Tabără Internațională New York – Ziua 15

Aug 08
Aug 09
Aug 10
Aug 11
Aug 12
Aug 13
Aug 14
Aug 15
Aug 16
Aug 17
Aug 18
Aug 19
Aug 20
Aug 21
Aug 22
Aug 23
Aug 24
Aug 25
Aug 26
Aug 27
Aug 28

Ziua 15 – Meet Henri!

Așa cum v-am povestit încă de ieri, întreaga zona dintre New York și Boston s-a aflat sub avertizare de urangan, așa încât ne-am întors mai repede din excursia noastră. Elevii din tabără au avut ocazia astăzi să recupereze somnul ratat în ultimele zile fiindcă vremea capricioasă nu prea ne-a dat voie să ieșim din clădiri.

Așa cum experiența unei tabere internaționale este adesea prima pentru elevii ce călătoresc cu noi, așa cum pentru prima oara unii dintre ei au călcat pe pământ American, în Times Square sau uneori, într-un avion, și astăzi a fost o premieră pentru toți elevii din tabără. Întâlnirea, chiar și razantă cu un uragan. Plecarea din Boston a fost programată pentru ora 09:30 fiindcă la ora 14, Henri avea să sosească pe uscat.

7 tabara america 220821

Ne-am întâlnit cu toții la parterul hotelului, am făcut check-out, iar unii dintre elevi s-au organizat chiar pentru a lua micul dejun înainte de a ne revedea cu Jeremy și cei doi reprezentanți EF. Am pornit la drum la timp și încă de dimineață, ploaia ne-a însoțit peste tot. Peste noapte, Henri a mai pierdut puțin din forță și a devenit o furtună tropicală, însă mulți dintre noi aveam să aflăm că o furtună tropicală nu se compară cu o ploaie de vară.

8 tabara america 220821

Știți când se spune la noi că plouă mocănește? Ei bine, așa a fost aici toată ziua, cu excepția faptului că stropii mici au fost înlocuiți de stropi mari. Apa nu mai contenea să cadă, iar întreaga vale a râului Hudson a înregistrat cantități record de apă. Drumul a fost așadar aproape gol, cu excepția câtorva temerari, a mașinilor de intervenție de la companiile electrice și a unor camioane. La ora 13:30 ajungeam în campus, iar angajații școlii au ținut cantina deschisă pentru noi, păstrându-ne porții de mâncare de la brunch-ul de azi. De la intrarea în campus și până la cantină, cu toții eram fleașcă.

De la cantină până la clădirea noastră? Ați ghicit…din nou, fleașcă. Deja nici nu mai încercam să ne protejăm de ploaie. Le-am recomandat elevilor din tabără să facă un duș fierbinte, iar asta probabil a și activat somnul – asta și vremea de afară. Unii dintre ei mi-au mărturisit că au dormit toată după-amiaza. Sincer, nici nu prea aveau altceva de făcut, imaginile cu inundațiile din New York și vremea de afară, alarmele primite pe telefoane care ne spuneau să stăm în case fiind suficiente pentru a ne descuraja din a ne face planuri 🙂

9 tabara america 220821

Chiar înainte de ora cinei părea că ploaia se oprește, însă nu … aceasta a continuat, așa că drumul înapoi de la cină în clădirea campusului l-am făcut împreună cu Henri. Le-am propus elevilor să punem stăpânire pe student lounge-ul de la parterul clădirii noastre, așa că a urmat o seară de jocuri, râsete și McDonalds pentru cei ce nu au mers la cină unde școala a pregătit meatloaf – un fel de chiftea imensă făcută la cuptor, cu piure de cartofi, legume la tavă sau tofu la cuptor cu legume pentru vegetarieni. Am avut și prăjitură cu ciocolată, dar și salate proaspete și fructe.

11 tabara america 220821

Deoarece nu vă pot povesti mai multe despre ziua de azi, fiind umbrită de ploaie (mulțumim Henri fiindcă ai ales să ne vizitezi, zona aceasta nefiind în calea uraganelor, ultimul ajungând pe mal acum mai bine de 30 de ani), i-am rugat pe elevi să ne povestească impresiile lor de până acum. Cei ce au dorit să contribuie cu un paragraf, l-au trimis alături de imaginea preferată din aceste două săptămâni de tabără.

10 tabara america 220821

Iată ce au avut de spus, exact în cuvintele lor 🙂

Ioana S: Sunt aici de doua saptamani, si pana in acest moment pot zice ca a fost cea mai mare aventura, dar si cea mai frumoasa experienta din viata mea. Desi distanta de casa si perioada lunga de timp in care stai departe de cei dragi pot parea descurajatoare, va asigur ca merita sa incercati o tabara de acest gen. Destinatia este una cu care nu poti da gres, New York, dar diferenta au facut-o cei  paisprezece oamneni faini cu care mi-am creat de departe cele mai frumoase amintiri din viata mea. Cu toate ca o sa-mi revad familia de care imi este dor, sunt sigura ca voi regreta finalul acestei experiente minunate. Astept cu nerabdare sa ne revedem anul viitor:))

1 tabara america 220821

Ioana C: Anul acesta am venit în a doua tabără Qdays și cred că a fost cea mai bună alegere pe care am făcut-o. Aici se îmbină distracția cu școala. Chiar dacă e vara învățăm lucruri noi. Fie la cursurile de limba engleză, sau când mergem să vizităm și aflăm istoria locului pe care îl vizităm. De data aceasta în NY sunt în campus, această idee îmi place mai mult deoarece sunt mai aproape de elevii din alte țări, unii împărțim camerele ceea ce ne obligăm să ne exersăm cât mai mult limba engleză. Trăim viața de student, ne acomodăm cu această idee, învățăm să împărțim lucrurile, să fim mai bine organizați și punctuali. Voi recomanda în continuare taberele Qdays, deoarece înveți multe lucruri noi, îți deschide noi perspective, ai un program vast care cuprinde toate obiectivele importante, ai condiții foarte bune, un lider înțelegător… ce îți poți dori mai mult?!
Taberele Qdays sunt combinația perfectă dintre distracție și educație.

2 tabara america 220821

David: Una dintre cele mai frumoase experiente din viata mea ,si cu siguranta cea mai frumoasa si dezvoltata tara pe care am vizitat o. Nu as putea sa aleg doar o zi in care m am simtit bine , pentru ca in toate zilele m am distrat si am facut activitati interesante. O tabara reusita ,in care mi am facut multi prieteni atar din tara cat si din afara . Sper sa mai am experiente cel putin la fel de frumoase ca asta alaturi de Qdays.

3 tabara america 220821

Andra: Tabara in New York a fost o experiența unica pentru mine chiar dacă nu e prima data când vin aici. Am avut zile pline in care am descoperit orașul dar și zile mai lejere ca sa ne relaxam. Am vizitat și Boston-ul care personal mi-a plăcut enorm, iar oamenii din campus sunt foarte prietenosi și deschiși.

4 tabara america 220821

Delia: Tabara din NYC este una dintre cele mai speciale experiente de pana acum. Ceea ce am trait nu se prea poate transpune in cuvinte, ci trebuie simtit. Ma simt precum un student american si asta mi-am dorit dintotdeauna. Colegii sunt foarte prietenosi, profesorii sunt mereu dispusi sa te ajute, iar orele sunt interesante, partea cea mai buna fiind faptul ca se axeaza pe vorbire. Amintirile din aceste saptamani vor ocupa mereu un loc special in inima mea, de aceea as recomanda oricui, cu mare drag, aceasta tabara!

5 tabara america 220821

Și Sofia care s-a asigurat că ne trimite un întreg colaj 🙂

6 tabara america 220821

Sperăm că mâine vom avea parte de o zi ceva mai uscată, fiindcă deja furtuna și-a pierdut din intensitate și s-a mutat mult spre nord, către Nova Scotia. Pe curând!