Tabere Internaționale New York – Ziua 9

Aug 18
Aug 19
Aug 20
Aug 21
Aug 22
Aug 23
Aug 24
Aug 25
Aug 27
Aug 26
Aug 28
Aug 29
Aug 30
Aug 31
Sep 01
Sep 02
Sep 03
Sep 04
Sep 05
Sep 06
Sep 07
Sep 08

Ziua 9 – O nouă săptămână!

După un weekend plin de plimbări și excursii a venit timpul să ne odihnim puțin! Ziua de astăzi a fost petrecută în mare parte în campus, elevii din tabără participând la lecții, activități sportive, iar o parte din ei petrecându-și după-amiaza la mall.

Odată cu noua săptămână și cu schimbul de elevi ce a avut loc în campus (săptămânal pleacă elevi sâmbăta și vin elevi noi duminica), unii dintre elevii din tabăra internațională au avut parte de noi colegi de cameră, alții au rămăs fără colegi de cameră și cei mai mulți, au colegi sau grupe noi de studiu! După micul dejun gustos, elevii și-au început din nou cursurile, unii dintre ei chiar de la ora 8:30 și în continuare suntem plăcut surprinși de faptul că elevii noștri nu întârzie dimineața la cursuri.

1 tabere internationale in america 250819

3 tabere internationale in america 250819

2 tabere internationale in america 250819

Fiindcă cei mai mulți dintre elevi aveau astăzi cursuri de după – amiază, a fost ocazia ideală pentru ei să se relaxeze și să se odihnească – weekendul lung cuprinzând ceva mai mult de 40 de kilometri făcuți pe jos prin Manhattan. Da, știu – și elevilor li s-a părut incredibil, însă mai mulți dintre noi am verificat aplicațiile telefoanelor și ne putem declara mulțumiți și mândri de această realizare.

4 tabere internationale in america 250819

6 tabere internationale in america 250819

5 tabere internationale in america 250819

Așadar la ora 12 o mică parte din elevi – Ela, Edi, Francesca, Alexia A. și Diana și Dinu împreună cu doi lideri de grup au plecat la Palisades Center Mall – despre care vom vorbi mai multe mâine fiindcă este un centru comercial foarte mare și foarte important. Vizita lor la mall s-a încheiat la ora 18, așa încât copiii au avut 6 ore de cumpărături – suficiente chiar și pentru cei mai pretențioși dintre ei.

21 tabere internationale in america 250819

Restul elevilor au mers la prânz, iar mai apoi la cursuri. Iată ce au avut de spus unii dintre ei despre lecțiile de astăzi:

Matei: My day was very okay. Our teacher Taught us English. Today I was really sleepy and I presented a project about badminton. I really like classes with my teacher.

7 tabere internationale in america 250819

8 tabere internationale in america 250819

Krisztina ne-a povestit și ea impresiile generale despre ziua de azi: My classes started in the morning. In the class we are 7, there were from Romania, Russia and Turkey. Today we learned about mysteries. We said stories about mysterious things that happened with us. After that we work in a group and we have to write a mysterious story what is fictional or a true story. We did some exercises and read ‘Tales of the Unexplained’.

9 tabere internationale in america 250819

10 tabere internationale in america 250819

Și Alexandra a avut ceva de povestit despre ziua de astăzi: Astăzi, 26 august, a fost prima zi din cea de a doua săptămană a taberei. Fiind urmată de un weekend foarte plin, am avut mai mult timp liber la dispoziție. Grupa din care fac eu parte a început orele la 14:30. Profesoara noastra, doamna Ty Satcher, s-a introdus celor nou-veniți și celor transferați din alte clase, iar noi, restul, ne-am prezentat proiectele. Atmosfera orelor din cadrul acestei tabere este una plăcută; profesoara noastră este tot timpul bine dispusă, ne ajută și ne explică totul cu multă răbdare, astfel încat nimănui nu ii este rușine să pună întrebări. După cursuri, unii dintre noi au preferat să meargă în Tarrytown, alții să joace fotbal.
Ceea ce m-a încântat pe mine și pe colega mea de camera a fost că liderul de grup ne-a dat voie sa mergem câteva ore în Tarrytown, orășelul în care este campusul, pe cont propriu. Experiența aceasta a fost până acum în totalitate impresionanta și sunt convinsă că va continua să fie așa.

11 tabere internationale in america 250819

13 tabere internationale in america 250819

12 tabere internationale in america 250819

Tot azi am definitivat și programat deplasarea la musical-ul de pe Broadway. Elevii vor viziona spectacolul Wicked, o poveste paralelă a Vrăjitorului din Oz, povestea vrăjitoarelor. Elevii de anul trecut au reușit să vadă același spectacol și s-au declarat unanim încântați. Am convingerea că și elevii din grupul de anul acesta vor fi foarte mulțumiți de experiență fiindcă exact asta este… o experiență – o experiență inedită, un musical pe Broadway fiind într-adevăr deosebit.

13 tabere internationale in america 250819

15 tabere internationale in america 250819

14 tabere internationale in america 250819

La masa de cină am avut parte de un festin fusion – carne de vită stir-fry cu tăiței, orez sau couscous, cu salate proaspete și prăjitură de caise. Desigur, elevii din tabără au putut opta și pentru pizza, în trei sortimente diferite. Câte ceva pentru fiecare! Cu mai multă energie, ne-am împărțit la activitățile de seară.

15 tabere internationale in america 250819

O parte din elevi au coborât în Tarrytown pentru o plimbare de seară, în timp ce alții s-au dus prin campus la activități sportive. Ruxi și Tudor au participat la seara de fotbal pe gazonul din campus unde s-a făcut un campionat cu echipe, arbitru și observator – ca la un meci oficial, însă echipele erau internaționale, fiind un eveniment deschis tuturor doritorilor din campus.

16 tabere internationale in america 250819

17 tabere internationale in america 250819

Paul, Adi, Dan și Vali au mers la tenis și timp de o oră și jumătate și-au exersat loviturile în spiritul US open-ului. I-am întâlnit când se întorceau de la tenis, obosiți, dar bucuroși de mișcare. Alți elevi s-au întins mai mult la cină, ocazia ideală pentru a socializa cu multitudinea de elevi noi veniți ieri în campus.

18 tabere internationale in america 250819

19 tabere internationale in america 250819

Elevii au încheiat seara în campus, în spațiile comune, nu înainte de un nou exercițiu foarte drag Claudiei – scrierea de vederi. Nu-i așa că e frumos să primiți și altceva în poștă, înafară de facturi? :). În fiecare an, elevii din tabără primesc vederi pe care le pot completa și le pot trimite părinților sau celor dragi, iar adesea, vederile sosesc la destinatar înaintea elevilor.

20 tabere internationale in america 250819

WhatsApp Image 2019-08-26 at 22.20.14

WhatsApp Image 2019-08-26 at 22.20.31 (1)

Nu ratați jurnalul de mâine pentru mai multe detalii despre experiența elevilor în tabăra internațională din New York.

Mai multe imagini de azi găsiți aici: Facebook Album Tabără New York

Jurnalul video al zilei de astăzi este disponibil aici: Jurnal Video Ziua 9 Tabără New York