Tabără Internațională New York – Ziua 3

Aug 18
Aug 19
Aug 20
Aug 21
Aug 22
Aug 23
Aug 24
Aug 25
Aug 27
Aug 26
Aug 28
Aug 29
Aug 30
Aug 31
Sep 01
Sep 02
Sep 03
Sep 04
Sep 05
Sep 06
Sep 07
Sep 08

Ziua 3 – Cursuri, prieteni noi și Tarrytown

Ziua de marți a fost una plină: cursuri, prieteni noi și o plimbare plăcută în care elevii din tabăra de limba engleză de la New York au descoperit unul dintre cele mai frumoase locuri din Tarrytown – portul și faleza la apus.

După un mic dejun copios și la fel de variat ca în zilele trecute, cei mai mulți dintre elevi și-au început cursurile. Ne-am bucurat să aflăm că există doar câteva situații în care elevii din tabără împart grupele de studiu și cu alți participanți din România. În orice caz, profesorii de la curs se asigură că, atunci când elevii au de lucrat în echipe, aceștia sunt grupați cu tineri din alte țări, oferindu-le ocazia să interacționeze și să folosească limba engleză și mai mult. Orarele lor sunt destul de variate, elevii fiind împărțiți pe cele două fluxuri de studiu. Astfel, vom avea câteva dintre activități ce se vor ține în două sesiuni, una de dimineață și una de după-amiază. Avem parte în această tabără de grup de elevi încadrați pe toate nivelurile de cunoștințe, având chiar și elevi de nivel C2.

2 tabara america

Elevii încă se obișnuiesc cu campusul și clădirile sale, iar pentru că unii dintre ei puteau avea nevoie de ajutor în a-și găsi sala de curs, i-am încurajat să ajungă la curs mai repede, să își ia tipul necesar pentru a identifica locul în care trebuie să ajungă, clădirea, etajul, cât și sala! S-au descurcat, desigur și cu entuziasm au mers la cursuri. Elevii care nu au avut cursuri de la 8:20 și-au petrecut dimineața mai relaxat, unii dintre ei dormind mai mult, alții mergând la sala de sport ori plimbându-se prin campus.

3 tabara america

Masa de prânz a fost foarte gustoasă, cu ciorbă de vită, tacos de porc, ruladă de paste cu brânză și foarte multe feluri de legume gătite ori proaspete, pe post de salate, bucătăria sărbătorind azi tradiționalul Taco Tuesday. Ceilalți elevi din grupul acestei tabere internaționale și-au început cursurile, iar cei ce au avut lecții de dimineață s-au relaxat în campus în spațiile comune sau jucând baschet, tenis ori participând la ziua tematică de azi – ce a fost definită de culoarea albă. Ruxy s-a îmbrăcat în alb și a câștigat o brățară din partea școlii.

1 tabara america

4 tabara america

La cină, școala a pregătit un mare BBQ cu hamburgeri, hot dog, salată cu cârnați, tot felul de umpluturi pentru hamburgeri și pepene proaspăt și foate răcoros. Cei mai mulți dintre elevii din tabără au optat pentru această variantă chiar dacă puteau opta pentru cină și în cantina principală – friptură de curcan, pizza și multe alte bunătăți! În această seară ne-am îndreptat spre faleza și micuțul port din Tarrytown.

6 tabara america

5 tabara america

Vremea s-a mai răcorit, făcând plimbarea noastră spre port una foarte plăcută. Prin centrul orașului Tarrytown, în 15 – 20 de minute am ajuns în zona parcului de pe malul râului Hudson. Am discutat cu mulți dintre elevii din tabără despre cursurile de astăzi! Cei cu care am vorbit au fost foarte încântați de lecțiile la care au participat. Cursurile sunt interesante și captivante! Am rugat trei dintre ei să ne transmită impresiile după cursurile de azi:

7 tabara america

8 tabara america

Karysia: Prima zi de cursuri la școala EF New York a fost interactivă. După micul dejun am mers la primul curs la ora 8:30. Am întâlnit profesoara, care este foarte amuzantă, prietenoasă și plină de viață. Prima lecția a fost despre sporturi și activități. A doua sesiune a continuat cu aceași lecție. În aceste doua sesiuni am cunoscut persoane din țări diferite.

10 tabara america

11 tabara america

12 tabara america

Dan și Adi au lucrat împreună: Our first day at the EF campus in NYC, Tarrytown, was very interesting. We had fun and learned new things. Our teacher is pretty cool and funny, and we’ve made new friends.

Am rugat-o și pe Patricia să ne spună câteva cuvinte despre experiența ei de azi: Prima zi in cadrul școlii EF a fost o experiența care va dăinui mereu in sufletul meu precum un tablou neatins care va zdruncina atat de tare la fiecare pas, încât îmi va oferi un lanț nedefinit de amintiri, emoții, extaz și respect pentru fiecare persoana care contribuie la educația și acomodarea noastră. Profesorii sunt cei care ne țin aprinsa setea de cunoaștere și ne stimulează dorința de a creste și a descoperi lumea din jurul nostru, toate acestea, prin simplele, dar complexele cursuri la care participa elevi din aproape toată lumea.

13 tabara america

15 tabara america

Cu inima aproape ieșind din piept, am intrat in sala de curs, unde am avut sansa de a cunoaște o profesoara draguta, plină de viața, o fire care depune toate eforturile necesare pentru a ne ajuta și a ne explica astfel încât sa înțelegem. Pe urma, i-am cunoscut pe colegii mei internaționali și am avut sansa de a interacționa cu câțiva prin metodele de lucru “partener cu partener”, lucru care, m-a făcut să-mi înving frica de a vorbi in limba engleza și a îmi stimula pofta de a știi mai multe. Prima zi a fost un adevarat succes!
Sper ca următorii elevi care doresc sa urmeze cursurile in străinătate prin aceasta școala privată, sa se bucure de fiecare moment și mai ales de prima zi, asa cum am făcut eu și pentru orice sfat sau neînțelegere, nu ezitați sa întrebați.

15 tabara america

16 tabara america

17 tabara america

20 tabara america

Faleza din Tarrytown este un parc frumos, dezvoltat pe locul unei foste uzine de asfalt – nu putem zice că se mai văd urmele acestei zone industriale, parcul fiind unul dintre locurile cele mai drăguțe din Tarrytown, ce oferă atât moduri de petrecere a timpului liber cât și priveliști impresionante. Aici, râul Hudson are o lățime de aproximativ 5 km, iar podul ce trece aici râul are o lungime de aproximativ 6 km!!!

19 tabara america

18 tabara america

22 tabara america

Motivul pentru care podul a fost construit aici, și nu puțin mai aproape de New York, unde râul se îngustează, are la bază motive financiare. Desigur, construcția lui a fost mai scumpă, însă taxele de trecere pot să fie colectate de statul New York și nu de către autoritatea portuară a orașului New York fiindcă ne aflăm aici în afara razei lor de autoritate ce se întinde în mod curios la 25 de mile în jurul Statuii Libertății.

21 tabara america

20 tabara america

23 tabara america

După ce am făcut toate pozele dorite ne-am îndreptat înapoi spre campus făcând și o pauză scurtă la 7-11 pentru mici provizii. Seara a fost petrecută de tineri la un joc de bingo alături de colegi internaționali ori în spațiile comune din campus, desigur după ce liderii de grup au organizat ședința de seară unde au explicat elevilor planul pentru mâine – ziua va fi foarte încărcată și cu siguranță foarte frumoasă!

26 tabara america

25 tabara america

24 tabara america

28 tabara america

Mai multe imagini din tabăra internațională de limba engleză aici: Jurnal Tabără Engleză New York

Jurnalul video al taberei internaționale aici: Jurnal Video Tabără Ziua 3