Aug 14
Aug 15
Aug 16
Aug 17
Aug 18
Aug 19
Aug 20
Aug 21
Aug 22
Aug 23
Aug 24
Aug 25
Aug 26
Aug 27
Aug 28
Aug 29
Aug 30
Aug 31
Sep 01
Sep 02
Sep 03

Tabăra Engleză New York – Ziua 14

Ziua 14 – Excursie în Washington D.C.

În timp ce o parte a grupului își încheie tabăra după două săptămâni petrecute în New York, o altă parte a grupului își continuă experiența cu o excursie de weekend în Washington D.C.!

La ora 7:45 ne-am reunit în fața clădirilor de cazare, cei care urmam să călătorim spre capitala Statelor Unite și am avut plăcuta surpriză să descoperim că acolo ne așteptau pentru a-și lua la revedere unii dintre elevii matinali ce astăzi își începeau călătoria spre casă. Ne-am îmbrățișat, am mai făcut câteva fotografii, iar noi ne-am îndreptat spre autocarul rezervat pentru excursie, unde încă aproximativ 20 de elevi internaționali din campus ni s-au alăturat.

1 - tabara new york 270822

Pentru grupul de două săptămâni, întâlnirea a fost stabilită pentru 9:45, oră până la care au trebuit să termine de împachetat și să elibereze camerele. A urmat brunch-ul începând cu ora 10, iar până la sosirea transferului s-au mai putut relaxa în spațiile comune sau au putut face o incursiune în Tarrytown, pentru cumpărături de ultim moment.

2 - tabara engleza new york 270822

3 - tabara america 270822

La ora 15:30 soseau microbuzele de transfer ce urmau să îi ducă la aeroport, unde toate procedurile de check-in, control de securitate și verificarea pașapoartelor au decurs fără probleme. La ora publicării acestui jurnal, grupul de două săptămâni a decolat de aproximativ patru ore 😊.

4 - tabara engleza america 270822

5 - tabara sua 270822

Noi, grupul de trei săptămâni, am avut o pauză pentru mic dejun la jumătatea drumului spre Washington D.C., unde elevii au putut alege sandvișuri, mâncare caldă, chifle cu scorțișoară, snacks-uri, apă sau cafea. După încă aproximativ două ore de somn ajungeam la prima noastră oprire: National Mall.

National Mall și Parcurile Memoriale găzduiesc multe dintre memorialele emblematice ale Statelor Unite ale Americii, care spun povestea oamenilor și a evenimentelor care au modelat națiunea. În fiecare an, milioane de oameni vin aici pentru a se recrea, pentru a onora veteranii și a comemora moștenirile prezidențiale. National Mall este o zonă verde vastă din mijlocul capitalei, care se întinde de la poalele Capitoliului până la râul Potomac.

6 - tabara washington 270822

Aici se găsesc și o parte din Muzeele Smithsonian. Deoarece aici am avut trei ore libere pentru a explora zona, am reușit să vizităm Smithsonian Museum of Natural History, Smithsonian Museum of American History și Smithsonian Castle. Cele trei se află la o distanță de cinci minute de mers pe jos unul față de celalalt, iar la fiecare dintre ele intrarea este gratuită.

8 - tabara in strainatate pentru elevi 270822

Instituția Smithsonian este cel mai mare complex de muzee, educație și cercetare din lume, cu 21 de muzee și Grădina Zoologică Națională, fiind creată de Guvernul SUA pentru îmbogățirea și răspândirea cunoștințelor. Instituția Smithsonian are în grijă peste 650 de proprietăți din locații din apropiere de Maryland și Virginia până la New York City, Massachusetts, Florida, Hawaii, Belize, Panama și multe altele. Câteva dintre clădirile Smithsonianului sunt desemnate repere istorice naționale.

Muzeul Național de Istorie Naturală Smithsonian a fost în anul 2017 al unsprezecea cel mai vizitat muzeu din lume (7.1 milioane de vizitatori trecându-i pragul) și cel mai vizitat muzeu de istorie naturală din lume. Câțiva elevi din grup mi-au spus că acest muzeu le-a plăcut mai mult decât Muzeul de Istorie Naturală din New York, fiind mai interesant și mai bine organizat.

7 - tabara engleza washington 270833

9 - tabara in strainatate 270822

Colecțiile muzeului conțin peste 145 de milioane de exemplare de plante, animale, fosile, minerale, roci, meteoriți, rămășițe umane și artefacte culturale, cea mai mare colecție de istorie naturală din lume. Dintre expoziții, pot aminti: Elefantul African, Voci Africane, Originile Umane, Viața Veșnică în Egiptul Antic, Genomul: deblocarea codului vieții). În anumite secțiuni din muzeu se pune accent pe experiențe, cum ar fi expoziția temporară ce se concentrează pe conectarea oamenilor cu natura sau pe epidemii într-o lume conectată.

12 - tabara cu insotitor america 270822

Muzeul Național de Istorie Americană urmărește evenimentele și temele majore din istoria americană din perioada colonială până în prezent. Colecția Muzeului de Istorie Americană conține mai mult de trei milioane de obiecte istorice și documente care explorează evoluția identității americane, oferind o gamă largă de informații interesante.

10 - tabara pentru elevi america 270822

11 - tabara de vara america 270822

13 - tabara in strainatate sua 270822

Castelul Smithsonian ne-a atras atenția prin culoarea sa deosebită, care este dată de gresia roșie Seneca din care este construit. Aici se află birourile administrative ale instituției și o încântătoare grădină, pe care nu am ratat ocazia să o vizităm.

14 - tabara america 270822

15 - tabara sua 270822

Toți elevii grupului au remarcat imediat faptul că Washington este mult mai puțin aglomerat decât New York-ul, mai curat, iar clădirile istorice te atrag aproape la fiecare pas.

După ce a sosit toată lumea la autocar, am putut porni spre Casa Albă, reședința oficială și locul unde se află biroul Președintelui Statelor Unite. Casa Albă a fost reședința fiecărui președinte american începând cu John Adams în anul 1800. Complexul modern al Casei Albe include Reședința Executivă, Aripa de Vest, Aripa de Est, Clădirea Executivă de Birouri Eisenhower (fostul Departament de Stat, care acum găzduiește birouri pentru personalul președintelui și vicepreședintele) și Blair House, reședința pentru oaspeți. Aceasta a fost una dintre cele mai apreciate opriri din această zi, elevii fiind încântați să facă fotografii cu această clădire emblematică. Cum vă puteți aștepta, clădirea este foarte bine păzită, având inclusiv lunetiști pe acoperiș.

16 - tabara internationala sua 270822

17 - tabara internationala america 270822

Ne-am oprit pentru cină la unul dintre mall-urile din apropiere – de această dată fără să facem cumpărături 😊. Pe drum spre mall, ne-au atras atenția Air Force Memorial și clădirea Pentagonului – sediul Departamentului de Apărare al Statelor Unite. Am avut 30 de minute pentru masă, autocarul sosind în scurt timp pentru a ne prelua.

Am continuat apoi spre Memorialul Lincoln, Memorialul Veteranilor Războiului din Vietnam și Memorialul Veteranilor Războiului din Coreea.

18 - tabara pentru elevi america 270822

19 - tabara pentru elevi sua 270822

20 - tabara engleza washington 270822

Tot de aici, am putut admira și Monumentul Washington, construit pentru a-l onora pe primul președinte al Statelor Unite, George Washington.

21 - tabara in strainatate cu insotitor 270822

La ora 20:30 ajungeam la Hotelul Courtyard by Marriott Washington, DC/U.S. Capitol, unde urma să petrecem noaptea. Am primit foarte repede cheile pentru camere, ne-am lăsat bagajele și am făcut o scurtă oprire, fie la magazinul 7 Eleven, fie la pizzeria Domino’s, ambele fiind chiar lângă hotel.

Mâine ne continuăm incursiunea în Washington D.C. – nu ratați jurnalul!

Pe curând!

Mai multe imagini din ziua 14 de tabără aici: Album Facebook Tabără New York