Tabără Internațională New York – Ziua 20

Aug 08
Aug 09
Aug 10
Aug 11
Aug 12
Aug 13
Aug 14
Aug 15
Aug 16
Aug 17
Aug 18
Aug 19
Aug 20
Aug 21
Aug 22
Aug 23
Aug 24
Aug 25
Aug 26
Aug 27
Aug 28

Ziua 20 – Absolvire și o perspectivă spectaculoasă

Iată că s-a terminat și ultima zi petrecută în New York pentru elevii din tabără! Am ajuns la ultimul obiectiv propus – Empire State Building și am avut parte și de o ceremonie de absolvire drăguță organizată de școală!

După micul dejun elevii s-au dus la cursuri – mai ales fiindcă era ultima zi și nu puteau rata ocazia de a-și lua la revedere de la colegii și profesorii întâlniți aici. Timpul sunt sigur că a zburat repede la cursuri în timp ce echipa din școală pregătea ceremonia de absolvire ce urma să înceapă la ora 14. Așadar ne-am revăzut la masa de prânz apoi direct la Spellman unde Jodi, directorul administrativ al campusului, i-a felicitat pe elevi și i-a învățat cum se poartă toca de absolvire.

1 tabere america new york 270821

2 tabere america new york 270821

3 tabere america new york 270821

Am avut baloane, brioșe, sucuri și desigur diplomele și certificatele pentru care elevii din tabără au lucrat din greu timp de trei săptămâni. Portofoliul academic primit de toți elevii cuprinde un certificat de curs, un raport cu prezența la ore și notele obținute, dar și o diplomă EFSET, despre care v-am vorbit anterior. Punctuali ca de obicei, elevii din tabără au ajuns la amfiteatrul rezervat pentru noi. A fost o ceremonie organizată numai pentru grupuri, iar în acest caz, numai pentru grupul nostru :D. Cel mai fain, simpatic, apreciat, punctual, politicos și conștiincios grup dintre cele aflate încă în școală.

4 tabere america new york 270821

5 tabere america new york 270821

6 tabere america new york 270821

După ce am primit cu toți diplomele, nu am ratat desigur momentul de a arunca tocile în aer, și apoi am ieșit pe peluza din fața amfiteatrului pentru câteva poze astfel încât să marcăm momentul și să-l ținem minte pentru cât mai mult timp de acum încolo. Notele elevilor au reflectat nivelul la care au studiat, cu câteva excepții în sensul în care au fost elevi ce au reușit să avanseze pe perioada taberei. Felicitări tuturor! Ați demonstrat că și în timpul verii, între plimbări lungi și nopți cu puține ore de somn – ca în tabără – ați reușit să vă concentrați la obiectivele voastre și să balansați distracția cu datoria.

7 tabere america new york 270821

8 tabere america new york 270821

9 tabere america new york 270821

Am plecat din campus imediat după cină și ne-am urcat rapid într-un tren expres. La ora 18:45 eram în Grand Central Station, iar peste încă 20 de minute eram deja în umbra imensei clădiri de la colțul străzii 34 – Empire State Building, sau așa cum se autointitulează – the best building in the world! Am  intrat foarte repede în clădire, măsurile de distanțare incluzând reducerea capacității vizitatorilor și necesitatea programării din timp – așa încât am găsit muuuult spațiu să ne desfășurăm pentru poze care mai de care mai frumoase.

10 tabere america new york 270821

11 tabere america new york 270821

12 tabere america new york 270821

Ne-am oprit la macheta cu ESB de la parterul clădirii, iar apoi am înaintat prin filtre de securitate și controale de bilete. Întreg holul de la etajul 1 a fost transformat într-o imensă expoziție interactivă care surprinde atât construcția turnului, cât și străzile și societatea în general, înaintea și în timpul construcției. Clădirea măsoară aproximativ 380 de metri înălțime și are două punți de observație, la etajul 86 și la etajul 102. Noi ne-am oprit la 80, iar apoi am luat un alt lift până la 86. Ne-am făcut cu ușurință loc printre oamenii veniți aici să admire orașul pentru câteva fotografii pe fundal sonor live întreținut de un chitarist.

13 tabere america new york 270821

14 tabere america new york 270821

15 tabere america new york 270821

Am avut ocazia să urmărim orașul de sus, să îi admirăm luminile și să simțim freamătul străzilor de sub noi – mașini, sirene, oameni peste tot – orașul pare la fel de dinamic și noaptea! Faptul că am urcat aici după ce am vizitat aproape toate obiectivele din Manhattan, a însemnat că am putut cu ușurință să identificăm clădirile și străzile văzute de noi pe durata acestei tabere. După ce am retrăit puțin vizitele din aceste două săptămâni era momentul să ne îndreptăm din nou către Bryant Park, locul nostru special din mijlocul orașului, pentru un ultim picnic nocturn.

19 tabere america new york 270821

18 tabere america new york 270821

17 tabere america new york 270821

Iată ce ne-a povestit Ioana S. despre ziua de astăzi în tabără:

Dimineata a inceput cum nu se putea mai bine, m-am trezit ca de obicei cu 10 minute inainte sa inceapa ora. Din fericire am reusit sa fiu la timp, asa ca am scapat cu attendance-ul intact. Dupa cele doua ore care au trecut destul de greu, a venit partea mea preferata din zi: pranzul la cantina:)). La ora 14 am avut ceremonia de absolvire, un moment special pe care toti il vom pastra in suflete mult timp de acum in colo. Au urmat 2 ore in care ne-am luptat cu bagajele care tot refuzau sa se inchida, batalie in care, in final, am iesit invingatori. Dupa un scurt drum cu trenul, am ajuns, pentru ultima oara, in New York, unde am vizitat Empire States Building. Panorama care se vede din varful cladirii este geniala, locul perfect pentru niste poze instagramabile:) Am petrecut acolo aproximativ o ora si jumatate, apoi, cum tuturor le era foame, am plecat sa mancam. Seara s-a incheiat cu o ultima tura prin Times Square, un drum cu trenul si un deal corespunzator, fie ca l-am urcat cu taxiul sau nu. Imi pare rau ca trebuie sa ma despart de acesti oameni misto cu care mi-am creat atatea amintiri, dar consider ca trei saptamani au fost suficiente sa sudam relatii stranse de prietenie, sa descoperim impreuna New York-ul si sa radem unii la glumele altora, fie ele bune sau nu. Va multumesc voua pentru ca, desi v-am disperat cu cat de mult vorbesc, ati vazut partea faina din mine, mulumesc EF si Qdays pentru aceasta experienta minunata, si, nu in ultimul rand, multumesc Andrei pentru ca ai facut totul posibil!

16 tabere america new york 270821

20 tabere america new york 270821

21 tabere america new york 270821

Unii dintre elevi au ales din nou 5 Guys, alții și-au luat pizza sau și-au ales de la alte restaurante din zonă. Ne-am relaxat și am admirat clădirile, am ascultat din nou orașul și ne-am lăsat cuprinși de farmecul său. Am mers apoi până în Times Square pentru o ultimă clipă în centrul orașului, iar apoi spre gară unde ne-am luat la revedere de la oraș :), tare, așa cum vorbesc new yorkezii pe stradă. Trenul ne-a adus înapoi la Tarrytown, iar de la gară o bună parte dintre elevi au luat un taxi până sus în campus – cred că urcarea de la gară le va lipsi cel mai puțin 🙂

22 tabere america new york 270821

Bagajele sunt aproape gata, iar seara este petrecută de elevii din tabără în fața clădirii de reședință 🙂 Pe curând, New York!

Toate imaginile din ziua 20 a taberei din New York sunt aici: Album Facebook Tabără New York.