Tabără Internațională New York – Ziua 15

Aug 18
Aug 19
Aug 20
Aug 21
Aug 22
Aug 23
Aug 24
Aug 25
Aug 27
Aug 26
Aug 28
Aug 29
Aug 30
Aug 31
Sep 01
Sep 02
Sep 03
Sep 04
Sep 05
Sep 06
Sep 07
Sep 08

Ziua 15 – Universități de Top!

A doua zi la Boston a fost una dedicată descoperirilor academice și a secretelor orașului. După-amiaza am încheiat-o într-un mall din oraș, iar cina am luat-o în campus!

După o noapte plină de râsete, glume și bătăi cu pernele (așa cum mi-au povestit elevii din tabără), ne-am întâlnit cu toții la autocar, în fața hotelului, la ora 08:30, pregătiți pentru a continua să explorăm Boston. Ghidul ne-a întâmpinat și după o scurtă călătorie cu autocarul ne-am oprit din nou în centrul istoric unde aveam de vizitat alte obiective.

1 tabere in america elevi vara 010919

3 tabere in america elevi vara 010919

2 tabere in america elevi vara 010919

La King’s Church am aflat de la ghid interesanta istorie a locului. O mică bisericuță de lemn construită aici a fost prima biserică anglicană din New England, zona în care se află Massachusetts, construită de guvernatorul regiunii, împotriva voinței locuitorilor, ce urmau o altă religie în 1688. Mai apoi, în 1754 s-a construit biserica de piatră, în jurul capelei de lemn ce a fost ulterior dezasamblată și trimisă în Canada unde alți coloniști au reasamblat-o pentru a o folosi pe post de biserică.

4 tabere in america elevi vara 010919

5 tabere in america elevi vara 010919

6 tabere in america elevi vara 010919

Tot aici se pare că a avut loc primul Crăciun tradițional din Boston, organizat de către Anglicani, sub strictă pază a gărzilor guvernatorului, de frica represaliilor Puritanilor, ce nu recunoșteau această sărbătoare. Ne-am continuat drumul către locul Masacrului din Boston, unde am aflat mai multe detalii interesante despre acest eveniment și despre cum a ajuns să fie unul dintre evenimentele notabile ce au declanșat ulterior Războiul de Independență.

7 tabere in america elevi vara 010919

10 tabere in america elevi vara 010919

9 tabere in america elevi vara 010919

8 tabere in america elevi vara 010919

Ne-am îndreptat apoi peste râu, în Cambridge, pentru a vizita faimoasa universitate Harvard! La ora 11 o studentă din anul 3 de la economie ne-a întâmpinat și ne-a condus prin istoria campusului și a universității, prin însemnătatea clădirilor, presărând adesea curiozități și detalii interesante despre cea care este a treia cea mai bună universitate din lume și probabil cea mai bine cunoscută.

11 tabere in america elevi vara 010919

12 tabere in america elevi vara 010919

Harvard a fost înființată în 1636 și a primit numele lui John Harvard, care și-a donat averea pentru dezvoltarea universității înființate de către guvernul local din Massachusetts. Universitatea a cunoscut multe perioade diferite de dezvoltare, în funcție de viziunea fiecăruia dintre președinții universității. Spre exemplu, unul dintre cei mai faimoși, Lawrence Lowell a dezvoltat foarte mult campusul cumpărând mult teren din zonă pentru a construi clădiri noi, dormitoare, laboratoare și săli de curs.

13 tabere in america elevi vara 010919

14 tabere in america elevi vara 010919

Radcliffe College situat la aproximativ 10 minute de mers pe jos era colegiul pentru femei, acestea neavând voie să studieze la Harvard până după Al Doilea Război Mondial. Mai mult, diplomele studentelor ce absolveau cursurile la Harvard trebuiau să fie semnate atât de Radcliffe, cât și de Harvard până în 1999 când Universitatea și-a schimbat politica în acest sens. Campusul era doar pentru bărbați până în 1977, când au apărut primele reședințe mixte.

16 tabere in america elevi vara 010919

Biblioteca Widener este centrul Bibliotecii Harvard, care depozitează ca instituție peste 20 de milioane de volume, 400 de milioane de manuscrise, 10 milioane de fotografii și un milion de hărți făcând-o astfel una dintre cele mai mari biblioteci din lume, ea fiind totodată și cea mai veche din SUA. Clădirea bibliotecii Widener a fost construită în urma unei donații generoase făcută de către mama lui Harry Elkins Widener, un tânăr ce a absolvit cursurile aici, a iubit foarte mult cărțile și literatura, și a murit la scurt timp după absolvire întorcându-se din Europa dintr-o călătorie făcută pentru a identifica manuscrise și cărți rare. Harry și tatăl său au fost printre cei ce au murit în urma scufundării Titanicului, iar clădirea este construită în memoria lui Harry, donația implicând câteva condiții curioase.

15 tabere in america elevi vara 010919

În clădire există o cameră de lectură, mai exact camera lui Harry de la el de acasă, reconstruită. Aici nu are voie nimeni să intre în afară de un curator ce aduce în fiecare zi flori proaspete – fără excepție. Totodată, nici o cărămidă din clădire nu are voie să fie atinsă cu excepția lucrărilor de restaurare, așa încât pentru a crește spațiul bibliotecii, Universitatea a trebuit să se dezvolte în subteran. Această clădire are mai multe etaje subterane decât supraterane și adăpostește mai mult de 3,5 milioane de cărți.

17 tabere in america elevi vara 010919

După Harvard, am ajuns la MIT (Massachussetts Institute of Technology) – de această dată cea mai bună universitate din lume. Aici nu am avut parte de un tur, însă am descoperit în clădirea principală biroul de admitere pentru programele de licență unde fetele din grup s-au grăbit să se așeze la coadă :). Clădirea este absolut impresionantă, iar priveliștea din curtea principală – superbă. De pe malul râului se vede foarte frumos orașul și, după câteva minute de poze și după ce ne-am plimbat puțin pe coridoarele școlii, ne-am întors la autocar pentru a ne îndrepta spre ultima noastră destinație din această excursie.

18 tabere in america elevi vara 010919

19 tabere in america elevi vara 010919

Prudential Shopping Center, este un mall de lux amplasat la baza turnului Prudential din centrul orașului Boston. Aproximativ 75 de magazine de lux se află în acest centru comercial, majoritatea făcând parte din categoria magazinelor scumpe. Mallul beneficiază de o pasarelă de sticlă care îl conectează cu un alt centru comercial, intrări directe din clădirile de birouri și hotelurile adiacente, dar și de un acoperiș imens de sticlă ceea ce înseamnă că spațiul este foarte bine luminat, dând impresia unei plimbări în aer liber.

20 tabere in america elevi vara 010919

21 tabere in america elevi vara 010919

După o oră și jumătate ne-am reîntâlnit la autocar pentru a ne începe drumul spre EF New York, de această dată fără nici o pauză fiindcă trebuia să ajungem în campus la cină. 3 ore și jumătate mai târziu ajungeam în fața școlii și spre surprinderea mea, elevii din tabără nu au petrecut acest timp dormind, ci discutând subiecte foarte interesante. E clar, toată lumea s-a decis că trebuie să studieze la Harvard și MIT!

Am discutat cu elevii pentru a lua impresii despre excursia de peste weekend și cu toții s-au declarat foarte încântați de Boston și de itinerariul pe care l-am avut. Diana mi-a declarat că sâmbătă seara s-a distrat cel mai bine de până acum din această tabără! Cu toții am remarcat diferențele mari dintre Boston și New York, primul fiind mult mai european, mult mai ușor de explorat, mai curat și mai cochet.

22 tabere in america elevi vara 010919

23 tabere in america elevi vara 010919

Seara, elevii au încheiat-o în lounge-ul din Rita, jucând șah, biliard, ping – pong sau fusball ori table cu colegi internaționali din Arabia Saudită, Peru, Chile, Germania, Elveția și nu numai. Mâine avem să descoperim o nouă zona din New York și un eveniment local! Nu ratați jurnalul!

Mai multe imagini din ziua 15 a taberei de la New York aici: Album Facebook Tabără New York

Jurnalul video al acestei zile de tabără se află aici: Jurnal Video Tabără New York

« Ziua 14: La pas prin Boston