Tabără Internațională New York – Ziua 8

Aug 08
Aug 09
Aug 10
Aug 11
Aug 12
Aug 13
Aug 14
Aug 15
Aug 16
Aug 17
Aug 18
Aug 19
Aug 20
Aug 21
Aug 22
Aug 23
Aug 24
Aug 25
Aug 26
Aug 27
Aug 28

Ziua 8 – Six Flags Great Adventure

Duminica aceasta în tabăra din New York ne-am distrat în stil american – într-un mare parc de distracții. Six Flags Great Adventure împreună cu Wild Safari, parte a parcului, este al doilea cel mai mare parc de distracții din Statele Unite ale Americii. Plecarea din campus a fost dis-de-dimineață, la ora 8.

Ne-am adunat toți, cu punctualitatea ce caracterizează grupul, în fața clădirii Spellman și ne-am urcat în autobuzul școlar pe care astăzi l-am împărțit cu elevii din Ecuador. Al doilea autobuz a fost ocupat de elevii ce au venit individual, așa încât în total aproximativ 70 de elevi au călătorit spre Philadelphia timp de aproximativ două ore. A fost o nouă zi însorită, ceea ce a însemnat și un parc destul de plin. Totuși, am ajuns la ora 10 așa încât urma să avem aproximativ 8 ore pentru distracție.

1 tabara america 150821

2 tabara america 150821

3 tabara america 150821

Parcul este împărțit în mai multe zone. Noi am avut acces în parcul clasic de distracții, nu și în zona de safari, care se face cu mașina proprie sau în zona de aqua – park. Zonele tematice țin în general de super eroii din universul Marvel – Spiderman, Batman, Joker sau Green Latern, fiind aici nume de roller coastere. Elevii au avut timp liber în parc, însă au rămas grupați și și-au ales atracțiile pe care au vrut să se dea.

4 tabara america 150821

5 tabara america 150821

Totuși, cozile au fost destul de lungi, timpul de așteptare putând să fie și de 60-70 de minute pentru roller coasterele cele mai căutate. Pentru unii dintre elevi, a fost prima oară când s-au urcat pe acest gen de atracții, iar senzația puternică de adrenalină a fost foarte apreciată :). Răzvan și-a dorit să ia parte și la spectacolul de wrestling organizat în parc. Adesea, aici au loc concerte, evenimente ori spectacole live – iar astăzi a fost rândul unei competiții noi de wrestling. Spectacolul a fost foarte apreciat de către localnici, și într-o oarecare măsură și de elevi.

6 tabara america 150821

7 tabara america 150821

Mi-a plăcut modul în care școala a organizat această excursie, elevii având inclus pe lângă biletul de intrare și un voucher de mese care le-a permis să își ia masa de la oricare dintre restaurantele din parc, în funcție de preferințele fiecăruia. Totodată, au avut inclus și un snack ce putea fi orice, de la o pungă de popcorn la o masă ușoară, precum și băuturi răcoritoare pe tot parcursul zilei. Astfel, ne-am asigurat că avem energia necesară, dar că ne menținem și hidratați.

8 tabara america 150821

9 tabara america 150821

10 tabara america 150821

Kingda Ka este cel mai înalt și cel mai rapid roller coaster din lume și își are casa în acest parc. Toată experiența durează 28 de secunde de la start la final, însă pe parcursul acestui jumătate de minut, un motor hidraulic ce dezvolta maxim 20,500 de cai putere propulsează trenulețul la o viteză de 206 km/h în doar 3,5 secunde și la o înălțime de 130 de metri făcând în același timp și câteva rotații, atât pe urcarea în turn, cât și pe coborârea care este aproape verticală.

11 tabara america 150821

Parcul are și zone de picnic, dar și o zonă dedicată copiilor – lumea lui Bugs Bunny, precum și un roller coaster foarte mare construit doar din lemn – El Toro, ce în 2021 a câștigat premiul pentru cel mai bun roller coaster din lemn din lume. Câțiva dintre elevi au fost și la un roller coaster pe apă, unde s-au răcorit puțin după ziua toridă. Alții au petrecut mai mult timp pe Boardwalk – unde jocurile erau la putere :). Nu doar că s-au distrat, dar au și câștigat jucării de pluș, așa cum se face într-un parc de distracții.

12 tabara america 150821

13 tabara america 150821

La ora 18:30 ne-am reunit la fântâna din parc și după ce am așteptat puțin după elevii întârziați – nu din grupul nostru, ci dintre cei veniți individual – reiterez punctualitatea elevilor din tabăra noastră 🙂 – am pornit înapoi spre autobuzele de școală care au făcut aproximativ două ore și un sfert pe drumul de întoarcere. Elevii s-au retras în camere devreme pentru a-și termina lecțiile sau pentru a se odihni – programul din tabără fiind destul de încărcat.

14 tabara america 150821

Mâine, vom petrece o zi în campus – timp suficient pentru școală, piscină, relaxare, schimb de așternuturi și o seară de film.

Mai multe imagini din parcul de distracții aici: Album Facebook Tabără New York