Tabăra Engleză New York – Ziua 10

Aug 14
Aug 15
Aug 16
Aug 17
Aug 18
Aug 19
Aug 20
Aug 21
Aug 22
Aug 23
Aug 24
Aug 25
Aug 26
Aug 27
Aug 28
Aug 29
Aug 30
Aug 31
Sep 01
Sep 02
Sep 03

Ziua 10 – O zi liniștită în campus

După un weekend plin de plimbări și excursii a venit timpul să ne odihnim puțin! Ziua de astăzi a fost petrecută în campus, și din cauza prognozei meteo care se anunța destul de capricioasă. Seara am petrecut-o participând la diferitele activități organizate de către școală, alături de mulți alți colegi internaționali.

1 - tabara engleza newyork 22082022

4 - tabara newyork 22082022

Cei mai mulți dintre elevi au ales să doarmă până mai târziu, bucuroși fiind că astăzi au avut cursurile de limba engleză în a doua parte a zilei. Alții au fost mai matinali și au mers la micul dejun, iar după aceea foarte mulți au ales să își spele hainele și să își schimbe așternuturile și prosoapele. Ne-am bucurat să vedem că majoritatea elevilor știu deja cum funcționează lucrurile în campus sau se ajută între ei. Acest lucru demonstrează că știm să colaborăm și să lucrăm atât individual, cât și în echipă, atunci când este necesar.

2 - tabara in strainatate newyork 22082022

La prânz, cantina a avut în meniu supă de pui cu noodles sau supă miso, sendvișuri calde cu cartofi sau legume mexicane la abur, paste cu sos roșu sau alb, selecție de salate, iar la desert budincă de vanilie. 

3 - tabara usa 22082022

După prânz, chiar înainte de începerea cursurilor, o parte dintre elevi au participat la cookie decorating, unde s-au distrat decorând biscuiți cu ciocolată sau cu unt, pe care mai apoi i-au savurat cu poftă.

5 - tabara internationala newyork 22082022

6 - tabara engleza usa 22082022

De la ora 14:30 până la ora 17:20 au urmat cursurile de limba engleză, elevii având două sesiuni de cursuri, cu o pauză de 10 minute între ele. Iată impresiile elevilor de la cursurile de azi:

Andrei Șufana: Today’s classes! Today I attended the most interesting classes since I’m here. We worked on a project during the weekend and today we did a presentation about our project. After every presentation, our teacher picked three students to evaluate the student’s body language, pronunciation and grammar.The classes were interactive and the presentations were beautiful! The project: How technology changed our lives.

7 - tabara cu insotitor de grup sua 22082022

Edi L: I really liked today’s lesson because it was extremely interactive. The teacher played videos, showed us Power points and we even watched learning tiktok videos together. I love his way of teaching and I think that more teachers in Romania can learn something from him.

Christoph: The classes were ok, with their help I learned to speak English better. I made new friends. The teacher was busy with us. 

Rareș: I liked today’s class even though we learned stuff that I already knew but our teacher made the lesson fun and we had a great time and I think more teachers should be like him.

8 - tabara engleza cu insotitor newyork 22082022

Tot astăzi, 12 dintre elevii grupului de 2 săptămâni care termină lecțiile în această săptămână au fost invitați să susțină testele de absolvire dinaintea plecării. Acesta a fost un test online, similar testului de plasament, însă cu un grad de dificultate mai ridicat, după cum ne-au mărturisit elevii ulterior. Colegii lor îl vor susține în decursul zilei de mâine, așadar mâine vom vorbi mai pe larg despre beneficiile diplomei obținute în urma acestei testări.

La cină am avut pizza spre marea încântare a tuturor, piure de cartofi cu friptură de porc, spanac la cuptor, porumb fiert, paste cu sos roșu și alb, iar la desert prăjitură cu glazură de bezea.

9 - tabara newyork 22082022

Mai mult, una dintre activitățile de seară a fost Ice Cream Night – astfel încât după cină, mulți elevi din grupul nostru, dar și foarte mulți elevi internaționali s-au așezat la coadă pentru a primi o porție delicioasă de înghețată Blue Ribbon – Cookies&Cream sau Vanilie – pe care și le puteau personaliza cu bombonele colorate, bucățele de ciocolată sau diferite toppinguri.

10 - tabara newyork cu insotitor 22082022

Pentru Juniori au fost pregătite câteva jocuri de socializare, însă nu foarte mulți și-au arătat interesul. Dintre activitățile sportive au fost disponibile: ora de zumba, iar câțiva elevi din grup au participat la meciuri de baschet sau fotbal, în funcție de preferințe. 

La clubul de film din această seară, am vizionat The Princess and the Frog – un musical de animație produs de Walt Disney. Și aceasta a fost o activitate foarte populară, sala de spectacol unde a avut loc proiecția filmului fiind plină.

11 - tabara engleza newyork 22082022

Tot în Rita Hall s-a organizat seara Up All Night, cu muzică, jocuri, prieteni noi și voie bună. Până la ora 23, elevii s-au distrat și au socializat în compania altor colegi de grup, dar și internaționali. 

12 - tabara in strainatate usa 22082022

După cum v-ați obișnuit deja, ziua am încheiat-o în lounge, amintindu-le elevilor că mâine au cursuri de dimineață, iar după amiază avem planificată o vizită, despre care vă vom povesti mai pe larg în jurnalul de mâine.

Pe curând!

Mai multe imagini din ziua 10 de tabără aici: Album Facebook Tabără New York