Tabără Internațională New York – Ziua 6

Aug 08
Aug 09
Aug 10
Aug 11
Aug 12
Aug 13
Aug 14
Aug 15
Aug 16
Aug 17
Aug 18
Aug 19
Aug 20
Aug 21
Aug 22
Aug 23
Aug 24
Aug 25
Aug 26
Aug 27
Aug 28

Ziua 6 – Shopping – partea 1

E vineri, iar weekendul este aproape aici. În ultimele două zile, în întrega zonă a New Yorkului a fost în vigoare o avertizare de temperaturi foarte ridicate. După plimbările din ultimele zile, aveam nevoie și de o pauză, așa încât am programat pentru astăzi o vizită la mall-ul din apropierea școlii – Palisades Shopping Center.

Programul nostru și-a urmat rutina zilnică pentru prima parte a zilei – mic dejun, lecții și apoi desigur, masa de prânz. La masa de prânz, elevii din tabără au generat și gluma zilei. Pe programul de masă se anunțase pizza la prânz, așa încât cu toții s-au grăbit să prindă masa. Din păcate, meniul se modificase, însă hârtiile ce anunță progamul de mese nu au fost modificate, așa încât elevii din tabără au găsit la prânz.. paste :). Ce-i drept, trei feluri de paste – și chiar dacă inițial au fost dezamăgiți, în cursul serii mi-au mărturisit că au fost foarte gustoase. Răzvan s-a convis chiar că poate cere câte porții dorește :).

La ora 13:45 ne-au așteptat două mașini pentru a ne duce la mall.  Am trecut podul din localitate despre care v-am vorbit zilele trecute, pentru a ajunge în Nyack, o altă localitate de pe celalalt mal al râului Hudson. Drumul până acolo a durat aproximativ 20 de minute, timp în care am reușit să vedem și o tamponare ușoară de pe autostradă.

1 tabara america engleza 130821

2 tabara america engleza 130821

3 tabara america engleza 130821

În Palisades Shopping Center ne așteptau aproape 300 de magazine și comercianți! Acesta este al doilea cel mai mare mall din zona metropolitană New York și al 8-lea din SUA. Ca și comparație, întreg complexul Băneasa Shopping City din parte de nord a Bucureștiului are 55,000 m2 de spațiu comercial. Pentru că în America totul este mai mare, Palisades Centre are peste 200,000 m2 de spațiu comercial, dispuși pe patru etaje.

4 tabara america engleza 130821

5 tabara america engleza 130821

Mallul are multe dintre magazinele mari și cunoscute în America, Macy’s spre exemplu ocupând trei etaje întregi! Exista și un FootLocker destul de mare, dar și reprezentanțe ale câtorva branduri, precum și alte magazine multimarcă. În principal este un mall accesibil, unde elevii puteau găsi chiar și reduceri substanțiale.

Așa cum ne-au povestit elevii, uneori este considerabil mai ieftin să-ți cumperi produsele din magazinele multi-marcă – trebuie doar să ai răbdare să cauți prin mai multe produse. Tot în mall există și o zonă cu restaurante, un carusel, o zonă de cățărări și poduri suspendate, dar și un patinoar acoperit! Ce mall ar fi acela fără puțin divertisment? Am reușit să număr 5 locații unde elevii puteau avea parte de distracții “virtuale” sau reale. De la cinematografe 3D, la simulatoare de roller coastere ce folosesc realitate virtuală ori la o pistă uriașă de karting… Mall-ul este pentru adolescenții americani o metodă de petrecere a timpului și de a socializa, nu doar o destinație pentru cumpărături.

6 tabara america engleza 130821

7 tabara america engleza 130821

Unii dintre elevi au realizat totuși faptul că America nu este neaparat raiul cumpărăturilor ușoare, sau extrem de ieftine, ofertele chiar bune necesitând puțină perseverență pentru a fi găsite :). Totuși, per total lumea a fost mulțumită de sesiunea de cumpărături de azi, mai ales că au avut la dispoziție 4 ore pentru a parcurge cele mai multe din magazinele de aici. La 18:00 așadar ne urcam din nou în mașini pentru a ne îndrepta spre campus așa încât să ajungem înapoi la cină. Aceasta a fost alegerea elevilor, în unanimitate votând să revenim în campus pentru cină. Mai mult, aceștia au sosit la punctul de întâlnire chiar înaintea mea – felicitări elevilor din tabără pentru punctualitate, până acum aceștia demonstrând de mai multe ori faptul că sunt foarte responsabili și nu doar în privința timpului lor și al colegilor.

8 tabara america engleza 130821

9 tabara america engleza 130821

Seara ne-am petrecut-o făcând puțin sport, dar și treburi mai mult administrative 🙂 . După mai multe discuții despre ce sport ar trebui să facem, am rămas la baschet. Rapid s-au legat două echipe de 4 care au acaparat sala de sport interioară. Meciul s-a întins pe aproape o oră – cred că doar căldura i-a oprit. Ce-i drept, clădirea de sport este foarte bună și potrivită în acest loc. Elevii au la dispoziție o sală multifuncțională pentru baschet sau fotbal de sală, o piscină și două săli de fitness la interior.

Afară există un teren mare de fotbal cu gazon natural, două terenuri de volei pe nisip, dar și o zonă de barbecue. Mai multe despre facilități, dar și despre celelalte clădiri din campus urmează să vă povestesc într-una din zilele următoare. Pentru moment, să revedem ziua prin ochii Ioanei C.:

Astăzi mi-am început ziua dis-de-dimineață, având cursuri de la ora 8:45. Am mers la cantină să servesc micul dejun, după care m-am îndreptat spre ore. În prima parte mi-am întâlnit noii colegi din Kazahstan,  după care am avut de făcut un proiect pe echipe cu copii din alte țări despre ce am face cu o sumă mare de bani câștigată. După ce am terminat orele am mers la mult așteptatele cumpărături, unde am petrecut vreo 4 ore. Întorși în campus am luat cina, iar după aceea am decis că ar fi cazul să facem niște sport, deoarece aici suntem foarte tentați să mâncăm Fast-food. Am închiriat două mingi de la sala de sport, una de  basketball și una de volleyball. După un bine meritat meci strâns, fiecare ne-am îndreptat spre camerele noastre să ne încărcăm  bateriile pentru că mâine urmează o nouă zi plină de activități interesante.

10 tabara america engleza 130821

11 tabara america engleza 130821

V-am spus că am avut și activități administrative, nu-i așa? Astăzi a fost și zi de spălat haine în tabăra din New York – o bună parte dintre elevi organizându-se pentru a-și spăla și usca hainele folosite în prima săptămână – și s-au descurcat foarte bine, de fapt, subsemnatul fiind singurul care a reușit să își strice două tricouri, adăugând un obiect de îmbrăcăminte ce a lăsat culoare :).

12 tabara america engleza 130821

Mâine avem o zi nouă în Manhattan, dar plecarea este numai la ora 11:30 așa încât vom avea dimineața la dispoziție pentru a dormi mai mult. Pe mâine!

Toate imaginile din ziua a 6-a de tabără sunt disponibile aici: Album Facebook Tabără New York 2021