Tabăra Engleză New York – Ziua 1

Aug 14
Aug 15
Aug 16
Aug 17
Aug 18
Aug 19
Aug 20
Aug 21
Aug 22
Aug 23
Aug 24
Aug 25
Aug 26
Aug 27
Aug 28
Aug 29
Aug 30
Aug 31
Sep 01
Sep 02
Sep 03

Ziua 1 – New York, here we come!

Iată-ne la debutul unei noi tabere internaționale de limba engleză – la începutul unei noi aventuri pentru elevii din numerosul grup de tabără Qdays, de această dată într-o destinație foarte populară și îndrăgită – New York. 

Grupul de elevi din această tabără este format din participanți din diverse părți ale țării: sunt în grup elevi din Sibiu, București, Timișoara, Pitești, Arad, Buzău și Bacău, iar vârsta acestora este între 12 și 19 ani. Veți ajunge probabil să vă familiarizați cu elevii din această tabără de grup pe parcursul următoarelor două sau trei săptămâni.

Se spune că cine se trezește de dimineață departe ajunge! Așadar, la propriu și de data aceasta, 49 de adolescenți au fost mai matinali decât de obicei și, la ora 3:00 dimineața au sosit la aeroportul Henri Coandă. 

2 - tabara in strainatate newyork 14082022

Nu am spune despre elevi că erau obosiți – cred că erau mai degrabă entuziasmați sau ușor emoționați. Sigur, exista și un dram de oboseală fiindcă probabil așteptările legate de această zi nu le-au dat voie să doarmă foarte bine azi – noapte, dar per total lumea era în formă și pregătită. După verificarea documentelor necesare călătoriei, dar și obișnuitele discuții legate de modul în care se va desfășura aceasta, elevii și-au îmbrăcat tricourile de tabără și și-au luat la revedere de la părinții care i-au condus aici. Nu a lipsit desigur poza de grup, care dă startul oficial pentru fiecare tabără Qdays. 🙂

1 - tabara engleza newyork 14082022

La ora 5:50 eram cu toții îmbarcați în avion după toate formalitățile necesare călătoriei. Cursa de 3 ore până la Paris a fost ocazia ideală pentru a ne odihni și pentru a ne relaxa. Zborul a fost foarte lin și confortabil, iar priveliștea deasupra Parisului a fost minunată! Cerul perfect senin și coborârea lentă a ajutat ce-i drept, oferindu-ne timp suficient să identificăm Turnul Eiffel și alte câteva obiective renumite.

13 - tabara newyork 14082022

După controlul specific din Paris pentru cursa de legătură, am identificat poarta de îmbarcare, iar mai apoi elevii au avut suficient timp liber pentru a explora aeroportul Charles de Gaulle. Unii dintre elevi au ales să își cumpere câte o gustare, alții să viziteze magazinele, dar și să se odihnească puțin înaintea zborului către New York.

4 - tabara newyork 14082022

10 - tabara newyork cu insotitor 14082022

La ora 13:00, ne-am reîntâlnit cu toții în fața porții de îmbarcare, pregătiți fiind de zborul următor. Cursa de la Paris la New York a plecat la timp, astfel încât ne-am luat locurile în aeronava cu care vom trece oceanul – scaune puțin mai late, loc mai mult la picioare ?. Ne-am delectat cu câte un film, ne-am mai întins picioarele și am luat desigur masa, după care unii dintre noi au reușit să se și odihnească preț de câteva ore. Masa a constat în pui cu piure, păstăi și sos, salată, brânză Camembert, unt, pâine și tartă. Ulterior am primit și o mică gustare constând într-un sendviș, un iaurt și o brioșă cu fructe de pădure. Am primit de asemenea apă, sucuri, ceai, cafea sau ciocolată caldă.

7 - tabara cu insotitor de grup sua 14082022

 

 

6 - tabara engleza usa 14082022

Ca lideri, nu am putut să nu remarcăm lejeritatea cu care majoritatea elevilor din grup comunică unii cu alții. Desigur că mulți dintre ei se cunosc deja și acesta este un avantaj, însă și ceilalți se integrează treptat, emoțiile primei întâlniri risipindu-se pe parcursul interacțiunilor. Avem speranța ca elevii din grupul de tabără să reușească să își păstreze aceste abilități și cu cele mai mult de 100 de naționalități din campus. ?

Călătoria a durat aproximativ 8 ore, timp în care am experimentat extrem de puține turbulențe și am aterizat în New York la ora locală 16:10! La aeroport, procedurile de control pașapoarte au fost destul de rapide, și iată că am pășit cu toții entuziasmați pe tărâmul american.

8 - tabara engleza cu insotitor newyork 14082022

După preluarea bagajelor, ne-am întâlnit cu Marcello, reprezentantul EF ce ne aștepta pentru a ne conduce la autocarele de transfer în campus. Din cauza traficului intens, acestea au avut puțină întârziere, timp în care elevii au putut să se mai aprovizioneze cu apă, cartele de telefon sau alte lucruri necesare. La momentul potrivit, Marcello ne-a condus la autocarele de transfer ce ne-au dus în campus în aproximativ o oră, traficul fiind destul de aglomerat în această seară. Pe drum am putut să observăm luminile orașului ce luminau cerul și zgârie norii sclipitori pe care îi vom admira în zilele următoare! Din păcate, întârzierea aceasta de la transfer și traficul de duminică seara din New York a însemnat că am ajuns în campus mai târziu decât ne așteptam.

9 - tabara newyork 14082022

Odată ajunși la destinație, cu toții ne-am minunat de zona spectaculoasă și clădirile impunătoare din campus. Mai mulți angajați EF ne-au întâmpinat să ne ureze bun venit și mai apoi să ne conducă în sala Butler Hall, unde a avut loc sesiunea de înregistrare și distribuire a camerelor. Ne așteptau de asemenea și sendvișuri de diferite tipuri, apă și snacksuri.

12 - tabara in strainatate usa 14082022

11 - tabara engleza newyork 14082022

După ce camerele au fost atribuite fiecărui elev și ne-am asigurat că aceștia s-au instalat am anunțat trezirea pentru ora 7:30, pentru mic dejun și ora 8:00 pentru întâlnirea academică desfășurată online. Mâine va fi o zi lungă, dar frumoasă, deoarece elevii vor avea sesiunea de orientare și vom explora pentru prima oară Manhattan! Așadar, pe mâine!

Mai multe imagini din ziua 1 puteți vedea aici: Album Facebook Tabără New York