terenurile disponibile gratuit.

În total, campusul cu toate clădirile sale ocupă o suprafață de aproximativ 100,000 metri pătrați, ceea ce permite spații verzi foarte generoase între clădiri.

14 tabara internationala New York 160818

Există trei puncte în campus unde elevii își pot spăla hainele contra sumei de 1.50 dolari / spălare, respectiv 1.50 dolari / uscare. Campusul are totodată un supermarket de unde elevii își pot cumpăra cele esențiale, precum și o altă zonă de servire a mesei, cu bucătărie proprie, servire a-la-carte la prețuri foarte bune, subvenționate de școală și o cafenea operată de Starbucks.

9 tabara internationala New York 160818

Există un oficiu poștal de unde elevii pot trimite colete ori vederi, precum și unde primesc comenzile online de produse. Biroul de activități este amplasat într-una dintre aripile clădirii Rita, unde este și cantina. Tot aici e unul dintre cele trei amfiteatre din campus, dar și celelalte birouri administrative.

Și astăzi am rugat elevii să ne povestească despre ziua lor la cursuri. Iată ce au avut de zis:

Alex A.: Azi am avut un singur curs, de la 2:30 pana la 3:50 si am invatat despre colegiile din America si cum functioneaza fraternitatile si suroritatile din campus si despre traditiile lor. Iar colegii sunt faini in special 3 baieti din Elvetia, Germania si Italia si o fata din Spania cu care vorbesc in principiu si cu care mai vorbesc si in afara de ore.

Melinda a ales să își scrie paragraful în engleză: Today’s class wasn’t like the others on this week. We were in a classroom where the chairs were in a circle so we could see each other’s faces better. The first exercise was to show one emotion with body language. It was pretty cool, and everyone done it very well. At the second exercise we were separated in groups, and we had to present a play scene with three girls who are eating together. At the end we vote the best one’s acting. The second class was normal, we done some exercises in our books and talked about movies and TV shows. Today we had luck and we did our homework in the class while we were waiting to someone (who actually didn’t come.) So this day’s class was about acting and our body language, movies and TV shows. And I met some new people by these exercises. It’s pretty cool, isn’t it?

7 tabara internationala america 220819

Pe parcursul zilei elevii s-au bucurat de terenurile de sport jucând fotbal, baschet și tenis – însă temperatura de afară era destul de ridicată așa încât Vali și Tudor mi-au mărturisit că exercițiile fizice le-au consumat întreaga energie. În jurul orei 16, deodată întreg cerul s-a întunecat și a început o furtună serioasă. Ne-am reamintit faptul că suntem înconjurați de corpuri mari de apă și că ne aflăm foarte aproape de coasta unui ocean, așa încât vremea se poate schimba imediat.

1 tabara internationala america 220819

Elevii se întrebau dacă vom mai participa oare la activitatea de seară – însă așa cum a venit, furtuna a trecut și deodată cerul era luminos din nou. După cină, cei mai mulți dintre elevi au pornit la o plimbare prin Tarrytown și Sleepy Hollow. Ambele orășele învecinate au fost fondate între 1640 și 1648 și sunt pline de dealuri, clădiri istorice, dar și case foarte frumoase înconjurate de parcuri. Sleepy Hollow este inspirația Legendei Călărețului Fără Cap, scrisă de Washington Irving și ecranizată cel mai recent cu Johnny Depp în rolul principal.

5 tabara internationala america 220819

Plimbarea noastră ne-a dus din campus prin Patriot’s Park, un parc mic însă foarte cochet, până în Sleepy Hollow în zona conacului Philipsburg. Conacul și moșia au funcționat din 1693 până în 1779 ca o fermă și o plantație. Proprietarul, un olandez, era implicat totodată în comerțul cu sclavi, muzeul de aici fiind unul care prezintă extensiv situația sclavilor predominant africani din nordul Statelor Unite, o parte mai puțin cunoscută din istoria acestei țări. Acum un muzeu interactiv, ferma este o atracție foarte potrivită pentru elevii mai mici, însă nouă ne-a oferit o imagine foarte frumoasă pe înserat.

2 tabara internationala america 220819

3 tabara internationala america 220819

4 tabara internationala america 220819

Am descoperit și monumentul Călărețului fără Cap, dar și vechea biserică olandeză și podul descris de Washington Irving în cartea sa, construit ulterior de către oraș pentru a se asemăna cu cel imaginat de autor. Ne-am îndreptat apoi spre campus cu o oprire la un nou supermarket din apropierea campusului – unul pe care elevii nu l-au vizitat până acum, cu multe fructe și produse proaspete și o varietate mult mai mare din care elevii din tabără puteau alege. A existat chiar și o tentativă din partea lui Tudor de a găti în această seară – sperăm să se țină de plan în zilele următoare.

6 tabara internationala america 220819

8 tabara internationala america 220819

Înapoi în campus elevii și-au petrecut seara la piscină ori în spațiile comune având ocazia de a-și face noi prieteni și de a se distra…fără să uite desigur de eventualele teme pe care le aveau de făcut!

9 tabara internationala america 220819

10 tabara internationala america 220819

Mâine e timpul să descoperim o altă bucățică din New York, așadar nu ratați jurnalul de vineri! Pe curând!

Mai multe imagini din tabăra internațională de la New York aici: Album Facebook Tabără New York

Jurnalul video este disponibil aici: Jurnal Video Tabără New Yok – Ziua 5