Tabăra internațională din New York – 2021

Urmăriți în fiecare zi desfășurarea taberei Qdays din New York pentru a fi la curent cu nouățile și experiențele elevilor din această minunată destinație. Tabăra din New York are loc între 8 și 28 august 2021. Elevii din tabără vor avea parte de cursuri, distracție, prieteni noi, locuri interesante din Big Apple, dar și de o experiență autentică de campus american.

Aug 27

Tabără Internațională New York – Ziua 20

Ziua 20 - Absolvire și o perspectivă spectaculoasă

Iată că s-a terminat și ultima zi petrecută în New York pentru elevii din tabără! Am ajuns la ultimul obiectiv propus, și anume Empire State Building și am avut parte și de o ceremonie de absovire drăguță organizată de școală!

Citeste mai mult
Aug 26

Tabără Internațională New York – Ziua 19

Ziua 19 - O aniversare și o zi în Brooklyn

La Mulți Ani, Istvan! Așa ne-am început dimineața - de fapt, urările au început încă de aseară, fiindcă în România trecuse deja de ora 12. Astăzi a fost o zi cu locuri frumoase și amintiri de preț pentru elevii din tabără. Am explorat astăzi Brooklyn, Coney Island cu a sa plajă și clasicii hot dogi apoi am descoperit un loc fermecător.

Citeste mai mult
Aug 25

Tabără Internațională New York – Ziua 18

Ziua 18 - Teste de absolvire, MoMA, Times Square și Flatiron

O zi foarte plină astăzi în tabăra din New York, dar și o zi foarte frumoasă! Am vizitat unul dintre cele mai apreciate și faimoase muzee din lume, MoMA - Museum of Modern Art din Manhattan, am văzut Times Square, Broadway și primul zgârie nori din lume!

Citeste mai mult
Aug 24

Tabără Internațională New York – Ziua 17

Ziua 17 - O seară la film!

Marți a fost o nouă zi frumoasă în tabăra din New York. Elevii, chiar și cei mai comozi dintre ei au fost la timp la ore, semn că au reușit să recupereze energia folosită în zilele anterioare. Cu unii dintre ei m-am întâlnit chiar la micul dejun unde cantina a pregătit lângă omleta clasică și vafe dar și trei feluri de iauri cu cereale sau granola.

Citeste mai mult
Aug 23

Tabără Internațională New York – Ziua 16

Ziua 16 - Sleepy Hollow, Zumba și Karaoke

Astăzi a fost o nouă zi petrecută parțial la adăpost de ploaia rămasă în urma lui Henri. De dimineață, vremea s-a demonstrat a fi foarte instabilă însă prognoza meteo s-a arătat foarte exactă. Câteva reprize de ploaie ne-au ținut în interiorul clădirilor atât la micul dejun cât și la masa de prânz. Apoi, am ieșit să explorăm orașelul istoric Sleepy Hollow iar seara ne-am distrat în campus.

Citeste mai mult
Aug 22

Tabără Internațională New York – Ziua 15

Ziua 15 - Meet Henri!

Așa cum v-am povestit încă de ieri, întreaga zona dintre New York și Boston s-a aflat sub avertizare de urangan, așa încât ne-am întors mai repede din excursia noastră. Elevii din tabără au avut ocazia astăzi să recupereze somnul ratat în ultimele zile fiindcă vremea capricioasă nu prea ne-a dat voie să ieșim din clădiri.

Citeste mai mult
Aug 21

Tabără Internațională New York – Ziua 14

Ziua 14 - Wicked Boston

Astăzi a fost rândul excursiei de weekend din Boston, așa încât ne-am început ziua cu un drum cu autocarul, dis de dimineață. Am avut parte de o zi minunată și de foarte multe informații noi despre America, Boston, universități de top și nu numai!

Citeste mai mult
Aug 20

Tabără Internațională New York – Ziua 13

Ziua 13 - Shopping - partea a doua

Este vineri, iar azi școala se pregătește pentru schimbul de elevi. Mâine sunt cele mai multe plecări din campus, iar de luni ne vom întâlni la cursuri și prin spațiile comune cu noi colegi. Așteptăm asta cu nerăbdare, și tot cu nerăbdare așteptăm și excursia din weekend!

Citeste mai mult
Aug 19

Tabără Internațională New York – Ziua 12

Ziua 12 - Muzee, Central Park și picnic în parc

Joi a fost o zi pentru cultură, pentru spații verzi, relaxante, puțin shopping în Manhattan, Times Square și un picnic nocturn în parc. Am avut din nou parte de o zi lungă, în care am mers foarte mult pe jos, dar foarte frumoasă în tabăra din New York!

Citeste mai mult
Aug 18

Tabără Internațională New York – Ziua 11

Ziua 11 - Bronx Zoo și activități în campus

Miercuri nu am ratat ocazia să vizităm Bronx Zoo, intrarea fiind gratuită. Am plecat imediat după cursurile elevilor și am petrecut aproape 3 ore la grădina zoologică. Înapoi în campus, după cină ne-am alăturat colegilor internaționali la o seară artistică de pictură, iar mai apoi ne-am epuizat energia la baschet!

Citeste mai mult
Aug 17

Tabără Internațională New York – Ziua 10

Ziua 10 - Go Yankees!

Marți a fost ziua dedicată unei noi experiențe tipic americane - un meci de baseball pe stadionul Yankees! Sigur, până la ora meciului, ne-am organizat în campus așa cum facem în fiecare zi. Dimineața am mers la micul dejun - unii dintre noi, apoi cu toții am mers la cursuri iar după masa de prânz ne-am odihnit în camere până la ora 5 și un sfert când am plecat la meci.

Citeste mai mult
Aug 16

Tabără Internațională New York – Ziua 9

Ziua 9 - O nouă săptămână în tabără

Astăzi în tabără a fost o zi pentru odihnă binemeritată după zilele lungi de plimbare ale săptămânii trecute. În timpul zilei, elevii din tabără au participat la cursuri, s-au relaxat alături de prietenii lor și s-au bucurat de facilitățile din campus iar seara am încheiat-o la un musical, pe ecran.

Citeste mai mult
Aug 15

Tabără Internațională New York – Ziua 8

Ziua 8 - Six Flags Great Adventure

Duminica aceasta în tabăra din New York ne-am distrat în stil american - într-un mare parc de distracții. Six Flags Great Adventure împreună cu Wild Safari, parte a parcului, este al doilea cel mai mare parc de distracții din Statele Unite ale Americii. Plecarea din campus a fost dis-de-dimineață, la ora 8.

Citeste mai mult
Aug 14

Tabără Internațională New York – Ziua 7

Ziua 7 - Statuia Libertății, Ellis Island și centrul financiar

Wow, ce zi impresionantă! Obiective faimoase, locuri noi și un itinerariu excelent în această zi de sâmbătă, în care am reușit să vedem tot ceea ce ne-am propus fiind totodată plini de bună-dispoziție și energie!

Citeste mai mult
Aug 13

Tabără Internațională New York – Ziua 6

Ziua 6 - Shopping - partea 1

E vineri, iar weekendul este aproape aici. În ultimele două zile, în întrega zonă a New Yorkului a fost în vigoare o avertizare de temperaturi foarte ridicate. După plimbările din ultimele zile, aveam nevoie și de o pauză, așa încât am programat pentru astăzi o vizită la mall-ul din apropierea școlii - Palisades Shopping Center.

Citeste mai mult
Aug 12

Tabără Internațională New York – Ziua 5

Ziua 5 - Top of The Rock

Tabăra din New York începe de regulă cu vizitarea impresionantului Top of The Rock - Rockefeller Center, însă fiindcă sunt în școală elevi ce își fac mini carantina, acest tur de bun venit se organizează joia. Ne-am alăturat și noi elevilor școlii și am vizitat unul dintre impresionantele puncte turistice ale orașului, pentru a vedea de sus metropola aceasta.

Citeste mai mult
Aug 11

Tabără Internațională New York – Ziua 4

Ziua 4 - Grupul s-a reunit, Chelsea, West Village și Highline!

Dimineața aceasta a fost dedicată cursurilor pentru majoritatea dintre elevii din tabără. Davide, Sofia și Ioana și-au încheiat perioada de carantină și au finalizat formalitățile pentru a se muta în noile lor camere. După amiază am explorat la pas orașul, mai exact una dintre cele mai boeme părți ale sale.

Citeste mai mult
Aug 10

Tabără Internațională New York – Ziua 3

Ziua 3 - La pas prin Tarrytown

Astăzi a fost o zi puțin mai relaxantă în tabăra din New York. După plimbarea de ieri și oboseala de pe drum, elevii au avut nevoie și de puțin timp de respiro. Asta nu înseamnă că nu am făcut și văzut lucruri interesante. Doar că am rămas în zona școlii :)

Citeste mai mult
Aug 09

Tabără Internațională New York – Ziua 2

Ziua 2 - Hello New York!

A doua zi de tabără a fost una plină pentru elevi! Am început dis-de-dimineață cu micul dejun, apoi am trecut prin procedurile finale de înregistrare organizate de către școală. Am explorat puțin Tarrytown iar după amiază am ajuns în New York!

Citeste mai mult
Aug 08

Tabără Internațională New York – Ziua 1

Ziua 1 - Din nou în New York

Iată-ne din nou la începutul unei tabere de vară în străinătate - de acestă dată, dăm startul taberei din New York! Atât mie ca însoțitor de grup cât și elevilor le-a lipsit New York, mai ales că cei mai mulți dintre elevii acestei tabere erau inițial programați să călătorească în anul 2020 către Big Apple. Ca de obicei, am fost foarte matinali :)

Citeste mai mult