Tabără Internațională New York – Ziua 5

Aug 08
Aug 09
Aug 10
Aug 11
Aug 12
Aug 13
Aug 14
Aug 15
Aug 16
Aug 17
Aug 18
Aug 19
Aug 20
Aug 21
Aug 22
Aug 23
Aug 24
Aug 25
Aug 26
Aug 27
Aug 28

Ziua 5 – Top of The Rock

Tabăra din New York începe de regulă cu vizitarea impresionantului Top of The Rock – Rockefeller Center, însă fiindcă sunt în școală elevi ce își fac mini carantina, acest tur de bun venit se organizează joi în loc de luni. Ne-am alăturat și noi elevilor școlii și am vizitat unul dintre impresionantele puncte turistice ale orașului, pentru a vedea de sus această metropola.

Ne-am început dimineața ca de obicei, urându-ne bună dimineața pe grupul privat de tabără. Toți elevii s-au trezit la timp pentru lecții, iar unii dintre ei chiar și pentru micul dejun :). Avem norocul că cele mai multe cursuri se desfășoară dimineața, în fiecare zi elevii având două sesiuni de câte o oră și 20 de minute. Apoi, în trei zile au câte o sesiune de prânz ce se desfășoară online. Astfel, putem programa destul de multe activități cu începere devreme, fără a pierde din cursuri.

Davide, Ioana și Sofia au avut astăzi și o mini sesiune de orientare, similară celei pe care am avut-o noi luni. A urmat masa de prânz, care a fost de inspirație asiatică – pui cu legume și sos, orez și brocoli și desigur barul de salate unde elevii își pot alege și personaliza porția de vitamine. La ora 13 eram gata de plecare în turul organizat de către școală. Alături de 3 membri ai echipei școlii am plecat din Tarrytown cu trenul expres până la gara centrală.

1 tabara engleza america 120821

2 tabara engleza america 120821

Apoi am înaintat pe străduțe trecând Madison Avenue până pe 5th Avenue, strada celebră pentru magazinele sale. A trebuit totuși să ne continuăm plimbarea, fiind cu grupul de la școală nu aveam timp pentru cumpărături :). Rockefeller Plaza este o piață impunătoare construită pentru a sărbători cunoașterea și multiculturalitatea. Întreg spațiul de la piciorul Rockefeller Center este un spațiu pietonal amenajat cu magazine și cafenele, dar și cu foarte multe inscripții, ornamente și steaguri. Anul trecut, în primăvară, steagurile națiunilor din jurul globului au fost înlocuite cu steaguri create de oameni pentru a reprezenta spriritul orașului New York. Apoi, acestea au fost schimbate cu steaguri ce reprezintă diverse motive americane. Am ratat așadar tradiționala poză de grup sub steagul României.

3 tabara engleza america 120821

4 tabara engleza america 120821

A urmat intrarea în Rockefeller Center – un zgârie nori ce tronează peste complexul de clădiri istorice construite de faimosul magnat american. Prin construcția acestui complex, John D. Rockefeller Jr. a oferit de lucru pentru mai mult de 40,000 de oameni, așadar este recunoscut și apreciat pentru că a ajutat oamenii într-una dintre cele mai negre perioade ale orașului, atunci când faimoasa bursă din New York s-a prăbușit și foarte mulți au pierdut absolut tot ceea ce dețineau. Din fericire, astăzi nu a fost o zi foarte aglomerată pentru vizitare, așadar nu am avut de așteptat foarte mult până să intrăm în clădire.

6 tabara engleza america 120821

7 tabara engleza america 120821

În 43 de secunde, liftul ce atinge viteza de 24 km/h ne-a dus la antepenultimul etaj al punții de observație. Aici, la etajul 68 se află magazinul și una dintre punțile de observație cu pereți de sticlă. Un eveniment privat ce se desfășura aici ne-a oprit accesul, așa încât am trecut direct la următorul etaj. Etajul 69 oferă priveliște la 360 de grade, iar de la etajul 70  ce este retras, vizitatorii pot face poze fără pereți de sticlă. Într-adevăr a meritat vizita la acest obiectiv faimos! Am petrecut aproape o oră pe puntea de observație timp în care elevii din tabără au putut să își facă toate pozele dorite cu orașul de sus!

14 tabara engleza america 120821

8 tabara engleza america 120821

10 tabara engleza america 120821

Toți elevii din tabără au fost foarte impresionați de priveliștea cu adevărat minunată și doar căldura și soarele puternic ne-au putut convinge să încheiem sesiunea de poze! Am coborât din turn și fiindcă mai aveam încă destul timp la dispoziție, ne-am dat o oră și 10 străzi pe lungimea lui 5th Avenue pentru cumpărături sau plimbări prin magazine – după caz :). Istvan și Delia au ales să rămână cu mine, așadar am mers până la un obiectiv pe care Istvan își dorea să îl vadă – barul McGee’s – sau, așa cum îl știu fanii serialului How I Met Your Mother – MacLaren’s.

9 tabara engleza america 120821

12 tabara engleza america 120821

 

Ne-am reunit cu toții la terminarea timpului în fața catedralei St. Patrick – una dintre cele mai frumoase ale orașului, și cu siguranță cea mai importantă, aici fiind și casa cardinalului New Yorkului. Din păcate catedrala nu se mai poate vizita, însă asta nu ne-a oprit să o admirăm de afară. Construcția a început în 1858 și a durat 20 de ani! Consacrarea catedralei a avut loc numai în 1910, atunci când au reușit să își achite toate datoriile strânse pe parcursul construcției.

17 tabara engleza america 120821

16 tabara engleza america 120821

Am rugat-o pe Delia să ne împărtășească opinia despre ziua de azi:

Eu si colega mea de camera ne-am inceput ziua cu micul dejun, la ora 7:30. Apoi am iesit afara, asteptand sa incepem cursurile. La cursuri ne-am axat foarte mult pe partea de vorbire, insa am finalizat si proiectele pe care urmeaza sa le prezentam. Profesorul si colegii sunt niste persoane foarte prietenoase si intelegatoare, mereu dispuse sa ajute atunci cand este nevoie. Dupa orele de curs, ne-am indreptat spre oras si am urcat in Top of the Rock, de unde am admirat privelistea uimitoare, dominata de zgarie-nori. Inainte de intoarcerea in Tarrytown, cei mai multi au ales cumparaturile pe Fifth Avenue, iar eu, Andrei si Istvan am fost sa vedem faimosul McGee’s Pub, din care a fost inspirat MacLaren’s din serialul How I Met Your Mother. Ajunsi in campus, ne-am bucurat de cina. A fost o zi lunga, dar ne-am bucurat de locurile minunate pe care New York-ul le ofera!

13 tabara engleza america 120821

Ne-am întors pe jos la gară, de această dată venind pe Madison Avenue, pe lângă hotelul Astor și pe sub clădirea gării. După ce am reușit să ne orientăm în labirintul subteran, am ajuns la trenul nostru care ne-a adus în Tarrytown, din nou în doar 40 de minute. Cu puțină organizare, e ușor de călătorit numai cu trenuri expres, iar scurta pauză de somn ne ajută să ne recuperăm energia după lungile plimbări pe jos.

18 tabara engleza america 120821

Ajunși în Tarrytown, cei mai mulți dintre elevii din tabără au ales să rămână pentru a lua cina în oraș. Astfel, alături de Istvan, Delia, Davide și Iannis ne-am întors la campus în timp util pentru cină – pui sau vinete cu parmezan, paste și minestrone – în această seară tematica a fost de inspirație italiană. Davide s-a înscris la campionatul de ping-pong, organizat de către școală. Ceilalți elevi aveau probabil mai mult antrenament, și erau totodată mai mari ca el, dar a reușit să treacă de prima fază, învingând primul concurent. Mâine ne-am planificat o vizită la mall-ul din apropiere, mai mulți dintre elevi dorind o sesiune de cumpărături. Pentru ceilalți, va fi ocazia ideală de a petrece o seară de vineri la mall, ca adolescenții americani 🙂

Mai multe imagini din tabăra de la New York sunt disponibile aici: Album Tabără New York