Tabără Internațională New York – Ziua 18

Aug 08
Aug 09
Aug 10
Aug 11
Aug 12
Aug 13
Aug 14
Aug 15
Aug 16
Aug 17
Aug 18
Aug 19
Aug 20
Aug 21
Aug 22
Aug 23
Aug 24
Aug 25
Aug 26
Aug 27
Aug 28

Ziua 18 – Teste de absolvire, MoMA, Times Square și Flatiron

O zi foarte plină astăzi în tabăra din New York, dar și o zi foarte frumoasă! Am vizitat unul dintre cele mai apreciate și faimoase muzee din lume, MoMA – Museum of Modern Art din Manhattan, am văzut Times Square, Broadway și primul zgârie nori din lume!

Ne-am început din nou ziua cu un mic dejun hrănitor, unde așa cum bine a subliniat chiar el, în premieră, l-am găsit și pe Răzvan C. 🙂 Era odihnit și gata de cursuri! Cursuri care azi s-au arătat a fi foarte interesante. Am așteptat masa de prânz unde am mâncat pui la cuptor cu sos și orez, cartofi dulci și salată – apoi un brownie, și ne-am întâlnit cu toții la 1:30 pentru a pleca spre Manhattan! Drumul până la gară l-am făcut pe repede înainte pentru a prinde trenul și a avea timp să luam bilete.

1 tabara america engleza new york 250821

Biletele la muzeu le-am rezolvat încă de ieri – elevii de sub 17 ani au avut intrarea gratuită, în timp ce restul au plătit un preț redus, de numai 14 dolari pentru a intra. Școala ne-a ajutat să cumpărăm biletele cu intrare la ora 15 așa că era important să prindem trenul expres de la ora 14. Și pentru că în stație am așteptat câteva minute am verificat statusul testului de absolvire dat de elevi.

2 tabara america engleza new york 250821

Testul de absolvire nu înseamnă că elevii nu mai trebuie să participe la cursuri – din contră, diploma o vor primi doar dacă își păstrează prezența! Rezultatul acestui test va fi utilizat de către școală la eliberarea unei diplome EFSET suplimentară, pe care elevii își vor putea vedea nivelul de cunoștințe. Testul este similar celui de la testarea de plasament, însă acesta este mai particularizat pentru fiecare elev în parte, fiindcă acum școala știe ce au studiat și la ce nivel.

Testarea durează 50 de minute și se dă pe calculator. Sunt două secțiuni, una de ascultare și una de citire. În fiecare dintre secțiuni, elevii trebuie să demonstreze abilități lingvistice de înțelegere a subtilităților din context, cât și abilități gramaticale. Diploma EFSET s-a demonstrat a fi un punct de pornire a unor discuții foarte interesante în timpul procesului de admitere pentru elevii ce doresc să studieze în străinătate, mai ales atunci când luăm în considerare faptul că EF Education First este pe bună dreptate liderul mondial în educație internațională.

La ora 15:15 intram pe porțile muzeului și urma să avem aproape două ore și jumătate pentru a vizita cele 5 niveluri deschise publicului. Muzeul de artă modernă este cel mai mare muzeu de acest gen din SUA și este gazda operelor de artă modernă și contemporană din întreaga lume. Desigur, aici se regăsesc și opere ale artiștilor americani, însă tot aici sunt și artiști din Asia sau din Europa cu fotografii, desene sau sculpturi. Tot aici am întâlnit și lucrări ale lui Brâncuși alături de Andy Warhol sau alți artiști importanți ai epocii moderne. Picasso, Cezanne, Van Gogh și Monet erau și ei prezenți cu foarte multe lucrări așa încât elevii au putut să vadă diversele picturi originale expuse.

3 tabara america engleza new york 250821

4 tabara america engleza new york 250821

5 tabara america engleza new york 250821

Ca fapt divers, știați că în 1927 Brâncuși a câștigat un proces cu SUA, prin care Curtea a fost obligată să rescrie definiția de atunci a artei, totul fiindcă nu au văzut ”Pasăre în Zbor” ca pe o lucrare de artă, urmând astfel să ceară taxe vamale pe ea atunci când a fost trimisă la New York pentru a fi expusă?

8 tabara america engleza new york 250821

6 tabara america engleza new york 250821

7 tabara america engleza new york 250821

După câteva sfaturi despre modul în care să-și organizeze vizita mai bine și după stabilirea punctului de întâlnire la expirarea timpului alocat vizitei, am intrat în muzeu pentru a începe să descoperim diversele opere de artă de aici. Unii dintre elevi au rămas cu mine, însă pe parcurs aveam să ne despărțim pentru a petrece mai mult sau mai puțin timp în diversele camere, în funcție de interesele fiecăruia.

9 tabara america engleza new york 250821

10 tabara america engleza new york 250821

M-am întâlnit cu elevii prin muzeu în timp ce aceștia explorau în propriul lor ritm galeriile, admirau anumite opere de artă sau se odihneau pe băncile din diversele spații organizate în muzeu, tot în mijlocul sculpturilor sau aranjamentelor artistice.

11 tabara america engleza new york 250821

12 tabara america engleza new york 250821

La ora 17:30 ne-am întâlnit în fața muzeului și fiindcă tuturor ne era foame, le-am propus să mergem în apropiere, la o pizzerie foarte accesibilă care s-a dovedit a fi foarte bună. Ne-am dat seama de asta după coada imensă de oameni ce s-a format imediat ce pizzele expuse s-au terminat, iar angajații făceau altele. Probabil pizzeria servește toată ziua pe bandă rulantă, ceea ce înseamnă și că produsele sunt proaspete.

13 tabara america engleza new york 250821

Mai multe despre asta a suprins foarte bine David, pe care l-am rugat să ne scrie un paragraf azi:

O alta zi minunata in tabara EF New York. Ziua mea a inceput la 9, cand am plecat la cursuri. ( Facand o mica paranteza vreau sa-i precizez pe noii prieteni din clasa pe care i-am intalnit inca din prima zi de cursuri si cu care, in timp, am reusit sa strangem puternice relatii de prietenie, si am promis sa pastram legatura si cand tabara va lua sfarsit. Mi-am facut multi prieteni din multe tari, Franta, Germania, Italia, Columbia, Mexic, Austria si Rusia. Alaturi de acestia, timp de 3 saptamani mi-am imbunatatit nivelul de engleza si am invatat lucruri si traditii despre tarile lor. Sa nu uit sa-l precizez pe cel mai misto profesor pe care l-am intalnit vreodata, Robert Markolovic. Cel mai empatic, calm, intelegator si bun profesor cu care am lucrat vreodata si caruia ii voi fii mereu recunoscator.)

14 tabara america engleza new york 250821 Ziua a continuat cu pranzul pe care l-am luat la cantina cu compatriotii mei, dupa care inca o ora online. Tin sa precizez ca profesoara cu care am facut majoritatea orelor online, Silvia, e la fel de misto ca si Rob. La finalul orei online, ne-am intalnit toti alaturi de Andrei in fata la Butler Hall, de unde am pornit catre gara pentru a lua trenul spre gara din Manhattan. Primul obiectiv vizitat azi a fost MoMA ( Museum of Modern Arts) unde am petrecut cam 2 ore si jumatate privind de la picturi de ale lui Van Gogh, pana la sculpturi de Brancusi. La ora 5 si jumatate am plecat de la muzeu catre Times Square, iar pe drum ne-am oprit la cea mai accesibila ca pret pizzerie pe care am intalnit-o in New York, unde cu 5 dolari am mancat 4 felii mari de pizza si am baut o doza de suc. Dupa ce am mancat bine, a trebuit si sa dam jos ce am mancat, asa ca am facut o lunga plimbare dintr-un capat in celalalt de Times Square,  terminand plimbarea facand cateva poze pe seara la primul zgarie-nori din NYC. Pe seara toti eram obositi, dar am mai facut un efort si ne am intors la gara de unde plecasem pentru a lua trenul spre Tarrytown. O alta zi reusita, alaturi de Qdays!❤

15 tabara america engleza new york 250821

16 tabara america engleza new york 250821

Am coborât pe Broadway – măcar să admirăm teatrele dacă tot nu putem intra la un spectacol, iar pe drum ne-am oprit și la un magazin de suveniruri de unde elevii au completat lista celor necesare pentru prietenii și familia de acasă. O nouă sesiune de poze ne-a așteptat în Times Square, de acestă dată pe înserat – lumina fiind excelentă. Apoi am plecat din nou, pe Broadway și am mai făcut o scurtă pauză la Macy’s – probabil cel mai mare magazin din lume, așa cum se autointitulează.

17 tabara america engleza new york 250821

Ultima oprire a fost la Flatiron Building, una dintre clădirile istorice ale orașului. Zona este foarte frumoasă, clădirile potrivindu-se foarte bine una lângă alta, oferind cartierului un echilibru foarte plăcut privirii. Desigur, cea mai importantă clădire de aici este Flatiron. Flatiron Building este o clădire reprezentativă pentru New York amplasată așadar chiar lângă parcul Madison Square Park la intersecția dintre 5th Avenue, Broadway și strada 23. Peisajul a fost cu adevărat impresionant, clădirea de numai 20 de etaje fiind la 1902 un reper avangardist, chiar dacă noi am văzut-o învelită în plasă de protecție, exteriorul fiind în renovare – forma disctinctivă era ușor de recunoscut. Numele clădirii vine de la forma sa triunghiulară asemănătoare cu un fier de călcat haine, iar la momentul construirii sale era unul dintre primele blocuri zgârie nori, catalogată așa la numai 20 de etaje.

18 tabara america engleza new york 250821

Inițial aproape tot grupul votase să luam metroul până la gară dar, odată ajunși la gura de metrou, clădirea gării era vizibilă așa că am pornit la pas și am ajuns la fix pentru trenul de 21:45 – cel expres care ne-a adus în Tarrytown în numai 40 de minute. Am încheiat o nouă zi foarte lungă și foarte frumoasă în tabăra din New York – elevii retrăgându-se repede în camere pentru a-și continua somnul început în tren 🙂

Toate imaginile din ziua 18 de tabără sunt disponibile aici: Album Facebook Tabără New York.