Tabără Internațională New York – Ziua 1

Aug 08
Aug 09
Aug 10
Aug 11
Aug 12
Aug 13
Aug 14
Aug 15
Aug 16
Aug 17
Aug 18
Aug 19
Aug 20
Aug 21
Aug 22
Aug 23
Aug 24
Aug 25
Aug 26
Aug 27
Aug 28

Ziua 1 – Din nou în New York

Iată-ne din nou la începutul unei tabere de vară în străinătate – de acestă dată, dăm startul taberei din New York! Atât mie ca însoțitor de grup, cât și elevilor le-a lipsit New York-ul, mai ales că cei mai mulți dintre elevii acestei tabere erau inițial programați să călătorească în anul 2020 către Big Apple. Ca de obicei, am fost foarte matinali 🙂

074552 tabere internationale strainatate 080821

Întâlnirea a fost dată la 6:30 la aeroportul Henri Coandă din Otopeni. După o scurtă discuție cu elevii și cu părinții în care am parcurs cele mai importante reguli de urmat atât pe perioada călătoriei, cât și la școală, am punctat importanța siguranței, a comunicării și a respectului față de școală și colegi. Cum nu au fost prea multe întrebări, ne-am îndreptat spre poarta de check-in pentru a ne lăsa bagajele. Urma să înțelegem faptul că marele grup de tineri care ținea coada în loc era delegația de juniori a Turciei la Cupa Europeană de Tineret la tir cu arcul de unde se întorceau ca mari câștigători.

095731 tabere internationale strainatate 080821

095103 tabere internationale strainatate 080821

După toate procedurile de părăsire a României ne-am îmbarcat în cursa spre Istanbul. Zborul efectiv a durat aproape o oră și ne-am distrat urmărind echipajul de bord care a reușit în timp record să ne aducă masa de dimineață și să adune toate resturile în așa fel încât să se încadreze în scurta perioadă de zbor. La Istanbul am avut o oră timp liber folosit de elevi pentru a explora noul aeroport din capitala turcă. După încă un control scurt, eram în avionul ce urma să ne ducă spre New York.

120139 tabere internationale strainatate 080821

Durata zborului a fost de 10 ore, iar unii dintre noi chiar am reușit să dormim, printre pauzele pentru cele două mese și câteva filme. Nu prea au fost turbulențe, chiar dacă de câteva ori s-a aprins becul de centură. Per total a fost un zbor confortabil, care a trecut repede. Din păcate orașul era acoperit cu nori, așa încât nu am putut face poze spectaculoase din avion, însă nu vă imaginați că asta ne-a tăiat entuzismul. După aterizare ne-am îndreptat spre zona de control pașapoarte și aici a început așteptarea noastră.

141336 tabere internationale strainatate 080821

150003 tabere internationale strainatate 080821

Chiar dacă nu se aglomerase prea tare spațiul până când am ajuns noi, tot am așteptat câteva zeci de minute bune. Dar am trecut cu bine până la urmă și fără prea multe întrebări. Bagajele au sosit și ele întregi și la timp și ne-a fost foarte simplu să le identificăm pe bandă. Când credeam că suntem într-un final gata de plecare, ne-am amintit cât de important este să avem grijă de lucrurile noastre. Din fericire telefonul lui Davide a fost găsit de echipajul ce făcea curățenie în avion, și recuperat din aeroport înainte să plecăm 🙂

194800 tabere internationale strainatate 080821

Ne-a așteptat un reprezentant al școlii care ne-a condus la un autocar în care ne-am bucurat de aproximativ o oră de somn, până la campus. Chiar când am sosit, s-a oprit și ploaia așa încât ne-am debarcat, ne-am luat bagajele, iar angajații școlii ne-au condus prin procedura de înregistrare și atribuire de camere. Toată procedura s-a desfășurat în Spellman Auditorium, o sală mare de teatru folosită pentru cursuri sau evenimente. După ce ne-am primit camerele, am fost cu toții testați cu un test rapid pe care ni l-am prelevat singuri, am primit cardurile de studenți și un pachet de cină cu paste, salată proaspătă și un desert.

221642 tabere internationale strainatate 080821

Elevii au fost repartizați în clădirea Lugari, mai puțin cei 3 din grup care fac perioada de mini-carantină. Aceștia se află într-o altă clădire, tot din campus, urmând ca miercuri să ni se alăture în camerele lor permanente. Unii dintre elevi au colegi internaționali, iar unii dintre ei au fost repartizați în camere twin. Mâine dimineață ne începem programul de orientare și integrare în programul școlii, așa încât i-am lăsat pe elevii din tabără să se instaleze și să se odihnească.

223950 tabere internationale strainatate 080821

Mai multe imagini de pe parcursul călătoriei găsiți aici: Album Facebook Tabără New York.

Ziua 2: Hello, New York! »