Tabără Internațională New York – Ziua 2

Aug 18
Aug 19
Aug 20
Aug 21
Aug 22
Aug 23
Aug 24
Aug 25
Aug 27
Aug 26
Aug 28
Aug 29
Aug 30
Aug 31
Sep 01
Sep 02
Sep 03
Sep 04
Sep 05
Sep 06
Sep 07
Sep 08

Ziua 2 – Hello Manhattan!

Astăzi a fost o zi plină pentru elevii din tabăra internațională Qdays de la New York! De dimineață am început cu un mic dejun copios, iar apoi am avut parte de introducerea din partea școlii și testările abilităților conversaționale. Apoi ne-am aventurat în New York!

1 tabara internationala new york 190819

Până la ora 9:30 cu toții mâncasem micul dejun și eram pregătiți pentru sesiunea de orientare și introducere organizată de către școală. La micul dejun meniul a fost foarte variat – de la fructe proaspete la muesli și cereale, iaurturi, budincă de ovăz, cremă de brânză, omletă și desigur patiserii. Elevii din tabără au fost foarte surprinși că primesc înghețată la micul dejun :).

La ora 10:30 a început sesiunea de orientare și informații în amfiteatrul clădirii Rita. Înainte de aceasta, am avut timp pentru un joc de fusball, pentru ping – pong sau pentru diverse chestiuni administrative. Alături de elevii grupului din Chile, coordonatorul pentru grupuri din partea școlii ne-a trecut în revistă regulile, precum și așteptările școlii.

2 tabara internationala new york 190819

3 tabara internationala new york 190819

4 tabara internationala new york 190819

Am aflat orele până la care elevii pot să fie afară din clădirile în care locuiesc, dar și faptul că acum în școală se află înregistrați mai mult de 1,000 de elevi. Ni s-a vorbit despre diversele departamente din școală, dar și despre cum să respectăm comunitatea locală și proprietățile din jur. Ni s-a vorbit despre modul în care școala răspunde la diversele nevoi ale elevilor, dar și persoanele ori departamentele cu care trebuie să luăm legătura atunci când avem nevoie de anumite informații.

5 tabara internationala new york 190819

Elevilor li s-a spus despre faptul că recepția de la Rita este deschisă până la miezul nopții, iar elevii vin în acest lobby pentru a se juca împreună cu colegii internaționali din tabără sau pentru a folosi calculatoarele disponibile aici. Tot la această sesiune elevii au aflat despre activitățile gratuite oferite de către școală, cum ar fi zumba, volei, fotbal, seri de film ori karaoke și multe altele!

6 tabara internationala new york 190819

După sesiunea de prezentare, elevii din grupul de tabără au făcut un tur de campus împreună cu liderii de grup. Cu această ocazie au văzut toate spațiile importante din campus, atât dinăuntrul clădirilor, cât și din aer liber. Cum găsesc sălile de clasă, cum folosesc clădirea de sport, unde e poșta din campus sau terenurile de tenis și multe alte informații utile pentru perioada șederii.

A urmat apoi sesiunea programată cu angajații biroului academic, unde elevilor li s-a explicat modul în care își pot vedea orarele de studiu, felul în care sunt organizate grupele de studiu, dar și procedurile prin care pot solicita schimbarea grupei de studiu. Imediat după aceea, profesorii școlii au discutat rând pe rând cu elevii. Au fost discuții informale prin care aceștia au evaluat abilitățile de comunicare ale cursanților pentru a se asigura că aceștia sunt plasați în grupe de studiu corespunzătoare nivelului lor de cunoștințe.

După toate sesiunile de informare și testare și după ce și-au luat masa de prânz – supă cremă de roșii ori ciorbă de pui, friptură, cartofi prăjiți, paste cu sos alb, multe salate, prăjituri și nelipsita înghețată, elevii din tabără au plecat într-o primă excursie prin Manhattan, alături de alți elevi din campus și de doi reprezentanți locali. De această dată am călătorit cu trenul spre Manhattan așa încât plimbarea până la gară a fost totodată ocazia ideală de a admira frumosul orășel Tarrytown, gazda noastră.

7 tabara internationala new york 190819

8 tabara internationala new york 190819

9 tabara internationala new york 190819

Frecvența cu care Tarrytown este legat de Grand Central Station e destul de mare, însă trenul tocmai plecase când am ajuns noi în stație așa încât am așteptat aproximativ 20 minute până la sosirea următorului tren. Am nimerit un tren ce a oprit în destul de multe stații, dar tot am ajuns cam în 50 de minute. În terminalul Grand Central Station, elevii au admirat frumusețea acestui monument istoric și reprezentativ pentru New York, ce a fost inaugurat în 1871.

10 tabara internationala new york 190819

11 tabara internationala new york 190819

12 tabara internationala new york 190819

După câteva poze și după ce am aflat o serie de curiozități, am ieșit în fața gării, iar gâturile noastre au început din nou să se întoarcă în toate părțile, și mai ales în sus :). Clădirile din jurul gării sunt impunătoare, fiecare cu particularitățile sale și nu o dată ne-a fost dat să vedem clădiri vechi sau foarte vechi între zgârie nori noi și moderni. E foarte interesant cum orașul își păstrează farmecul și nu dă impresia de kitsch chiar și atunci când se alătură noul cu vechiul.

13 tabara internationala new york 190819

14 tabara internationala new york 190819

Apoi am înaintat pe străduțe trecând Madison Avenue până pe 5th Avenue, strada celebră pentru ale sale magazine. A trebuit totuși să ne continuăm plimbarea, ziua de astăzi nefiind pentru cumpărături :). Rockefeller Plaza este o piață impunătoare construită pentru a sărbători cunoașterea și multiculturalitatea. Întreg spațiul de la piciorul lui Rockefeller Center este un spațiu pietonal amenajat cu magazine și cafenele, dar și cu foarte multe inscripții, ornamente și steaguri. Am localizat rapid steagul României și desigur, a trebuit să ne facem o poză de grup :).

23 tabara internationala new york 190819

15 tabara internationala new york 190819

Prin construcția acestui turn, John D. Rockefeller Jr. a oferit de lucru pentru mai mult de 40,000 de oameni, așadar este recunoscut și apreciat pentru că a ajutat oamenii într-una dintre cele mai negre perioade ale orașului, atunci când faimoasa bursă din New York s-a prăbușit și foarte mulți și-au pierdut absolut tot ceea ce dețineau. Din fericire astăzi nu a fost o zi foarte aglomerată pentru vizitare, așadar nu am avut de așteptat foarte mult până să intrăm în clădire.

16 tabara internationala new york 190819

17 tabara internationala new york 190819

18 tabara internationala new york 190819

În 43 de secunde, liftul ce atinge viteza de 24 km/h ne-a dus la antepenultimul etaj al punții de observație. Aici, la etajul 68 se află magazinul și una dintre punțile de observație cu pereți de sticlă. Etajul 69 oferă priveliște la 360 de grade, iar de la etajul 70  ce este retras, vizitatorii pot face poze fără pereți de sticlă. Într-adevăr a meritat vizitat acest obiectiv faimos! Am petrecut o oră pe puntea de observație timp în care elevii din tabără au putut să își facă toate pozele dorite cu orașul de sus!

19 tabara internationala new york 190819

20 tabara internationala new york 190819

21 tabara internationala new york 190819

22 tabara internationala new york 190819

Toți elevii din tabără au fost foarte impresionați de priveliștea cu adevărat minunată și cu greu am reușit să îi convingem să încheie sesiunea de poze! Fiind deja târziu și existând șansa să ratăm masa de cină din campus, am supus la vot și am decis ca în această seară să luăm masa în Manhattan așa încât le-am prezentat unul dintre lanțurile de restaurante preferate de elevii din anii trecuți. Toată lumea a fost încântată așa încât e foarte probabil să mai revenim la Five Guys.

24 tabara internationala new york 190819

Am trecut apoi pe lângă Museum of Modern Art care se află în renovare și reorganizare până la finalul lunii octombrie, ceea ce înseamnă că nu vom putea să îl vizităm, din păcate. Mai apoi am traversat Madison Avenue, faimosul bulevard ce a dat naștere industriei publicitare, iar apoi am ajuns pe Park Avenue, una dintre cele mai scumpe străzi din lume.

Ne-am întors la gară și ne-am urcat direct în tren, fiind destul de obosiți după ziua de azi. 50 de minute mai târziu ajungeam în Tarrytown și după o oprire la supermarket, toți elevii erau în campus. Cu toții s-au declarat foarte impresionați de New York, și pe bună dreptate – e un oraș fascinant, iar noi am apucat astăzi să vedem doar o bucățică mică din el! De mâine încep orele de curs și o bună parte dintre elevi încep la 8:30!

Mai multe imagini din tabăra internațională de limba engleză aici: Jurnal Tabără Engleză New York

Ruta de azi a acoperit mai multe obiective: Hartă plimbare Manhattan

Jurnalul video al taberei internaționale aici: Jurnal Video Tabără Ziua 2