Tabără Internațională New York – Ziua 1

Aug 18
Aug 19
Aug 20
Aug 21
Aug 22
Aug 23
Aug 24
Aug 25
Aug 27
Aug 26
Aug 28
Aug 29
Aug 30
Aug 31
Sep 01
Sep 02
Sep 03
Sep 04
Sep 05
Sep 06
Sep 07
Sep 08

Ziua 1 – New York here we come!

Iată-ne la începutul unei noi tabere internaționale de limba engleză – la începutul unei noi aventuri pentru elevii din grupul de tabără Qdays. Se spune că cine se trezește de dimineață departe ajunge! La propriu de data aceasta, adolescenții din tabăra Qdays au fost mai matinali decât de obicei și, la ora 4 au sosit la aeroportul Henri Coandă. Aici, după îndeplinirea tuturor formalităților și un scurt instructaj menit să îi ajute să se acomodeze mai ușor cu zborul și tabăra, ne-am început călătoria spre America.

1 tabara internationala 180918

Nu aș spune despre elevi că erau obosiți – cred că erau mai degrabă entuziasmați sau ușor emoționați. Sigur, exista și un dram de oboseală fiindcă probabil așteptările legate de această zi nu le-au dat voie să doarmă foarte bine azi – noapte, dar per total lumea era în formă și pregătită. După obișnuitele discuții legate de modul în care se va desfășura călătoria și legate de programul nostru din următoarele zile, elevii și-au îmbrăcat tricourile de tabără și și-au luat la revedere de la părinții care i-au condus aici.

2 tabara internationala 180918

La ora 7 erau cu toții îmbarcați în avion după toate formalitățile necesare călătoriei. Aeroportul Otopeni a fost mai aglomerat azi decât ne așteptam, însă liderii de grup au împărțit elevii în așa fel încât toate formalitățile să se încheie cât mai repede. Cursa de aproape 3 ore până la Amsterdam a fost ocazia ideală pentru a ne odihni și pentru a ne relaxa. Zborul a fost foarte lin și comfortabil și am avut ocazia să ne luăm chiar și micul dejun.

Ajunși la Amstedam, elevii au avut aproximativ 40 de minute pentru a-și lua ceva de mâncare sau pentru a se plimba prin magazine, după care am trecut prin cel mai strict filtru de securitate înaintea unui zbor spre SUA pe care l-am întâlnit până acum. Compania aeriana ne-a tratat ca pe un grup, așa încât ne-au îmbarcat prioritar, ceea ce a însemnat că în foarte puțin timp eram în avion așezați pe locurile noastre.

5 tabara internationala 180918

Elevii din grup socializează foarte ușor unii cu alții, chiar dacă sunt din toate colțurile țării! În tabăra internațională din New York au ajuns elevi din Mureș, Brașov, Onești, Arad, București, Arad, Timișoara, Sibiu și Ploiești – avem speranța ca elevii din grupul de tabără să reușească să își păstreze aceste abilități și cu cele mai mult de 100 de naționalități din campus.

Am decolat la timp, iar piloții ne-au informat că zborul va dura puțin peste 8 ore. Așa că ne-am așezat cât mai comod cu putință și ne-am apucat să butonăm sistemul de divertisment din avion în căutarea filmelor preferate. Am primit două mese pe parcursul zborului, și desigur ceva gustări, sucuri, apă sau cafea și ceai la cerere. Prima masă, ceva mai consistentă, a fost o friptură de pui cu sos, piure de cartofi cu brânză și legume asortate, salată și cheesecake, iar la a doua masă am primit croissant cu șuncă de curcan și cașcaval, dar și înghețată!

3 tabara internationala 180918

Procedurile de intrare în țară au fost destul de complexe, unii dintre elevi trecând prin interviuri puțin mai complicate, însă în aproximativ o oră și jumătate terminasem întregul proces. Ce-i drept odată cu noi mai sosiseră cel puțin 4 avioane mari în această parte a terminalului și ne așteptam ca intrarea în SUA să dureze chiar mai mult.

4 tabara internationala 180918

6 tabara internationala 180918

La ieșirea în terminal am fost așteptați de către reprezentantul școlii, unul dintre liderii locali atribuiți grupului nostru, ce a venit să ne conducă în campus. Aeroportul JFK nu este foarte departe de oraș, așa încât drumul a fost unul destul de scurt ce ne-a oferit șansa să ne bucurăm de primele priveliști asupra metropolei ce urmează a ne fi casă pentru următoarele două sau trei săptămâni!

7 tabara internationala 180918

8 tabara internationala 180918

9 tabara internationala 180918

Însă mai specific, campusul EF New York ne va fi casă ?, iar în campus am ajuns puțin după ora 17:00, având timp suficent pentru a ne face cartelele de studeți în baza cărora ne vom legitima în campus. Imediat după ce ne-am făcut ID-ul am început să ne primim camerele. Elevii sunt în mare parte cazați alături de elevi din alte țări, ceea ce va fi în beneficiul lor, fiindcă își vor îmbunătăți abilitățile de comunicare și își vor face prieteni noi!

10 tabara internationala 180918

12 tabara internationala 180918

14 tabara internationala 180918

Ne-am grăbit să prindem cina – friptură de porc cu cartofi noi, legume mixte, orez și trei feluri de pizza, o multitudine de salate mixte, supă cu legume și desigur, prăjituri.

După cină ne-am instalat în camere, iar restul serii a fost petrecut familiarizându-ne cu colegii internaționali de cameră și cu spațiile din campus, despachetând și discutând despre zilele care urmează! Nu ratați ziua de mâine a jurnalului, atunic când începem incursiunile în Manhattan!

15 tabara internationala 180918

16 tabara internationala 180918

17 tabara internationala 180918

Mai multe imagini din prima zi a taberei internaționale aici: Album Facebook Tabără New York

Jurnalul video al taberei este disponibil aici: Jurnal Video Tabără New York Ziua 1

Ziua 2: Hello Manhattan! »