Tabără Internațională New York – Ziua 3

Aug 08
Aug 09
Aug 10
Aug 11
Aug 12
Aug 13
Aug 14
Aug 15
Aug 16
Aug 17
Aug 18
Aug 19
Aug 20
Aug 21
Aug 22
Aug 23
Aug 24
Aug 25
Aug 26
Aug 27
Aug 28

Ziua 3 – La pas prin Tarrytown

Astăzi a fost o zi puțin mai relaxantă în tabăra din New York. După plimbarea de ieri și oboseala de pe drum, elevii au avut nevoie și de puțin timp de respiro. Asta nu înseamnă că nu am făcut și văzut lucruri interesante. Doar că am rămas în zona școlii 🙂

Ne-am început ziua cu micul dejun. Unii dintre noi :). Unii dintre elevi s-au trezit mai greu, așa încât au sărit peste micul dejun. Opțiunile au fost omletă, cârnați și roșii la grătar, iaurt cu granola sau cereale. Chiar și cei care s-au trezit mai greu au ajuns la cursuri la timp, așa încât la ora 9 toată lumea era deja în clasă, iar impresiile după prima zi au fost bune. Victoria a fost mutată, la inițiativa profesorului, la o grupă superioară de studiu, începând de mâine :).

2 tabara america new york 100821

Cursurile la EF New York au 40 de minute și sunt grupate două câte două în așa fel încât o sesiune să dureze 1 oră și 20 de minute. După două sesiuni de dimineață, a urmat masa de prânz, iar apoi încă o lecție de interes special. Acestea sunt oferite de către școală în funcție de preferințele și interesele comunicate de elevi în prealabil. Săptămânal, elevii își pot schimba aceste cursuri de interes special, iar biroul academic ne-a trimis astăzi un email în acest sens pentru a se asigura că știm procedura ce trebuie urmată. Aceste lecții de interes special se desfășoară online, pe Zoom, așa încât varietatea de materii este foarte mare.

După ce toată lumea și-a încheiat cursurile, am sugerat o plimbare ușoară prin Tarrytown. Orășelul în care ne aflăm face parte din zona Westchester și este o suburbie afluentă a orașului New York. Plimbarea ne-a dus puțin și în Sleepy Hollow. Ambele orășele învecinate au fost fondate între 1640 și 1648 și sunt pline de dealuri, clădiri istorice, dar și case foarte frumoase înconjurate de parcuri. Sleepy Hollow este inspirația Legendei Călărețului Fără Cap, scrisă de Washington Irving, iar una dintre ecranizări îl are pe Johnny Depp în rolul principal.

1 tabara america new york 100821

3 tabara america new york 100821

Mai întâi am trecut calea ferată și am ajuns pe malul râului Hudson, într-un mare parc amenajat recent, lângă micuțul port din Tarrytown, plin cu bărci de pescuit. Aici localnicii se relaxează pescuind de pe ponton, jucând baschet ori făcând picnicuri în parc alături de familie. Totul este foarte curat și îngrijit – un lucru pe care l-au observat foarte bine elevii din tabără. Piesa centrală a acestei faleze este podul Mario M. Cuomo, numit după guvernatorul statului New York ce a servit comunitatea timp de trei mandate și totodată tatăl lui Andrew Cuomo, cel ce astăzi s-a retras din funcția de guvernator. Podul cel nou a înlocuit Tappan Zee Bridge, construit în anii ’50 cu o lungime de aproximativ 3 mile, pe care elevii din taberele mai vechi și-l amintesc cu siguranță, fiind desființat doar în urmă cu câțiva ani.

4 tabara america new york 100821

5 tabara america new york 100821

7 tabara america new york 100821

Podul este cu adevărat impresionant, iar pe parcursul plimbării noastre pe faleză am aflat câteva lucruri interesante despre construcția lui și despre metodele inovatoare ce au trebuit aplicate în acest caz. Întreaga faleză este presărată cu informații despre modul în care au evoluat aceste două comunități de-a lungul timpului, Tarrytown și Sleepy Hollow, fiind nu doar lipite unul de altul, dar având și anumite servicii administrative comune.

11 tabara america new york 100821

10 tabara america new york 100821

L-am rugat pe Răzvan să ne povestească ziua de astăzi, prin ochii lui:

Ziua de azi a inceput la cantina unde am luat micul dejun, urmat de primele cursuri, la care am facut cunostinta cu profesorul si colegii straini cu care ne-am imprietenit surprinzator de repede. Cursurile au constat in 2 sesiuni de o ora si douazeci de minute fiecare, care s-a axat mai mult pe partea de vorbire. Dupa cursuri ne-am intors la cantina pentru a lua pranzul, apoi am parasit campusul pentru a explora Tarrytown si Sleepy Hollow. Dupa o plimbare pe faleza râului Hudson am revenit in campus. Dupa cina fiecare s-a relaxat cum a vrut, eu am ales o plimbare in jurul campusului.

15 tabara america new york 100821

Ne-am terminat plimbarea la un micuț centru comercial cu restaurante și cafenele și spre bucuria elevilor, au avut ocazia să încerce McDonald’s la el acasă :). Ne-am îndreptat spre campus așa încât cei ce doreau totuși să ia cina la școală să poată face asta. Piure de cartofi, paste, pulpe de pui la cuptor, brocolli, supă de pui cu legume și desigur salate proaspete plus pepene galben au fost în ofertă în această seară. David și Andra și-au petrecut seara la sala de fitness în timp ce Victoria a mers la jogging de unde ne-a trimis o poză spectaculoasă cu podul de peste Hudson, pe timp de seară. Istvan s-a întors la piscină, iar restul elevilor au explorat campusul, și-au schimbat camera ori și-au spălat hainele.

12 tabara america new york 100821

13 tabara america new york 100821

14 tabara america new york 100821

 

Cei trei elevi din mini carantină au avut și ei lecții astăzi, însă desigur – online. Este ultima zi pe care o vor petrece în izolare – mâine dimineață având loc procedurile de finalizare a carantinei și înregistrarea la cursuri. Bineînțeles, sunt nerăbdători – le-am pregătit și o incursiune în Manhattan de care cu siguranță se vor bucura!

 

Mai multe imagini din a treia zi de tabără sunt disponibile aici: Album Facebook Tabără New York