Tabără Internațională New York – Ziua 19

Aug 08
Aug 09
Aug 10
Aug 11
Aug 12
Aug 13
Aug 14
Aug 15
Aug 16
Aug 17
Aug 18
Aug 19
Aug 20
Aug 21
Aug 22
Aug 23
Aug 24
Aug 25
Aug 26
Aug 27
Aug 28

Ziua 19 – O aniversare și o zi în Brooklyn

La Mulți Ani, Istvan! Așa ne-am început dimineața – de fapt, urările au început încă de aseară, fiindcă în România trecuse deja de ora 12. Astăzi a fost o zi cu locuri frumoase și amintiri de preț pentru elevii din tabără. Am explorat astăzi Brooklyn, Coney Island cu a sa plajă și clasicii hot dogi, apoi am descoperit un loc fermecător.

Dimineața a fost una standard pentru tabăra de limba engleză – după micul dejun elevii s-au dus la cursuri, la masa de prânz și apoi ne-am reunit cu toții în fața clădirii Butler. A fost ziua lui Istvan și trebuia să-l sărbătorim cum se cuvine pe cel care a fost toată tabăra cu zâmbetul pe buze, zâmbet pe care-l citeam cu ușurință chiar și de sub mască. Păstrează-ți optimismul, curiozitatea, curajul și entuziasmul! La Mulți Ani!

1 tabara internationala america 260821

2 tabara internationala america 260821

3 tabara internationala america 260821

4 tabara internationala america 260821

După tort ne-am pus la drum. Am luat trenul expres, iar din gară am schimbat două metrouri pentru a ajunge la Coney Island, tocmai în capătul orașului Brooklyn. Știați că metroul din New York este extrem de amplu? 34 de linii de metrou cuprinde sistemul inaugurat în 1904, cu 469 de stații și aproape 6,000,000 de călători zilnici. O călătorie cu metroul, cumpărată independent de un card de transport, costă 3 dolari.

5 tabara internationala america 260821

Brooklyn este cel mai mare dintre cartierele New York-ului cu o populație de 2,6 milioane de locuitori. Varietatea culturală și etnică este foarte mare aici, cartierul fiind preferat atât de către imigranți, cât și de către americanii ce se mută în New York din alte orașe, datorită proximității sale față de Manhattan și datorită prețurilor considerabil mai mici pentru chirii. Această varietate culturală se reflectă în artă, muzică, afacerile locale și este ușor de observat în diferitele zone ale cartierului, fiind considerate a fi zone culturale distincte.

6 tabara internationala america 260821

Există o mică Rusie, o mică Odessa, Chinatown din Brooklyn și multe altele. Noi am putut observa cartierul din metrou în timp ce ne duceam spre plajă. La mijlocul secolului 19 această zona a devenit o stațiune de plajă, iar spre finalul secolului 19 au început să se instaleze atracțiile pentru care este acum faimoasă această parte a orașului. O secțiune lungă de faleză leagă New York Aquarium de zona pontonului. Aici am găsit pe o parte un imens parc de distracții cu roller coastere și atracții atât vechi și istorice cât și noi și moderne, iar pe cealaltă parte galerii transformate acum în zone de vestiare.

7 tabara internationala america 260821

Desigur, vânzătorii stradali erau pretutindeni, iar plaja lată era plină de oameni, copii care alergau pescăruși pe plajă și pe alocuri muzică de la localnicii instalați în pavilioane alături de familii numeroase. Vremea era foarte călduroasă atunci când am ajuns, însă odată soarele intrat în nori, vântul răcoros a început să se simtă. Pescarii de pe ponton nu erau descurajați, așa cum nu erau oamenii din apă și nici elevii nostri din tabără – care s-au bucurat de multe oportunități de poze.

8 tabara internationala america 260821

Istvan ne-a invitat pe toți la un hot dog tradițonal la Nathan’s. De aici a început acum mai bine de 100 de ani istoria acestui local, creația unei familii de polonezi care s-au gândit să vândă un hot dog la jumătate de preț față de competiție. Nathan’s organizează în fiecare an, pe data de 4 iulie competiția de mâncat hot dog în Coney Island, un eveniment ce se estimează că le aduce câteva miliane de dolari de publicitate gratuită în fiecare an, fiind o tradiție a întregului oraș.

9 tabara internationala america 260821

Am luat masa – care a durat considerabil mai puțin decât comandarea și prepararea ei 🙂 apoi ne-am întors la metrou pentru încă o oprire – de această dată în zona numită Dumbo – la piciorului podului Manhattan. Zona este una dintre cele mai căutate din New York, fiind foarte sigură și foarte atrăgătoare pentru familiile care vor să se stabilească aici. Străzile șerpuite, depozitele convertite în clădiri de apartamente, galerii de artă sau restaurante la mare căutare fac din această zonă un magnet pentru turiști și localnici deopotrivă.

10 tabara internationala america 260821

11 tabara internationala america 260821

Priveliștea nu a dezamăgit deloc! La capătul străzii Washington am descoperit un părculeț ascuns pe malul apei adăpostit de o perdea de copaci. De aici, se pot observa foarte bine atât Brooklyn Bridge, cât și o bună parte a Manhattanului, iar elevii din tabără s-au așezat pe iarbă și și-au consumat bateriile telefonanelor făcând multe, multe poze. Parcă nu am mai fi plecat de aici, atât de frumos era. Totuși, orele fiind înaintate ne-am organizat să ne întoarcem acasă – iar la gară am ajuns puțin după plecarea trenului expres, așa încât drumul a durat puțin mai mult decât de obicei.

12 tabara internationala america 260821

13 tabara internationala america 260821

14 tabara internationala america 260821

A fost o zi foarte frumoasă, plină de locuri interensate și presărată cu amintiri pe care le vom prețui. Iată ce ne-a spus Sofi despre ziua de astăzi:

Buna ziua, sunt Sofi și vreau sa va povestesc cum decurge o zi in tabara. După o dimineata mai grea am ajuns in clasa, unde am prezentat un proiect impreuna cu Ioana și Răzvan despre filmul nostru preferat. Noi am ales sa scriem despre ,,Home Alone”. Toată lumea a fost foarte incantata. După ora m-am dus la Andrei impreuna cu Ioana și cu Davide deoarece a trebuit sa ne faca un test covid. După ce ne-am făcut testul Andrei ne-a dat o felicitare care trebuia semnată deoarece astăzi este ziua lui Istvan și am organizat o mică surpriza pentru el. M-am dus la cantina, partea mea preferata din zi pentru ca acolo ne întâlnim toti și mâncam, radem și povestim despre ziua noastră. Am dat felicitarea mai departe, toată lumea a semnat-o. După asta a urmat testul PCR. L-am făcut iar apoi ne-am dus afara si am sărbătorit cu Istvan. In următoarele momente am plecat. Imediat cum m-am urcat in tren am și adormit. Acum suntem in metrou in drum spre Coney Island.
A fost foarte dragut! Mai ales când Istvan ne-a făcut cinste cu un HOT Dog.
Cam asta a fost ziua noastră.

16 tabara internationala america 260821

Mai multe imagini din ziua 18 de tabără sunt disponibile aici: Album Facebook Tabără New York.