Tabără Internațională New York – Ziua 4

Aug 08
Aug 09
Aug 10
Aug 11
Aug 12
Aug 13
Aug 14
Aug 15
Aug 16
Aug 17
Aug 18
Aug 19
Aug 20
Aug 21
Aug 22
Aug 23
Aug 24
Aug 25
Aug 26
Aug 27
Aug 28

Ziua 4 – Grupul s-a reunit, Chelsea, West Village și Highline!

Dimineața aceasta a fost dedicată cursurilor pentru majoritatea dintre elevii din tabără. Davide, Sofia și Ioana și-au încheiat perioada de carantină și au finalizat formalitățile pentru a se muta în noile lor camere. După-amiază am explorat la pas orașul, mai exact una dintre cele mai boeme părți ale sale.

După ce și-au luat micul dejun în camere, la ora 9:30 cei trei elevi ce au avut perioada de mini carantină și-au luat bagajele din camere și au venit la Spellman – sala de teatru a școlii. Aici, o echipă de medici de la serviciul de urgență din Tarrytown îi aștepta pentru testările de ieșire din carantină. În total, au încheiat mini carantina aproximativ 80 de elevi din Ukraina, Turcia, Nigeria, Belgia, Franța, Germania și Elveția. 60 dintre ei au venit din campusul alăturat, EF Academy – Thornwood.

După ce și-au primit rezultatele negative, s-au înregistrat și au fost mutați în camerele lor permanente. Sofia și Ioana împart în continuare o cameră, în timp ce Davide împarte camera cu Iannis și colegul lor din Rusia. Le-am prezentat elevilor campusul, unde sunt clădirile relevante pentru cursurile lor, pentru masă și birourile școlii, dar și sala de sport. Apoi, ne-am văzut la masa de prânz unde cantina a pregătit hamburgeri de vită, de curcan sau vegetarieni, hot dog, paste și desigur salată proaspătă și două feluri de pepene.

1 tabara engleza new york 110821

La ora 14:15 am pornit la drum! Aveam să descoperim o nouă parte a orașului. Am ales să mergem astăzi tot cu trenul și apoi cu metroul, iar călătoria a fost chiar plăcută și destul de rapidă, în aproximativ o oră și 30 de minute fiind în Washington Square Park. Pe lateralele acestui parc își are sediul, sălile de clasă și dormitoarele, faimoasa New York Univesity – NYU.

2 tabara engleza new york 110821

5 tabara engleza new york 110821
4 tabara engleza new york 110821

Parcul este totodată recunoscut a fi un loc preferat de artiști – probabil și datorită amplasării sale în apropiere de Greenwich Village, următoarea noastră oprire. Oameni care făceau jonglerii, poeți sau pictori care încercau să își vândă creațiile – erau cu toții prezenți în parc. Am stat și noi 20 de minute, timp în care ne-am făcut multe poze! L-am întâlnit cu această ocazie și pe Joker – sau mă rog, un om costumat în Joker – despre care am înțeles că își promova canalul de Instagram și era destul de cunoscut printre localnici.

7 tabara engleza new york 110821

6 tabara engleza new york 110821

Ne-am continuat plimbarea prin cartierul ce se învecinează cu Washinton Square Park. The Village este unul dintre locurile foarte importante pentru mișcarea culturală și socială a orașului, fiind un motor cultural reprezentativ în SUA și în lume. Atipic pentru New York, străzile din Village poartă nume și nu numere, iar majoritatea clădirilor sunt joase, cu fațade de cărămidă și scări exterioare sau trepte la intrare. Locul boem nu înseamnă însă că este și ieftin. Cele patru coduri poștale din acest cartier au fost incluse în cele mai scumpe 10 zone din SUA, iar în 2019 prețul mediu de vânzare a unei proprietăți aici atingea 2.3 milioane de dolari.

8 tabara engleza new york 110821

La mijlocul drumului prin The Village am făcut o binemeritată pauză la unul dintre restaurantele preferate de elevii din taberele trecute la New York – 5 Guys. Localul este unul dintre cele mai apreciate lanțuri de restaurante. Ingredientele sunt proaspete, comenzile sunt făcute special pentru fiecare client în parte și chiar și cartofii sunt tăiați de mână – iar prețurile… sunt considerate a fi printre cele mai bune pentru calitatea oferită. Ne-am simțit bine luând cina împreună – mai ales fiindcă ora a fost de așa natură încât eram singurii din local :). Chiar în spatele restaurantului, am făcut o oprire la blocul utilizat în serialul Friends, iar cei ce au urmărit povestea captivantă a prietenilor din New York au recunoscut cu ușurință locul.

9 tabara engleza new york 110821

10 tabara engleza new york 110821

După încă o scurtă plimbare am ajuns la unul dintre cele mai impresionante obiective ale orașului! The High Line este un parc extrem de interesant, construit pe o linie de cale ferată industrială, dezafectată. În această parte a Manhattan-ului, se foloseau trenuri la nivelul străzii pentru a transporta marfa către depozite ce mai apoi o distribuiau către magazinele ce deserveau diferite zone ale orașului. Problema era însă faptul că odată cu creșterea densității populației, a crescut și numărul accidentelor de tren. Orașul a angajat călăreți care să meargă în fața trenurilor pentru a feri pietonii, lucru ce nu era foarte eficient, așadar o soluție trebuia găsită.

11 tabara engleza new york 110821

12 tabara engleza new york 110821

Soluția a fost High Line, o cale ferată elevată, la înălțimea de aproximativ 10 metri, perfectă pentru a se conecta la acoperișurile depozitelor, asigurând astfel alimentarea eficientă a acestora. Linia originală a început să fie dărâmată în 1960, însă doi localnici au înființat o asociație a cărei scop era salvarea și transformarea acestei linii industriale. Au reușit să adune din donații aproximativ 150 de milioane de dolari și astfel s-a născut acest parc extraordinar ce se întinde dinainte de strada 14 și până la strada 34. Am remarcat faptul că și acum se lucrează intens la noile blocuri din zonă, ridicându-se totodată altele! Viteza cu care orașul acesta se dezvoltă pe orizontală e fantastică!

14 tabara engleza new york 110821

13 tabara engleza new york 110821

15 tabara engleza new york 110821

Parcul cuprinde totodată multe zone special gândite pentru turiștii dornici să facă fotografii prin care să surprindă orașul, lucru pe care l-am făcut și noi – priveliștea din parc a fost impresionantă! Am coborât de pe High Line la cea mai recentă atracție a zonei, și anume The Vessel – o construcție de 16 etaje sub forma unui fagure, îmbrăcată în cupru. Atracția este foarte controversată și este momentan închisă publicului, dar forma, culoarea și designul cu siguranță aduc ceva unic locului. Excursia a continuat apoi pe jos până la sediul central al Poștei, o clădire impunătoare ce se află chiar vis-a-vis de Madison Square Garden și Penn Station, alte două atracții ale orașului. Tot aici elevii au putut face poze cu Empire State Building ce se vedea foarte frumos pe fundal.

16 tabara engleza new york 110821

17 tabara engleza new york 110821

18 tabara engleza new york 110821

Totuși, norii negri ce veneau spre noi ne-au făcut să încheiem plimbarea și să luam metroul înapoi spre gara centrală de unde un tren expres ne-a adus înapoi în Tarrytown în numai 40 de minute. Un drum scurt de la gară la campus cu taxiul, forțați fiind de ploaia ce nu contenea, a însemnat că înainte de ora 22 eram înapoi în clădire. Ne-am urat noapte bună, iar elevii s-au retras în camerele lor pentru a se odihni. Chiar dacă plimbarea de astăzi pare scurtă în cuvinte, ea se apropie totuși de 18 kilometri 🙂

19 tabara engleza new york 110821

Mai multe imagini din ziua a 4-a de tabără sunt disponibile aici: Album Facebook Tabără New York

Ziua 5: Top of The Rock »