Tabără Internațională New York – Ziua 17

Aug 08
Aug 09
Aug 10
Aug 11
Aug 12
Aug 13
Aug 14
Aug 15
Aug 16
Aug 17
Aug 18
Aug 19
Aug 20
Aug 21
Aug 22
Aug 23
Aug 24
Aug 25
Aug 26
Aug 27
Aug 28

Ziua 17 – O seară la film!

Marți a fost o nouă zi frumoasă în tabăra din New York. Elevii, chiar și cei mai comozi dintre ei, au fost la timp la ore, semn că au reușit să recupereze energia folosită în zilele anterioare. Cu unii dintre ei m-am întâlnit chiar la micul dejun unde cantina a pregătit lângă omleta clasică și vafe, dar și trei feluri de iaurturi cu cereale sau granola.

Până la masa de prânz am găsit elevii prin campus povestind cu colegi internaționali sau relaxându-se ori participând la lecțiile online – cursurile de interes special – cei mai mulți dintre ei având lecții de comunicare. La prânz am revăzut câțiva dintre ei care au încercat friptura de pui cu legume la cuptor și salata de quinoa. După masă, unii dintre elevii din tabără și-au terminat cursul online, iar alții s-au adunat în student lounge pentru o altă gustare sau pentru a-și face curajul de a se apuca de proiectele de la școală.

1 tabara internationala strainatate 240821

2 tabara internationala strainatate 240821

La ora 15 i-am invitat pe toți la un meci de volei pe nisip lângă clădirea de sport. Răzvan și-a adus chiar și șapca pe care a câștigat-o la o competiție de volei pe nisip și de îndată ce ne-a spus asta, tacit am agreat cu toții că-l vom lăsa să organizeze echipele și să reitereze regulile jocului. Am trasat din nou terenul și am pornit o luptă dură în echipe de 3 pe 3. Apoi Ioana S. s-a alăturat uneia dintre echipe, iar Istvan s-a obișnuit să servească așa că meciul a fost destul de echilibrat.

4 tabara internationala strainatate 240821

5 tabara internationala strainatate 240821

Andra și Răzvan s-au aventurat în New York pe cont propriu, fiind unii dintre elevii majori ce s-au alăturat acestei tabere. Au revizitat unele dintre locurile prin care am trecut noi în ultimele două săptămâni cum ar fi Bryant Park și Highline, dar și portul râului Hudson. Pe toți elevii îi așteaptă trei zile pline de New York – atât Manhattan cât și Brooklyn și vom reîncepe incursiunile în oraș cu o vizită la MoMa – dar pentru detalii trebuie să reveniți mâine 🙂

6 tabara internationala strainatate 240821

O bună parte din elevi s-au arătat interesați să vedem un film la cinematograful din mallul Palisades, iar astăzi a fost ziua ideală pentru așa ceva, putând obține un discount din prețul biletelor. Astfel, imediat după cină am pornit spre mall-ul din apropiere.

Vizita la mall le-a dat elevilor din tabără ocazia să-și termine cumpărăturile și totodată să experimenteze atât autenticitatea unui cinema american cu ale sale fotolii comode ce se întind aproape complet, dar și cu ale sale găleți imense de popcorn. Filmul ales a fost Free Guy – povestea unui funcționar bancar ce realizează că întreaga lui viață se desfășoară într-un joc pe calculator de tip one-world. Sună cunoscut? Probabil părinților ce urmăresc jurnalul le este mai familiar filmul The Truman Show cu Jim Carrey.

7 tabara internationala strainatate 240821

 

8 tabara internationala strainatate 240821

9 tabara internationala strainatate 240821

După ce ne-am aprovizionat cu popcorn și alte gustări ne-am instalat pe fotoliile comode și am început un exercițiu de ascultare – pentru unii dintre elevi a fost primul film în limba engleză urmărit fără subtitrări și le-am recomandat să mai încerce acest lucru – face minuni pentru dezvoltarea lingvistică. Chiar dacă au putut identifica teme curente în Free Guy, filmul nu a fost pe gustul tuturor. Unora li s-a părut slab, altora li s-a părut foarte bun – însă gusturile sunt gusturi și umorul este umor :). Per total a fost o comedie ușoară cu tente romantice și o temă subtilă psihologică.

10 tabara internationala strainatate 240821

11 tabara internationala strainatate 240821

12 tabara internationala strainatate 240821

Cinematograful la care am fost face parte din lanțul AMC de cinematografe, înființat acum 100 de ani. În stilul tipic american, orice are nevoie de o reclamă și desigur, și acest mesaj a fost împachetat ca atare. 21 de ecrane are AMC-ul din Palisades Mall, care pot să ruleze concomitent. Sălile sunt spațioase, însă datorită spațiilor personale foarte generoase, capacitatea sălilor nu este foarte mare. Tot la mall, Istvan, Răzvan și David au încercat să meargă la pista de karting, însă prețul foarte mare i-a descurajat, așa că au ales mai degrabă să se plimbe prin centrul comercial.

14 tabara internationala strainatate 240821

Puțin dupa 22:30 am ajuns cu toții înapoi în campus iar seara s-a încheiat destul de repede. Unii dintre elevi au început deja să își dea testele de absolvire cele pe baza cărora școala le va oferi diploma EFSET. Pe parcursul zilei de mâine, și ceilalți participanți la tabără vor avea ocazia să facă același lucru la diverse momente ale zilei, în funcție de cursurile lor.

L-am rugat astăzi pe Davide să ne povestească, în cuvintele sale experiența de azi. Iată ce ne-a transmis:

Astazi a fost o zi minunata, dimieata a fost la fel ca in alte zile m-am trezit pe la 7:55 apoi m-am schimbat si m-am pregati de scoala, am plecat din Lugari pe la 8 si ceva si m-am indreptat spre Rita unde am mancat , mancarea nu fusese prea buna erau oua amestecate si ceva patty care are un pic picant.La 8:47 am mers in clasa unde am observat niste colegi noi dar nu am aflat de unde sunt dar sper ca nu sunt din spania pentru ca majoritatea clasei este din Spania, Argentina sau Peru deoarece vorbesc in spaniola, in clasa mai sunt copii din Franta, Italia ,Portugalia si Kazahstan .In fine orele au fost normale ,am inceput un nou modul despre televizoare apoi am fost sa mancam dar mancarea nu arata cine stie ce asa ca n-am mancat ,doar prajitura care a fost buna.Apoi pe la 12:03 am intrat pe zoom dar eram doar 2 persoane eu si profesoara asa ca am inceput ora unde am vorbit despre pronuntarea si folosirea in vorbire a literelor ca & ,@, . , #, / si, .Si pentru ca eram singur am terminat ora cu 10-15 minute mai repede  .Dupa terminarea orelor am avut pauza si am mai stat pe leptop pana pe la 2:40 cand accidental am mers jos si m-am intalnit cu Razvan, Ioana(roz), Ianis si Ioana(mihaela) in Lounge unde se jucau carti si am intrat si eu, dar pe la 3:00 Andrei a venit si ne-a intrebat daca vrem sa jucam volley pe nisip la care toata lumea de acolo in afara de Ianis au spus “da”, dar pe urma a mai venit Istvan ,Ioana S si Sofia si am jucat pana la 4:15 ceva de jenu apoi ne-am pregatit pentru cina respectiv Mall . La cina am avut ceva bun de mancare niste peste cu orez si mie mi-a placut plus ca am si avut brownies .Pe la 5:35 au venit taxi-urile si am pleecat spre Mall,pana sa inceapa film-ul am facut niste cuparaturi si eu mi-am cumparat a sapca custom cu scrisul NY pe ea . La ora 8:00 incepu filmul Free Guy care mi-sa parut un film amuzant ,romantic un pic si putin trist .Dupa film am plecat inapoi in campus si acuma scriu paragraful pe care l-ati citit

13 tabara internationala strainatate 240821

Pe mâine!

Mai multe imagini din ziua 17 de tabără sunt disponibile aici: Album Tabără New York.