Tabără Internațională New York – Ziua 9

Aug 08
Aug 09
Aug 10
Aug 11
Aug 12
Aug 13
Aug 14
Aug 15
Aug 16
Aug 17
Aug 18
Aug 19
Aug 20
Aug 21
Aug 22
Aug 23
Aug 24
Aug 25
Aug 26
Aug 27
Aug 28

Ziua 9 – O nouă săptămână în tabără

Astăzi în tabără a fost o zi pentru odihnă binemeritată după zilele lungi de plimbare ale săptămânii trecute. În timpul zilei, elevii din tabără au participat la cursuri, s-au relaxat alături de prietenii lor și s-au bucurat de facilitățile din campus, iar seara am încheiat-o la un musical, pe ecran.

Elevii se arată încântați de facilitățile din campus și într-adevăr, locul acesta aduce foarte mult a campus american universitar, cu ale sale clădiri de dormitoare și de clase, cu spațiile pentru sport sau relaxare și cu peluzele largi cu gazon perfect ce te invită parcă să te așezi pe el. Astăzi, vom vorbi puțin despre campus.

1 tabara america engleza new york 160821

2 tabara america engleza new york 160821

3 tabara america engleza new york 160821

Campusul EF Tarrytown, gazda acestei tabere în străinătate, este deținut în întregime de către EF și este doar unul din cele trei campusuri operate în zonă. Al doilea campus este cel de liceu aflat în Thronwood, un alt orășel din zona Westchester, iar al treilea este folosit doar ca reședință de vară. EF Tarrytown este campusul principal, cu o capacitate de cazare de peste 1,400 de elevi, ce provin de regulă din aproximativ 100 de țări diferite. Spun de regulă, fiindcă anul acesta mixul de naționalități a fost dictat de situația globală ce afectează călătoriile. Totuși, la ora actuală sunt în campus puțin peste 1,000 de elevi.

4 tabara america engleza new york 160821

5 tabara america engleza new york 160821

6 tabara america engleza new york 160821

Campusul este amplasat în zona Westchester, la nord de New York, una dintre cele mai afluente zone ale metropolei, iar drumul până în Manhattan durează între 30 de minute și o oră, în funcție de mijlocul de transport și trafic. Spațiul ocupat de către campus este pe un deal – de altfel întreg orășelul este plin de dealuri – cu priveliște spre valea râului Hudson și podul Guvernatorului Cuomo – despre care v-am vorbit zilele trecute.

7 tabara america engleza new york 160821

8 tabara america engleza new york 160821

9 tabara america engleza new york 160821

Ne aflăm pe Marymount Avenue, la numărul 100, unde a funcționat Marymount College, înființat în 1907 ca o școală catolică de fete. Din acest motiv, multe dintre clădirile campusului au acest aspect istoric. În total, campusul are 10 clădiri dintre care 7 sunt clădiri de dormitoare, cu două, trei sau patru paturi în cameră. Cele mai multe dintre clădiri au băile pe coridor, similiar cu campusurile universitare din întreaga lume. Există și clădiri unde o baie este împărțită de două camere, așa cum este clădirea Lugari, în care suntem noi cazați. Toate clădirile din campus au fost modernizate și renovate în urmă cu două sau trei veri. Camerele sunt comfortabile, iar mobilierul este specific studențesc, rezistent și simplu :).

10 tabara america engleza new york 160821

11 tabara america engleza new york 160821

12 tabara america engleza new york 160821

Spre deosebire de ultimii ani, acum suntem așadar cazați în clădirea Lugari, aflată într-unul dintre capetele campusului. Este una dintre cele mai mari clădiri de dormitoare, cu o scară centrală ce desparte cele două aripi ale clădirii de 5 nivele. Clădirea găzduiește acum la demisol grădinița YMCA din localitate. De fapt, fiind și ea urcată pe un deal, subsolul are acces de la nivelul străzii pe una dintre părți. Tot în subsolul clădirii se află spălătoria ce funcționează în fiecare zi de la 8 seara la miezul nopții și în weekend începând cu ora 18.

13 tabara america engleza new york 160821

14 tabara america engleza new york 160821

15 tabara america engleza new york 160821

Cantina are o bucătărie proprie, două linii de servire, o zonă de salate și aparate de sucuri și cafea. Aici pot lua masa concomitent 800 de elevi, iar lateralele sunt pline de steagurile diverselor naționalități ce populează campusul. În prima tabără cu elevi din România, și noi am adus un steag pentru a fi agățat aici. Desigur, ca o măsură de siguranță, cantina funcționează cu program special, mesele fiind gândite și servite pentru ca elevii să le poată lua cu ușurință la pachet. Se poate lua masa și în cantină, dar cu spațiere între scaune.  Tot aici este și biroul academic, cancelaria, încă o sală de teatru mai mică, un birou de activități cu biliard, fusball, calculatoare și masa de ping-pong, multe jocuri și desigur multe mese unde elevii pot petrece timpul sau pot lua o gustare.

Tot aici este și un supermarket ce funcționează în două intervale orare pe parcursul zilei. De aici elevii din tabără se pot aproviziona cu cele necesare, își pot procura mâncare, sucuri, gustări sau maculatură pentru cursuri. Tot aici sunt și câteva cuptoare cu microunde, foarte utile mai ales în serile de film, fiindcă popcornul cumpărat se poate prepara pe loc, așa cum au făcut și elevii din grupul nostru.

16 tabara america engleza new york 160821

17 tabara america engleza new york 160821

18 tabara america engleza new york 160821

Una dintre clădirile de dormitoare – Butler Hall este împărțită între spațiile destinate elevilor și birourile administrative sau academice, iar sala de sport cuprinde terenul de baschet, sala de fitness, dar și o piscină! Lângă sala de sport se află un teren de fotbal și unul de volei pe nisip, iar în campus elevii mai pot juca tenis pe unul dintre terenurile disponibile gratuit, aflate chiar în spatele clădirii noastre. Rachetele, mingile și alte echipamente sportive se împrumută fie de la biroul de activități din Rita, fie de la clădirea de sport.

Există un oficiu poștal de unde elevii pot trimite colete ori vederi, precum și unde primesc comenzile online de produse – comenzi pe care unii dintre elevi le-au pus deja :). Desigur, școala consideră a fi parte din comunitatea locală, așa încât elevii se bucură din plin de Tarrytown cu ale sale cafenele, restaurante și buticurile din zonă ori parcurile vaste cu gazoane îngrijite. Unii dintre elevi chiar asta au făcut – s-au dus după cursuri în oraș și s-au relaxat la una dintre terase.

19 tabara america engleza new york 160821

20 tabara america engleza new york 160821

Istvan ne-a împărtășit și el impresiile zilei:

Ziua de azi a fost pentru odihna – ,,the relax day” in care am facut doar 8000 de pasi. Ziua a inceput ca oricare altele, la cantina, cu micul dejun american. Dupa ceea au început orele la care a trebuit să prezentăm proiectele făcute in weekend. La a doua oră a început lecția nouă, iar în clasa a mea am vorbit despre consumerism, o temă foarte interesantă. După aceea am fost cu niște colegi in plimbare jos, pe strada principală din Tarrytown, unde am băut o Coca-Cola originală americană și am mâncat un taco mexican. După ce ne-am intors in campus ne-am mai odihnit putin iar după cina am fost cu mai mulți colegi la piscina campusului unde am înotat și ne-am jucat cu mingi în apă. Seara am mers la un film în teatrul școlii. A fost o zi frumoasă și relaxantă.

Da, după cină elevii s-au dus la piscină, s-au relaxat în fața campusului, iar apoi ne-am adunat la Spellman, în sala mare de teatru pentru a ne bucura de filmul Alladin – un musical foarte apreciat de elevi. Producția Disney a încercat să aducă pe marile ecrane magia de pe Broadway, iar noi ne-am mulțumit cu asta, neputând să mergem la un spectacol pe Broadway, acestea începând doar pe parcursul lunii septembrie.

 

21 tabara america engleza new york 160821

Tot astăzi am definitivat programul pentru săptămâna în curs – nu ratați următoarele zile de jurnal pentru toate detaliile!

Mai multe imagini din ziua a 9-a de tabără aici: Album Facebook Tabără New York

Ziua 10: Go Yankees! »