Tabără Internațională New York – Ziua 12

Aug 08
Aug 09
Aug 10
Aug 11
Aug 12
Aug 13
Aug 14
Aug 15
Aug 16
Aug 17
Aug 18
Aug 19
Aug 20
Aug 21
Aug 22
Aug 23
Aug 24
Aug 25
Aug 26
Aug 27
Aug 28

Ziua 12 – Muzee, Central Park și picnic în parc

Joi a fost o zi pentru cultură, pentru spații verzi, relaxante, puțin shopping în Manhattan, Times Square și un picnic nocturn în parc. Am avut din nou parte de o zi lungă, în care am mers foarte mult jos, dar foarte frumoasă în tabăra din New York!

După micul dejun, cursurile de dimineață și după masa de prânz toți elevii s-au îmbarcat în taxiuri cu destinația The Metropolitan Museum sau, pe scurt, Met. Aici, doritorii au intrat pentru o vizită ceva mai lungă de o oră și au putut admira un muzeu extrem de interesant cu decorațiuni, opere de artă, arme și armuri, instrumente muzicale și multe alte obiecte de artă sau piese istorice din diferite culturi ale lumii. Probabil nici măcar o zi întreagă nu ar fi fost suficientă pentru acest muzeu, fiind cel mai mare muzeu de artă din oraș cu peste două milioane de exponate.

1 tabara new york 190821

2 tabara new york 190821

3 tabara new york 190821

În anul 2019 muzeul a primit 6,5 milioane de vizitatori în timp ce în 2020, pe fondul pandemiei și fiindcă a fost închis o perioadă de 202 zile, muzeul a avut doar 1,1 milioane de vizitatori. De acum două zile, muzeul acceptă doar vizitatori vaccinați complet, însă elevii ce au intrat în muzeu ne-au spus că nu au fost verificați, chiar dacă aveau la ei certificatele de vaccinare. Au admirat Van Gogh, ouă Faberge, statui și camere decorate regește.

4 tabara new york 190821

5 tabara new york 190821

6 tabara new york 190821

La ora 4 ne-am reîntâlnit în fața muzeului, iar până atunci noi ceilalți am făcut o incursiune câteva străzi mai sus pentru a vedea un platou de filmare funcțional. Se filmau scene din serialul Love Life și nu am ratat ocazia să vedem cum arată o filmare pe străzile orașului. Un șir lung de rulote bloca o parte din 5th Avenue, iar muzeul Guggenheim avea amplasate pe ambele părți macarale de filmare. Ne-am întors la Met prin parc, pe malul rezervorului și mi-a părut că această parte a parcului este într-adevăr a localnicilor, cu piste de jogging și foarte multă liniște.

7 tabara new york 190821

8 tabara new york 190821

9 tabara new york 190821

De la Met am traversat repede parcul pe marginea uneia dintre șoselele ce-l străbate pentru a lega partea de est de partea de vest. Am ales această rută pentru a ne asigura că ajungem la 16:30 la Muzeul American de Științe ale Naturii unde intrarea era gratuită de la 16:30 până la închidere! A urmat o scurtă ședință de organizare și o nelipsita poză, apoi am pășit cu toții spre intrarea muzeului – cunoscută elevilor din filmul Noptea la Muzeu.

10 tabara new york 190821

11 tabara new york 190821

12 tabara new york 190821

În holul impunător trona un schelet de dinozaur iar de jur împrejur erau mesaje ale lui Theodore Roosevelt pentru vizitatorii muzeului, pe teme legate de tinerețe, de natură, de națiune sau de stat – o lectură foarte frumoasă și educativă pentru elevi. Timp de o oră am putut să învățăm despre animale, roci, civilizații antice, dinozauri și multe multe altele.

13 tabara new york 190821

14 tabara new york 190821

Muzeul a fost cu adevărat impresionant datorită varietății de informații interesante pe care vizitatorii le pot afla trecând prin cele patru etaje de galerii. Modelele folosite pentru civilizațiile amerindiene, africane sau sud-americane erau foarte reale și surprindeau viața de zi cu zi a popoarelor ce ocupau aceste teritorii. Animalele erau și ele reprezentate foarte real, iar fosilele de dinozauri ocupau aproape un etaj întreg.

15 tabara new york 190821

Am traversat strada și ne-am aventurat în Central Parc. A fost prima oară când elevii au luat contactul cu această oază de liniște și relaxare din mijlocul junglei de beton – spun asta fiindcă pe alocuri Central Park aduce aminte de o pădure liniștită.. chiar și potecile fiind de pământ, șerpuite printre truchiurile copacilor. Prima oprire: faimosul pod peste unul dintre lacurile parcului, locul preferat pentru poze pe fundal cu mid-town Manhattan.

16 tabara new york 190821

17 tabara new york 190821

Ne-am continuat plimbarea la Bethesda Terrace, un pavilion foarte frumos cu o arhitectură impresionantă și o statuie cu fântână foarte frumoasă, ce se află chiar pe malul lacului din Central Park. După o scurtă pauză ne-am plimbat pe aleea litarară, am ocolit încă un heleșteu și am ieșit din parc în dreptul Hotelului Plaza, recunoscut de elevi din filmul Singur Acasă. Aici ne-am oprit puțin la magazinul Apple, cel mai faimos dintre ele, pe 5th Avenue. Apoi am rămas pe 5th Avenue cu scurte pauze de cumpărături la unele dintre magazinele mai accesibile. Spun mai accesibile fiindcă această parte a bulevardului este plină de magazine exclusiviste. Chiar și mărcile ce în general sunt mai accesibile își folosesc magazinele de pe acestă parte a străzii pentru gamele lor de lux.

18 tabara new york 190821

Am ajuns apoi în Times Square unde Davide, Ioana S. și Sofia au venit pentru prima oară, iar privirile lor au spus totul despre impresia pe care le-a lăsat-o faimosul loc din New York. Câteva poze mai târziu și deja înfometați ne-am dus către Bryant Park pentru un picnic nocturn. Nu înainte de a ne opri desigur pentru pizza, 5 Guys sau Chick-fil-a, fiecare și-a ales mâncarea pe care a vrut să o ia în parc și ne-am instalat în mijlocul peluzei.

19 tabara new york 190821

Tocmai ce am terminat masa când angajații parcului alături de polițiștii din zonă au eliberat peluza. Se pare că mai nou, la ora 21 peluza centrală se închide publicului, dar a fost la fix – ne-am bucurat puțin de liniște în mijlocul orașului, ne-am luat cina și ne-am încărcat cu energie, căci mai aveam de ajuns într-un loc – sediul Națiunilor Unite. Nu aveam cum să îl vizităm, dar tot am vrut să fim aici, la kilometrul zero al diplomației.

20 tabara new york 190821

21 tabara new york 190821

Taxiurile ne-au așteptat în apropiere și în 35 de minute eram înapoi în campus. A fost o zi lungă, dar foarte frumoasă! Dacă doriți să vedeți ruta noastră de astăzi, ea este disponibilă aici: Rută plimbare New York.

Iată ce ne-a povestit Ioana P. despre ziua de azi:

I started my day at 9 am and went to my English class. After 3 hours of intensive english I had a burger for lunch and changed clothes for a long day in New York. I got to see  numerous places that I ended up loving such as The MET, American Museum of Natural History and Central Park. Let’s start With The Met, the museum is amazing, I didn’t even know they had some of the Faberge Eggs, I was so delighted with this surprise. Another thing that I enjoyed about the museum was the beautiful rooms of King Louis the 16 of France (the sun king), I felt like a princess walking from a room to another. After a long hour of walking in the museum we went to another one, American Museum of Natural History where we saw the  fossils of the biggest dinosaurs and other exhibits about history. Ended the day with a tasty lunch in Bryant Park. Everybody was sitting on the grass and eating. What makes these parks great is that they feel like a breath of fresh air in a crowded and busy city. I felt like I could have layed there forever. Thank you Qdays for this wonderful day!

22 tabara new york 190821

Mai multe imagini din ziua 12 de tabără aici: Album Facebook Tabără New York