Tabăra Engleză New York – Ziua 11

Aug 14
Aug 15
Aug 16
Aug 17
Aug 18
Aug 19
Aug 20
Aug 21
Aug 22
Aug 23
Aug 24
Aug 25
Aug 26
Aug 27
Aug 28
Aug 29
Aug 30
Aug 31
Sep 01
Sep 02
Sep 03

Ziua 11 – EF Academy, ultimele teste și karaoke

Astăzi a fost o zi dedicată cursurilor și în general activităților academice! Am vizitat împreună cu elevii un campus de liceu și am descoperit modul de trai al elevilor dintr-un liceu american. Seara, unii dintre noi am mers să admirăm apusul lângă râul Hudson, iar apoi ne-am distrat la karaoke!

4 - tabara newyork 24082022

Toți elevii au avut cursuri de dimineață astăzi iar cei ce ne-au împărtășit azi impresiile de la cursuri sunt:

Maria Ilieș: Today’s classes were really nice. On our first period we did exercises from the book and on our second class we played Kahoot and worked on our projects.

Rebecca: I feel like my classes are pretty entertaining. I always have something to do, but I do have homework every day and it’s a bit annoying. My teacher is nice and she plays a good video for us from time to time. Overall, the classes are nice and the topics are quite interesting!

Ștefan P: Today at our class we studied about technology and worked some pages in our workbooks about it, after that we played Kahoot with questions about the passive voice, it was really entertaining and fun!

2 - tabara in strainatate newyork 24082022

După lecții a urmat masa de prânz. Astăzi, pe lângă opțiunile de la cantină, elevii au putut alege dintre o multitudine de variante prezente la Ediția 2022 a EF Food Fest. La cantină s-a servit pui în sos roșu cu garnitură de orez sau conopidă și broccoli la abur, iar la desert prăjitură cu glazură de vanilie, iar între specialitățile disponibile în curtea interioară: friptură de porc, aripioare picante, hamburgeri, hot-dog, paste, pâine proaspătă, biscuiți cu ciocolată, sucuri organice sau lapte cu ciocolată – toate de la producători locali.

1 - tabara engleza newyork 24082022

La ora 12 elevii care stau două săptămâni și care nu au avut ocazia să dea testul de absolvire ieri, au susținut testul de final. Așa se numește, dar asta nu înseamnă că ei nu mai trebuie să meargă la ore! Din contră, rezultatul acestui test va fi utilizat de către școală la eliberarea unei diplome EFCELT, suplimentară, pe care elevii își vor putea vedea nivelul de cunoștințe. Testul este similar celui de la testarea de plasament. Impresia generală a elevilor a fost că acest test a fost destul de dificil.

Testarea durează 50 de minute și se dă pe calculator. Sunt două secțiuni, una de ascultare și una de citire. În fiecare dintre secțiuni elevii trebuie să demonstreze abilități lingvistice de înțelegere a subtilităților din context cât și abilități gramaticale. Diploma EFCELT s-a demonstrat a fi un punct de pornire a unor discuții foarte interesante în timpul procesului de admitere pentru elevii ce doresc să studieze în străinătate, mai ales atunci când luam în considerare faptul că EF este pe bună dreptate liderul mondial în educație internațională.

3 - tabara usa 24082022

A venit timpul să vorbim despre cel de-al doilea campus EF din zonă și anume EF Academy pe care l-am vizitat în această după amiază. A fost o vizită informativă, un tur de campus, benefică pentru elevi.

La ora 14:30, am ajuns la liceul EF Academy din Thornwood, a altă companie EF ce ne-a oferit un tur de campus precum și răspunsul la diferite întrebări pe care elevii le-au avut. Campusul de liceu EF Thornwood este localizat la aproximativ 7 mile de Tarrytown, tot într-o zonă foarte frumoasă a statului New York, și pe linie directă de tren, chiar dacă nu mai este tot pe malul râului Hudson. Drumul cu autocarul pus la dispoziție pentru grupul nostru a durat puțin sub 15 minute.

5 - tabara internationala newyork 24082022

La origini un centru de training al IBM, întreg campusul a fost achiziționat de către EF în urmă cu câțiva ani, și după ce au primit toate aprobările necesare, renovat și reamenajat întreg interiorul, păstrând numai exteriorul clădirilor. Astfel, în septembrie 2015 elevii EF Academy au plecat din campusul Tarrytown și s-au mutat într-o casă complet nouă! Recent, EF Thornwood a mai construit o clădire de dormitoare pe terenul aferent campusului, aceasta fiind dedicată elevilor din clasele 9 și 10.

6 - tabara engleza usa 24082022

EF Academy este programul de liceu al Education First, și este un liceu de elită cu internat, așadar elevii locuiesc aici, își iau masa aici, și sunt în grija „părinților” de pe fiecare etaj în parte. Programul este unul ce are rezultate excelente mai ales fiindcă există grijă și atenție individuală asupra elevilor.

Am fost conduși în turul de școală de către Jason, directorul biroului de admitere. Astfel, am vizitat holul principal, câteva săli de cursuri, sala de teatru, biblioteca școlii, unul dintre dormitoare, laboratoarele de artă și de științe, spațiile pentru elevi, superba curte interioară dar și cantina.

7 - tabara cu insotitor de grup sua 24082022

8 - tabara engleza cu insotitor newyork 24082022

În trecut, mai mulți elevi din România au studiat și unii chiar sunt în prezent cursanți aici. Toți elevii au avut ocazia să audă despre programele oferite la această școală și să pună întrebări.

Cursurile ce se pot urma la acest liceu în străinătate sunt cele de IGCSE – clasele a 9-a sau a 10-a ori programul de Bacalaureat Internațional în clasele a 11-a și a 12-a. EF Academy este acreditată atât de statul New York, cât și de IB, elevii putând astfel să obțină două diplome pe parcursul studiilor de liceu.

Am aflat foarte multe lucruri interesante în această vizită despre educația americană. Cel mai mult ne-a atras atenția diferența dintre boarding school și public school din SUA – reprezentată de mediul internațional ce își pune amprenta atât în maniera de predare, dar și în prieteniile pe viață pe care elevii le leagă atât cu colegii lor, dar și cu profesorii și ceilalți angajați. Scopul principal este acela de a crea o casă departe de casă – home away from home- pentru elevi și de a-i ghida pe aceștia în dezvoltarea abilităților cognitive care îi vor ajuta în viitor.

9 - tabara newyork 24082022

La ora 16:30 sosea autocarul care ne-a dus înapoi în campusul nostru. Am avut o pauză scurtă înainte de cină, iar de la 17:30 ne-am îndreptat spre cantină. La cină am putut alege dintre cartof dulce la cuptor, fasole păstăi, copănele sau tofu la cuptor, paste cu sos, sandvișuri cu brânzeturi sau șuncă, salate, iar la desert prăjitură cu ciocolată.

Și pentru că le-am promis elevilor că vom merge să admirăm apusul lângă râul Hudson, în această seară ne-am ținut de promisiune, iar doritorii ni s-au alăturat într-o plimbare foarte plăcută de seară.

10 - tabara newyork cu insotitor 24082022

11 - tabara engleza newyork 24082022

În 20 de minute ajungeam la stația de tren din Tarrytown. Apoi am trecut calea ferată și am ajuns pe malul râului Hudson, într-un mare parc amenajat recent, lângă micuțul port din Tarrytown, plin cu bărci de pescuit. Aici localnicii se relaxează pescuind de pe ponton, jucând baschet ori făcând picnicuri în parc alături de familie. Totul este foarte curat și îngrijit – un lucru pe care l-au observat foarte bine elevii din tabără. Piesa centrală a acestei faleze este podul Mario M. Cuomo, numit după guvernatorul statului New York ce a servit comunitatea timp de trei mandate și totodată tatăl lui Andrew Cuomo, fost guvernator al statului New York. Podul cel nou a înlocuit Tappan Zee Bridge, construit în anii ’50 cu o lungime de aproximativ 3 mile, pe care elevii din taberele mai vechi și-l amintesc cu siguranță, fiind desființat doar în urmă cu câțiva ani.

Am petrecut minute bune admirând apusul și împrejurimile, dar mai ales imortalizând în numeroase fotografii culorile spectaculoase ale cerului.

12 - tabara in strainatate usa 24082022

Seara s-a încheiat cu o sesiune de karaoke la care au participat aproape toți elevii din grupul nostru, dar și alți elevi internaționali! La început puțin timizi, elevii au prins curaj pe parcurs și au cântat foarte frumos, individual sau în grup, creând o atmosferă foarte animată.

13 - tabara newyork 24082022

Ne-am distrat împreună mai mult de 2 ore, iar mai apoi ne-am reunit pentru planul zilei de mâine și prezență. Nu ratați jurnalul de mâine!

Pe curând!

Mai multe imagini din ziua 11 de tabără aici: Album Facebook Tabără New York