Tabără Internațională New York – Ziua 11

Aug 08
Aug 09
Aug 10
Aug 11
Aug 12
Aug 13
Aug 14
Aug 15
Aug 16
Aug 17
Aug 18
Aug 19
Aug 20
Aug 21
Aug 22
Aug 23
Aug 24
Aug 25
Aug 26
Aug 27
Aug 28

Ziua 11 – Bronx Zoo și activități în campus

Miercuri nu am ratat ocazia să vizităm Bronx Zoo, intrarea fiind gratuită. Am plecat imediat după cursurile elevilor și am petrecut aproape 3 ore la grădina zoologică. Înapoi în campus, după cină ne-am alăturat colegilor internaționali la o seară artistică de pictură, iar mai apoi ne-am epuizat energia la basket!

Ca de obicei, elevii au mers la cursuri încă de dimineață, nu înainte ca unii dintre ei să își ducă hainele la spălat într-una din clădirile vecine, unde spălătoriile sunt deschise pe tot parcursul zilei. Micul dejun ne-a dat energia necesară pentru lecții – desigur, celor care au ales să se trezească puțin mai repede. Imediat după masa de prânz și bucurându-ne de vremea nu prea călduroasă, ne-am urcat în două taxiuri pentru a merge la Grădina Zoologică din Bronx.

1 tabara engleza new york 180821

2 tabara engleza new york 180821

Bronx Zoo este cea mai mare grădină zoologică urbană din Statele Unite ale Americii și totodată una dintre cele mai vechi. Inaugurată în 1899, în prezent numără peste 700 de specii de reptile, insecte, păsări, pești și mamifere, peste 6,000 de animale în total! Grădina a desfășurat pe parcursul anilor nenumărate programe de repopulare a diverselor specii aflate în pericol. Aici, membrii echipei se asigurau că animalele au cele mai bune condiții, similare celor din habitatul natural pentru a se putea înmulți. Puii fiind treptat eliberați în sălbăticie, reușind astfel să salveze diverse specii – bizonul american fiind cel mai notabil, programul continuând și în prezent.

3 tabara engleza new york 180821

4 tabara engleza new york 180821

5 tabara engleza new york 180821

Chiar dacă era destul de cald astăzi și umiditatea era ridicată, întreaga grădină fiind poziționată în mijlocul unei păduri vaste, tigrii, leii, zebrele, antilopele, girafele și multe alte specii de păsări ori mamifere ne-au încântat timp de două ore și jumătate – trei. Ursul panda roșu sau câinii Dhole, hienele sau reptilele, leopardul de zăpadă sau adorabilii babuini cu pui au fost printre atracțiile mai deosebite pe care le-am admirat. Tigrul a fost totodată foarte frumos și foarte – foarte mare – dar foarte relaxat în fața publicului.

6 tabara engleza new york 180821

7 tabara engleza new york 180821

8 tabara engleza new york 180821

9 tabara engleza new york 180821

Întregul parc este format din diverse scene, specifice habitatului animalelor ce locuiesc în acea zonă, mimând terenul și flora, iar în anumite expoziții speciale condițiile de luminozitate, de temperatură ori de umiditate. Nu este de mirare că aproximativ 2,15 milioane de vizitatori trec pragul acestei grădini zoologice în fiecare an! În ultima vreme, și pentru a se adapta situației sanitare, în grădină se poate intra doar cu rezervare în prealabil, chiar dacă biletele sunt gratuite miercurea.

10 tabara engleza new york 180821

 

11 tabara engleza new york 180821

12 tabara engleza new york 180821

Am revenit la timp pentru cină în campus, iar unii dintre elevi au reușit chiar un pui de somn în mașină venind înapoi. La cină am avut orez, legume la cuptor, curry de porc sau tofu, salate proaspete și supă cremă de roșii. Ne-am luat masa și ne-am făcut planul, un număr surprinzător de mare de elevi dorind să participe la seara de pictură organizată de către școală. Cu toții au avut creații care mai de care mai interesante, de la peisaje urbane la siluete umane sau simboluri și culori. Până la ora 9 activitatea s-a desfășurat în clădirea Rita, iar mai apoi elevii s-au organizat pentru o nouă seară de baschet.

13 tabara engleza new york 180821

14 tabara engleza new york 180821

15 tabara engleza new york 180821

Pot spune cu certitudine că elevii sunt pe deplin acomodați la viața de campus. Desigur, erau deja integrați în program și în viața campusul încă de săptămâna trecută însă pe zi ce trece, tot mai multe inițiative vin din partea lor cu privire la ceea ce pot face în campus pentru a-și petrece timpul liber, interacționând cât mai mult cu elevii internaționali care sunt acum în campus. Chiar și într-un an special, cu un program de activități adaptat pentru a limita interacțiunea socială apropiată între foarte mulți elevi, școala reușește să ofere o atmosferă potrivită adolescenților.

16 tabara engleza new york 180821

17 tabara engleza new york 180821

18 tabara engleza new york 180821

Iată ce ne-a spus astăzi Andra despre ziua ei:

Am început ziua cu micul dejun, după care am fost la cursuri și iar la masa de prânz care chiar mi-a plăcut. După aceea am avut un curs online in care am făcut speaking și vocabular. La 1 am plecat la Bronx Zoo care este imensa. Am văzut de la niște șoricei minusculi la girafe. Cel mai mult mi-au plăcut babuinii pentru ca i-am văzut pe toti deodată și au fost foarte activi. Ne-am întors in campus cu taxi ul unde șoferul ne-a lăsat sa ne punem muzica singuri. Am mâncat imediat cina pentru ca ne era tare foame. Pe la 7 am fost la o activitatea organizata in campus unde am pictat, iar apoi ne-am strâns toti sa jucam baschet, unde a fost foarte distractiv.

19 tabara engleza new york 180821

Mâine ne așteaptă o zi foarte plină în oraș, nu ratați așadar jurnalul de joi!

Mai multe imagini din cea de-a 11-a zi de tabără sunt disponibile aici: Album Facebook Tabără New York