Tabăra Engleză New York – Ziua 13

Aug 14
Aug 15
Aug 16
Aug 17
Aug 18
Aug 19
Aug 20
Aug 21
Aug 22
Aug 23
Aug 24
Aug 25
Aug 26
Aug 27
Aug 28
Aug 29
Aug 30
Aug 31
Sep 01
Sep 02
Sep 03

Ziua 13 – Cursuri, absolvire, Empire State Building & Bryant Park

Vineri a fost ultima zi de școală pentru elevii grupului de 2 săptămâni și totodată ultima zi petrecută de întreg grupul împreună în tabăra internațională din New York. Elevii grupului de 2 săptămâni vor călători mâine spre casă, iar ceilalți vor mai continua cursurile și activitățile până sâmbăta viitoare petrecându-și weekendul în capitala Americii.

De dimineață unii dintre elevi au mers la micul dejun, în timp ce alții au preferat să ajungă direct la cursurile de limba engleză. După masa de prânz a urmat ceremonia de absolvire și încă o plimbare mult așteptată prin New York.

1 tabere internationale New York 260822

2 tabere internationale New York 260822

La masa de prânz, cantina a avut în meniu o supă delicioasă de spanac cu crutoane, hamburger de pui, salate diverse, orez, chilli con carne, cartofi copți și legume la cuptor. La desert ne-am delectat cu budincă de vanilie.

La ora 13, plini de energie, ne-am prezentat la ceremonia de absolvire a elevilor grupului de două săptămâni, organizată special pentru grupul nostru. După  ce Shayenne Kiesel – Coordonatoarea Grupurilor de la școala EF New York a ținut un scurt discurs, iar mai apoi Bianca și Georgiana i-au felicitat emoționate pe elevi, am urmărit împreună un filmuleț menit să le reamintească elevilor principalele momente trăite în tabără, alături de colegii și prietenii lor. Mai apoi, fiecare dintre elevi a urcat pe scenă pentru a-și primi portofoliile academice și desigur pentru a imortaliza momentul cu o fotografie. Bineînțeles că nu au lipsit nici fotografiile cu grupul de la sfârșitul ceremoniei, pe care, cu siguranță, cu toții le vom păstra în albumele noastre virtuale.:)

3 tabere internationale New York 260822

Portofoliul academic include trei diplome: una cu rezultatul de la testul final, una cu activitatea la curs și grupa de studiu, și altă diplomă ce atestă faptul că a fost urmat un curs de două săptămâni la școala de limba engleză EF New York, acreditată de către cele mai importante corpuri de acreditare din SUA. Cele trei diplome se oferă doar elevilor care au avut prezență de minim 80% la cursuri. Câțiva elevi ne-au întrebat ce pot face acum cu aceste diplome. Ținând cont de faptul că acesta a fost un curs de două săptămâni încheiat cu o testare de 50 de minute nu poate fi echivalat cu un examen Cambridge sau IELTS, însă rezultatul obținut este un indicativ foarte bun în ceea ce privește nivelul actual de cunoștințe și le poate sugera elevilor spre ce nivel de testare să se îndrepte.

4 tabere internationale New York 260822

5 tabere internationale New York 260822

Totodată, pentru elevii care doresc să studieze la un liceu sau o facultate în străinătate, această activitate extrașcolară pe parcursul verii este un supliment valoros la dosarul de admitere, demonstrând dorință de cunoaștere, de dezvoltare a abilităților lingvistice și personale, deschidere spre nou, abilitate de lucru într-un mediu internațional, iar așa cum menționa și Shayenne în discursul său, un lucru foarte important este acela că elevii au ieșit de zona lor de confort și au făcut poate un prim pas spre a deveni cetățeni globali.

6 tabere internationale New York 260822

 

7 tabere internationale New York 260822

Astăzi am călătorit spre Manhattan cu trenul. Datorită unei mici neînțelegeri, am întârziat puțin cu programul nostru pre-stabilit, însă ne-am reorganizat rapid și în scurt timp eram din nou în inima acestui oraș spectaculos – NY. Prima oprire a fost patinoarul din fața clădirii Rockefeller, unde unii dintre elevi au dorit neapărat să revină. Aici, toată lumea a avut o oră de timp liber și fiecare dintre noi a avut opțiuni suficiente: ne-am distrat pe patine cu rotile, am mai făcut câteva cumpărături pentru noi, dar și pentru cei dragi, am mâncat o înghețată sau un snack, după preferințe, ne-am relaxat și ne-am plimbat în zonă, admirând zgârie-norii, magazinele și absolut tot ce ne înconjura.

8 tabere internationale New York 260822

Apoi am pornit spre Times Square, unde din nou am mai avut 45 de minute libere, în special pentru…ce credeți?! Da, ați ghicit – magazinul de suveniruri:). Fericiți că ne-am cumpărat cam tot ce ne-am dorit sau ne-am propus, am pornit mai departe către obiectivul principal din această seară: Empire State Building.

9 tabere internationale New York 260822

În aproximativ jumătate de oră eram la observatorul de la etajul 86 al Empire State Building – după ce am trecut prin istoria clădirii, dar și prin filtre de securitate. Clădirea măsoară aproximativ 380 de metri înălțime are două punți de observație, la etajul 86 și la etajul 102. Am reușit să fim la puntea de la etajul 86 când afară era deja întuneric, iar priveliștea asupra orașului a fost de-a dreptul încântătoare, elevii fiind de-a dreptul impresionați.

10 tabere internationale New York 260822

După vizita în Empire State Building, am pornit mai departe spre Bryant Park, amplasat în apropiere. Acest parc este cel mai populat parc urban din lume, un exemplu perfect de parteneriat public – privat, parcul este domeniu public, însă este administrat privat de către o companie. Aici adesea se desfășoară proiecții de filme sau evenimente culturale. Seara, parcul este luminat de reflectoare amplasate pe una dintre clădirile înalte de lângă parc. De altfel, parcul este înconjurat de zgârie nori, iar pe una dintre laturi se află biblioteca publică.

11 tabere internationale New York 260822

Parcul era într-adevăr plin de oameni și foarte frumos luminat! Chiar și pe timp de seară – în parc era luminozitate perfectă și oameni peste tot! Unii dintre ei se plimbau sau serveau masa la restaurantele din zonă, în timp ce alții doar se relaxau – lucru pe care l-am făcut și noi pentru jumătate de oră, simțind pulsul orașului doar uitându-ne la clădirile înalte ce ne înconjurau!

12 tabere internationale New York 260822

Apoi am revenit în Grand Central Station, de unde am luat trenul înapoi spre campusul EF din Tarrytown. Am ajuns puțin obosiți, dar și triști pentru că unii dintre noi plecăm mâine acasă, iar ceilalți pornesc spre Washington, în excursia lor de weekend…”Parcă a trecut prea repede timpul în tabără” – după cum ne mărturiseau unii elevi.:)  

Ne-am spus noapte bună, urmând să ne întâlnim dimineață pentru a elibera camerele iar apoi vom porni spre aeroport. Cei care nu și-au luat la revedere de la colegi, o vor face mâine dimineață, înainte de plecarea acestora. Nu ratați jurnalul de mâine!

Pe curând!

Mai multe imagini din ziua 13 de tabără aici: Album Facebook Tabără New York