Tabără Internațională New York – Ziua 14

Aug 18
Aug 19
Aug 20
Aug 21
Aug 22
Aug 23
Aug 24
Aug 25
Aug 27
Aug 26
Aug 28
Aug 29
Aug 30
Aug 31
Sep 01
Sep 02
Sep 03
Sep 04
Sep 05
Sep 06
Sep 07
Sep 08

Ziua 14 – La pas prin Boston

În timp ce o parte dintre elevii din tabăra internațională de la New York se pregăteau să plece spre casă, restul grupului și-a început excursia la Boston, capitala academică a Statelor Unite ale Americii.

În campus, elevii care și-au încheiat șederea au eliberat camerele până la ora 10 și, după ce și-au luat micul dejun, s-au reîntâlnit pentru a merge într-o ultimă vizită. Din păcate locurile pentru Kykuit – Rockefeller Estate s-au epuizat până la sosirea lor, așa încât și-au petrecut după-amiaza la Philibsburg Manor, una dintre casele familiei Philipse, mari proprietari de terenuri în aceasă zonă înaintea revoluței din 1779.

WhatsApp Image 2019-08-31 at 15.12.44 (1)

WhatsApp Image 2019-08-31 at 15.12.42

S-au bucurat de recolta de la fermă, aici fiind reîncepută recoltarea în scopuri educaționale, fiind adesea organizate tururi pentru școlile din împrejurimi și nu numai, în care elevii pot învăța despre trecutul zonei, despre tradițiile de aici și desigur, despre figurile marcante. S-au distrat preț de câteva ore, au gustat din produsele scoase la vânzare, iar mai apoi au revenit în campus pregătiți de plecare. Transferul la aeroport a fost ușor și i-a dus la terminal cu suficient timp înainte de plecare încât să nu se simtă grăbiți.

WhatsApp Image 2019-08-31 at 16.48.36

Elevii din tabără ce au ales să rămână trei săptămâni și-au început la ora 8 excursia la Boston. Un autocar cu etaj ne-a așteptat și, împreună cu alți 50 de elevi, ne-am îmbarcat în excursia de două zile în capitala statului Massachusets și unul dintre primele orașe din Statele Unite ale Americii. Boston a fost fondat de către puritani veniți din Anglia în 1630 și a devenit rapid unul dintre orașele cele mai însemnate de pe coasta de est, fiind avantajat de poziția geografică și portul pe care l-au înființat foarte repede coloniștii.

1 tabere in strainatate 310819

2 tabere in strainatate 310819

Orașul a devenit astfel încă de la început o forță economică, iar această tradiție s-a păstrat până în ziua de astăzi, multe dintre cele mai puternice companii din lume având sediul central în Boston. Orașul este acum un centru al inovației și tehnologiei, iar acestea sunt alimentate constant de proaspeții absolvenți ai universităților de renume mondial care au campusuri aici și pe care le vom vizita mâine.

3 tabere in strainatate 310819

5 tabere in strainatate 310819

4 tabere in strainatate 310819

Moștenirea britanică este vizibilă și astăzi, centrul orașului fiind împărțit în North End, West End, South End și East End, aducându-ne aminte de marile orașe din Anglia. Totodată, casele și arhitectura generală ne dădeau impresia că suntem în Anglia, ori într-un alt oraș european – asta și pentru că numărul de mașini din oraș este foarte mic. Asta nu pentru că lumea de aici nu circulă cu mașina, ci pentru că au mai multe autostrăzi subterane care traversează orașul, lăsând locul străzilor înguste și adesea șerpuite la suprafață, oferind un aer european centrului.

6 tabere in strainatate 310819

8 tabere in strainatate 310819

7 tabere in strainatate 310819

Autocarul ne-a lăsat în North End de unde am început împreună cu un ghid profesionist călătoria pe Freedom Trail, o rută turistică ce ne poartă prin importanța Boston-ului în timpul războiului American de independență. Lungă de 4 kilometri, și cu opriri în care ghidul ne explica semnificația fiecărui obiectiv, Freedom Trail ne-a învățat câte puține din viața și activitatea lui Paul Revere, despre Masacrul din Boston, despre asediul orașului și desigur, despre rolul crucial pe care l-a avut locul acesta în stadiile incipiente ale independenței Statelor Unite ale Americii.

9 tabere in strainatate 310819

11 tabere in strainatate 310819

10 tabere in strainatate 310819

Ultima oprire înainte de a ne caza la hotel a fost la USS Constitution, cea mai veche navă de război a Marinei Americane și cea mai veche navă de război încă operațională. Atât la bordul său, cât și la intrarea în port existau puncte de control ale Marinei Americane și ofițeri îmbrăcați în haine de epocă ce explicau turiștilor tot felul de lucruri interesante despre istoria navei. Am prins și noi o astfel de prezentare și ne-am bucurat de entuziasmul unei tinere din Marina Americană ce ne-a trecut prin specificațiile navei și prin istoria bătăliilor faimoase.

13 tabere in strainatate 310819

12 tabere in strainatate 310819

Desigur, în epoca modernă această navă nu mai iese la luptă, în schimb este folosită de către militari pentru campanii de publicitate și pentru a crește nivelul de implicare și atașare al oamenilor față de acțiunile lor. În orice caz, am fost asigurați că nava este complet funcțională și gata de război dacă se ajunge acolo.

Ne-am cazat la hotelul Wyndham din Beacon Hill, unul dintre cartierele cele mai anfluente ale orașului – oraș care are oricum unul dintre cele mai ridicate niveluri de trai din SUA. După ce ne-am primit camerele, timp de două ore elevii s-au reîmprospătat și s-au odihnit, iar la ora 18 eram gata să explorăm împreună o nouă zonă din oraș.

14 tabere in strainatate 310819

16 tabere in strainatate 310819

15 tabere in strainatate 310819

Centrul Bostonului este foarte compact, iar hotelul foarte bine poziționat, așa încât nu ne-a luat mai mult de 15 minute să ajungem la primărie, trecând pe câteva străzi foarte drăguțe, printre clădiri cu cărămidă, pe lângă biserici vechi și pe lateralul parcului Boston Commons, primul parc public din lume. Ne-am bucurat de câteva priveliști deosebite din oraș și am remarcat cu încântare faptul că Boston este un oraș mult mai curat decât New York-ul, chiar dacă este mult mai compact, și considerabil mai mic.

17 tabere in strainatate 310819

19 tabere in strainatate 310819

18 tabere in strainatate 310819

Pe cealaltă parte a primăriei este Faneuil Hall, o piață publică inaugurată în 1743 ce încă mai funcționază ca atare, chiar dacă acum locul fermierilor a fost luat de restaurante și comercianți de suveniruri. Totuși, hala centrală este plină de oameni și pe străzile ce o înconjoară terasele și artiștii stradali atrag anual aproximativ 20 de milioane de turiști. Într-adevăr este un loc foarte animat. Ne-am dat aproape o oră și jumătate până la întâlnire, așa încât toată lumea a putut alege cum să-și împartă timpul între magazinele din jur și restaurante pentru cină.

20 tabere in strainatate 310819

21 tabere in strainatate 310819

Fetele s-au bucurat de pește și fructe de mare la unul dintre localurile de aici și s-au declarat absolut încântate, orașul fiind cunoscut pentru bucătăria pescărească, dezvoltată de-a lungul anilor aici, în apropierea portului. Băieții au ales un restaurant cu alte feluri de mâncare însă tot mulțumiți au fost și ei, și mi-au mărturisit că le place foarte mult orașul și mai ales felul relaxant în care și-au petrecut sâmbătă seara.

Am pornit apoi spre port și am găsit cel mai interesant carusel din câte am întâlnit până acum, animalele fiind dintre cele mai stranii. Nu am putut rata ocazia și cu toții ne-am distrat preț de câteva minute călărind fluturi, vulturi, șerpi, pești, vidre și iepuri. Nici unul dintre noi nu se aștepta să se distreze așa bine pe carusel – iar asta nu a fost tot.

22 tabere in strainatate 310819

23 tabere in strainatate 310819

În drumul nostru spre casă am găsit o fântână foarte mare ce combina jeturile de apă cu lumini colorate pentru a da naștere unui spectacol atrăgător. O bună parte din elevii din tabără s-au aventurat să traverseze fântâna fără să se ude, iar Vali a și reușit o dată. Apoi au uitat că trebuie să evite jeturile de apă și cu greu i-am convins să mai plecăm. Ne-am distrat copios și apoi, cu pasul grăbit, am ajuns înapoi la hotel puțin după ora 21.

24 tabere in strainatate 310819

26 tabere in strainatate 310819

25 tabere in strainatate 310819

Mâine avem o nouă zi plină în care vom vizita și câteva dintre universitățile faimoase de aici! Nu ratați jurnalul!

Mai multe imagini din ziua a 14-a de tabără aici: Album Facebook Tabără New York

Jurnalul video al acestei zile de tabără se află aici: Jurnal Video Tabără New York

« Ziua 13: Picnic în parc!