Tabără Internațională New York – Ziua 2

Aug 08
Aug 09
Aug 10
Aug 11
Aug 12
Aug 13
Aug 14
Aug 15
Aug 16
Aug 17
Aug 18
Aug 19
Aug 20
Aug 21
Aug 22
Aug 23
Aug 24
Aug 25
Aug 26
Aug 27
Aug 28

Ziua 2 – Hello, New York!

A doua zi de tabără a fost una plină pentru elevi! Am început dis-de-dimineață cu micul dejun, apoi am trecut prin procedurile finale de înregistrare organizate de către școală. Am explorat puțin Tarrytown, iar după amiază am ajuns în New York!

1 tabara internationala new york 090821

La ora 7:30 se treziseră deja toți elevii din tabără așa încât la ora 8 eram la micul dejun. În cantină mesele sunt pregătite pentru a putea fi luate la pachet și suntem încurajați să folosim spațiile verzi și mesele în aer liber din campus. Desigur, cei care doresc să rămână în cantină pot face asta, însă fără a se aglomera la mese. Micul dejun a fost format din omletă cu brânză ori cu o tartă cu legume, bacon, bagels, Philadelphia, două tipuri de cereale, lapte, iaurt și desigur cafea, ceai și suc de fructe. Elevii din carantină și-au primit masa în cameră în jurul orei 9:30, echipa școlii trecând pe la fiecare elev în parte.

2 tabara internationala new york 090821

3 tabara internationala new york 090821

Sesiunea de orientare s-a desfășurat în Spellman Auditorium, și au luat parte toți elevii sosiți în acest weekend, care nu au trebuit să facă mini-carantina de 3 zile cerută de școală. Am întâlnit elevi din aproximativ 12 țări diferite. Următoarea sesiune de orientare va fi miercuri, după ce elevii ies din carantină. Jodi, directorul administrativ al școlii, ne-a trecut prin regulile campusului, regulile orașului și ale statului New York, dar și prin responsabilitățile departamentelor școlii. Apoi elevilor li s-au scanat pașapoartele și au fost fotografiați. A urmat o perioadă de timp liber pe care ne-am ocupat-o cu o plimbare până în Tarrytown.

4 tabara internationala new york 090821

Am coborât dealul pe care este școala direct în centrul orașului și am mers la un supermarket cu produse proaspete de unde ne-am aprovizionat cu fructe. Și elevii din carantină au primit salată de fructe și apă :). Am făcut și o oprire la CVS pentru cei ce aveau nevoie de produse de igienă, dar și la Coffee Labs, cafeneaua care ani la rând a câștigat premiul pentru cel mai bun espresso din New York. Ce-i drept, drumul înapoi până în campus a părut mult mai lung, însă ne-am descurcat de minune.

5 tabara internationala new york 090821

După masa de prânz a urmat evaluarea academică, iar apoi elevii din tabără au avut timp pentru a-și termina de despachetat sau pentru a se odihni. Totuși, unii dintre ei au ales să meargă la jogging – aerul din jurul campusului fiind foarte proaspăt, sau la piscină. Istvan ne-a povestit că s-a bucurat de piscina semi-olimpică, fiind singurul înotător de acolo :). Ne-am reunit la cină unde am primit friptură de pui cu legume la tavă sau piure de spanac, orez alb și salată proaspătă cu crutoane și năut.

6 tabara internationala new york 090821

Desigur, marea atracție a taberei este Manhattan, așa încât, spre încântarea elevilor din tabăra de grup, am pornit într-o scurtă incursiune cu trenul spre Big Apple. Frecvența cu care Tarrytown este legat de Grand Central Station e destul de mare, însă un tren tocmai plecase când am ajuns noi în stație așa încât am așteptat aproximativ 20 minute până la sosirea următorului tren.

7 tabara internationala new york 090821

Am nimerit un tren ce a oprit în destul de multe stații, dar tot am ajuns cam în 50 de minute mergând pe malul fluviului Hudson. În terminalul Grand Central Station, elevii au admirat frumusețea acestui monument istoric și reprezentativ pentru New York, ce a fost inaugurat în 1871.

8 tabara internationala new york 090821

10 tabara internationala new york 090821

Când am pășit pe trotuarul de pe strada 42, în fața gării un grup de muzicanți cântau jazz live – un excelent amplificator pentru senzația ce i-a cuprins pe toți elevii. A fost pentru prima oară când am văzut lacrimi reale în ochii unora dintre elevi. Clădirile din jurul gării sunt impunătoare, fiecare cu particularitățile sale și nu o dată ne-a fost dat să vedem clădiri vechi sau foarte vechi între zgârie nori noi și moderni. E foarte interesant cum orașul își păstrează farmecul și nu dă impresia de kitsch chiar și atunci când se alătură noul cu vechiul.

11 tabara internationala new york 090821

Am continuat pe strada 42 până la biblioteca publică din New York și Bryant Park – un parc micuț, preferat de localnici – unde ne-am încărcat bateriile proprii în timp ce le-am consumat pe cele ale telefoanelor făcându-ne poze cu fundalul impresionant oferit de zgârie norii din centrul orașului. La două străzi distanță se află Times Square, așa că am făcut și acolo o pauză. Aici, unii și-au cumpărat, împotriva recomandărilor, câteva suveniruri de la vânzătorii de pe stradă :). Spun împotriva recomandărilor fiindcă aici ai toate șansele să fii păcălit de cei care beneficiază de pe urma miilor de turiști ce se plimbă pe aici admirând ecranele luminoase și clădirile înalte.

12 tabara internationala new york 090821

13 tabara internationala new york 090821

14 tabara internationala new york 090821

Ne-am întors la gară și ne-am urcat direct în tren, fiind destul de obosiți după ziua de azi. 40 de minute mai târziu ajungeam în Tarrytown cu trenul expres și după o oprire scurtă la supermarket, toți elevii erau în campus. Cu toții s-au declarat foarte impresionați de New York, și pe bună dreptate – este un oraș fascinant, iar noi am apucat astăzi să vedem doar o foarte mică bucățică din el! De mâine încep orele de engleză și toți elevii au cursuri de la ora 9!

Mai multe imagini din tabăra New York sunt disponibile aici: Album Facebook Tabără New York