Tabăra Engleză New York – Ziua 12

Aug 14
Aug 15
Aug 16
Aug 17
Aug 18
Aug 19
Aug 20
Aug 21
Aug 22
Aug 23
Aug 24
Aug 25
Aug 26
Aug 27
Aug 28
Aug 29
Aug 30
Aug 31
Sep 01
Sep 02
Sep 03

Ziua 12 – Shopping, cursuri, pizza și petrecere

Joi dimineață, o parte dintre elevii care își încheie șederea în New York la finalul acestei săptămâni au făcut o incursiune la Woodbury Commons Premium Outlets pentru o mult așteptată sesiune de cumpărături. Elevii care stau în tabără trei săptămâni au această excursie inclusă vinerea viitoare.

3 - tabara usa 25082022

Woodbury Commons este un outlet mall care cuprinde puțin peste 250 de magazine de tip premium. Printre mărcile găsite aici se pot enumera: Tory Burch, Nike, Celine, Bottega Veneta, Polo Ralph Lauren, Michael Kors, Burberry, Coach, The North Face, Columbia, Tommy Hilfiger și multe altele mai mult sau mai puțin cunoscute în Europa.

2 - tabara in strainatate newyork 25082022

13 - tabara newyork 25082022

Elevii care au rămas în campus au preferat sa doarmă puțin mai mult sau să-și petreacă dimineața la sală, plimbându-se în Tarrytown sau lucrând la proiectele pentru cursuri.

Pentru masa de prânz, la cantină am putut alege dintre supă miso sau supă cremă de conopidă, paste cu sos alb sau roșu, friptură de porc la cuptor, legume sote, tocăniță de legume, orez, sandvișuri cu brânzeturi sau șuncă, salate, iar la desert budincă de vanilie.

De la ora 2:30 până la 5:30 toți elevii au avut cursurile de limba engleză, iar în pauza dintre acestea fetele au putut participa la o sesiune de make-up & nails glam.

4 - tabara newyork 25082022

Astăzi a venit rândul Cătălinei, Barbarei și lui Andrei A. B. să ne împărtășească impresiile lor despre cursurile de astăzi. Iată ce ne-au spus:

Cătălina: My classes here at EF were entirely different than classes in Romania. There is continuous conversation with the teacher and with other students and we speak freely on different subjects while managing to actually gain more knowledge, whether it is about english or just about culture. I think this is an effective way of learning while keeping us engaged in class.

Barbara: The lesson was very original, by virtue of the fact that we didn’t only work from our textbook, but the teacher incorporated teenagers’ interests into our activities.

6 - tabara engleza usa 25082022

Andrei A.B: While I’ve had a lot of pleasant and interesting experiences threw-out all my classes my personal favorites were the ones from yesterday and today since we studied the business and advertising domains. At first, it may sound fatally boring and irrelevant, but the teacher miss Jennie transformed the class into a curiosity voyage filled with overwhelmed and interactive conversations she also showcased some fun little games from the unit’s vocabulary which could grant us a small delight. Another aspect that I very much enjoyed and carefully observed threw-out all our classes together was how she structures her classes and because of the way she does it I was determined to work hard. Honestly, I would trade my current English teacher any day if that meant I could have miss Jennie replace her. 🙂

5 - tabara internationala newyork 25082022

1 - tabara engleza newyork usa 25082022

8 - tabara engleza cu insotitor newyork 25082022

7 - tabara cu insotitor de grup sua 25082022

De la ora 17:30 doritorii puteau merge pe terenul de fotbal pentru a participa împreună cu alți elevi internaționali la un joc numit Capture the Flag. Dar, pentru că soarele era încă destul de puternic, cei mai mulți dintre ei au preferat în schimb să meargă pe terenul de baschet din Sports Building. Aici, unii au ales să joace un meci de baschet cu elevi din alte țări, iar alții au preferat o sesiune de aruncări la coș. Am întâlnit elevi din grupul nostru și în lounge-ul din clădirea Rita Hall, unde jucau biliard sau ping-pong și socializau cu elevi din Italia, Mexic, etc.

9 - tabara newyork 25082022

15 - tabara engleza cu insotitor newyork 25082022

La cină, cantina a avut în meniu pizza, cartofi prăjiți, paste cencioni cu brânză, chilli con carne, zucchini la cuptor și pâine cu usturoi, iar la desert înghețată cu ciocolată, căpșuni sau vanilie.

Dar pentru că în această seară școala a organizat o activitate denumită reprezentativ – pizza social, majoritatea am ales să ne păstrăm pentru ”cina de după cină”?. Așadar, la ora 20, ne-am adunat cu mic, cu mare, la Butler Hall unde eram așteptați cu multă pizza – cu pepperoni sau mozzarella, sucuri acidulate, muzică și voie bună. Am mâncat împreună și am schimbat impresii despre cursuri, despre tabără, despre planurile lor de viitor etc. Elevii încep să își dea seamă că se apropie cu pași repezi returul spre casă, unii dintre ei mărturisindu-ne că nu le vină să creadă cât de repede au trecut aproape două săptămâni.

10 - tabara newyork cu insotitor 25082022

14 - tabara engleza newyork 25082022

Plini de energie și pregătiți de petrecere, ne-am îndreptat către TeaHouse – Cafeneaua Starbucks din campus, unde urma dansul și distracția la petrecerea cu tematică Glow in the Dark. Însă, entuziasmul ne-a fost întrerupt când alarma de incediu a pornit și a trebuit să evacuăm clădirea. După 10 minute, angajații EF, dar și pompierii din Tarrytown, care sosiseră în campus, au confirmat că totul este în regulă, astfel că ni s-a permis din nou accesul în clădire și petrecerea a continuat. La început reticenți, elevii din grupul nostru s-au integrat rapid, au dansat, au cântat și s-au simțit bine alături de colegii lor. Ne-am bucurat să îi vedem că se distrează și trebuie să vă mărturisim că ei au fost sufletul petrecerii. ?

11 - tabara engleza newyork 25082022

12 - tabara in strainatate usa 25082022

Ziua s-a încheiat ca de obicei în lounge, pentru prezență și planul pe mâine, dar și pentru a îi invita pe elevi la o felie de pizza, iar după atâta distracție și dans a fost chiar bine-venită.:) Mâine, grupul de două săptămâni va face ultima incursiune în Manhattan, dar despre asta vă vom povesti mai multe în jurnalul zilei următoare!

Pe mâine!

Mai multe imagini din ziua 12 de tabără aici: Album Facebook Tabără New York