Tabăra Engleză New York – Ziua 19

Aug 14
Aug 15
Aug 16
Aug 17
Aug 18
Aug 19
Aug 20
Aug 21
Aug 22
Aug 23
Aug 24
Aug 25
Aug 26
Aug 27
Aug 28
Aug 29
Aug 30
Aug 31
Sep 01
Sep 02
Sep 03

Ziua 19 – Cursuri, ceremonia de absolvire și activități

Ziua de joi a fost emoționantă în tabăra din New York: după cursurile de dimineață și masa de prânz, am avut ceremonia de absolvire, iar seara am participat la activități atât competitive, cât și de întărire a relațiilor între membri grupului.

Dar să începem cu începutul. Despre cursurile de astăzi i-am rugat pe Sara, Alisha și Luca să scrie câteva cuvinte.

Sara: Here, at EF, I met the best teacher in the world. Classes were so fun and creative, with elements of different subjects like palm reading, litereature, theater, and movie history implemented with vocabulary exercises and conversation. I could tell that all of my classmates enjoyed every project and every single minute of the lessons. Overall, I loved my classes here, I learned lots of amazing things and met some really nice people. Thank you, EF! And special thanks to my favorite teacher.

14 - tabara pentru elevi new york 010922

Alisha: Today’s classes were not at all like the others. In the first class we wrote some dialogues and did a role-playing game, and in the second class we played a game for the first time called “The Wolf in the Game”.

In the past few days we have visited so many attractions in New York, like Madame Tussaunds and had dinner at Hard Rock Cafe, so we needed a day like this, just to relax and enjoy the campus activities.

Luca: This week was great. I had a great time! We learned very important lessons and we played lots of games.

La prânz am avut hot dog, quesadilla cu pui sau vegetariană, orez, sendvișuri cu brânzeturi sau șuncă, salate, supă de pui cu legume, prăjitură cu ciocolată sau cu vanilie.

A urmat momentul mult așteptat: ceremonia de absolvire! Astfel, ne-am adunat cu mic, cu mare în sala de festivități. Toată lumea era entuziasmată, dar și curioasă să afle cât de bine s-a descurcat la testul final.

1 - tabara new york 010922

2 - tabara engleza new york 010922

Sheyenne, coordonatoarea de activități pentru grupuri, a ținut un mic discurs în care i-a felicitat pe elevi pentru alegerea făcută: în primul rând pentru că au optat să studieze pe perioada verii, dar și pentru că au avut curajul să iasă din zona lor de confort, să călătorească într-o țară străină, să descopere destinația și chiar să se descopere pe ei. Pentru unii dintre elevi este prima tabără în străinătate sau chiar prima tabără la care participă. Este un pas important, la orice vârstă s-ar întâmpla acest lucru.

3 - tabara de vara new york 010922

Am urmărit apoi o prezentare video a ultimei săptămâni petrecute în tabără, similară cu cea pe care elevii care au stat 2 săptămâni au avut-o la finalul șederii lor. A fost extrem de plăcut să revedem locurile pe care le-am vizitat și activitățile pe care le-am făcut împreună.

Le-am mulțumit și eu elevilor pentru cele 3 săptămâni petrecute împreună, a fost un grup absolut minunat!  Apoi, rând pe rând, fiecare elev a urcat pe scenă pentru a-și primi diploma și a face o fotografie cu portofoliul academic. Portofoliul academic include, pentru elevii care au participat la cel puțin 80% din cursuri, un certificat de curs – care atestă urmarea unui curs de 3 săptămâni la școala EF New York, un raport de curs – unde este detaliată prezența, participarea la curs și nivelul de studiu, iar ultima diplomă este cea cu rezultatul de la test. Felicitări tuturor, indiferent dacă rezultatul este A2 sau C2, ați dat dovadă de perseverență și ați tratat cu seriozitate testul!

4 - tabara america 010922

5 - tabara sua 010922

6 - tabara engleza america 010922

 

După multe, multe fotografii de grup, ne-am reunit în sala de festivități pentru o provocare: fiecare trebuia să aleagă un bilețel cu numele altui elev din grup și să se gândească la un mic suvenir/cadou pentru acesta. Dar este și un truc: numele îl aflau doar după ce extrăgeau biletul, iar bugetul maxim de cumpărături este de $5! Termenul limită: astăzi la ora 20!

7 - tabara engleza sua 010922

Toate portofoliile academice le-am adunat, iar elevii le vor primi înapoi după încheierea cursurilor de mâine ?.

De la ora 14, școala a organizat o activitate de desen, la care mai multe fete din grup au fost încântate să participe. Robert, Florin și Luca au preferat să se relaxeze la ping-pong.

9 - tabara in strainatate cu insotitor 010922

10 - tabara engleza in strainatate 010922

Au urmat apoi cursurile de după-amiază și cina.

11 - tabara de vara in strainatate 010922

De la ora 19, am putut alege fie să participăm, fie să urmărim turneul de biliard din Rita Hall sau meciul de fotbal.

8 - tabara in strainatate 010922

Când activitățile sportive s-au încheiat, ne-am reunit la ora 20:30 în lounge-ul de la etajul 4 pentru a împărți cadourile.

13 - tabara liceeni america 010922

Unul câte unul, elevii au prezentat cadourile pe care le-au luat și au motivat alegerea făcută, iar noi a trebuit să ghicim destinatarul. Ne-am amuzat copios atât la explicații, cât și la cadourile care se dorea să fie amuzante.

16 - tabara internationala new york 010922

Am căzut de acord că cel mai inspirat cadou a pregătit Maria M. pentru Hanna: i-a desenat portretul și i-a pregătit o cutie ca de Wendy’s (cu tot cu cartofi prăjiți din hârtie, colorați și decupați), alături de dulciuri și o cutie de Coca Cola, lucruri pe care Hanna le îndrăgește.

12 - tabara elevi america 010922

Restul serii a fost petrecut în zonele comune ale campusului, oferindu-ne șansa să socializăm cu ceilalți elevi din campus.

Astăzi a fost pentru mulți elevi din grup o zi de revelație: tabără aceasta din New York se apropie cu pași repezi de final și, deși le e tare dor de cei de acasă, mi-au mărturisit că se simt atât de bine aici încât parcă nu ar mai vrea să plece.

15 - tabara copii new york 010922

După cursurile de dimineață de mâine, urmează excursia la Woodbury Commons Premium Outlets. Nu ratați jurnalul!

Mai multe imagini din ziua 19 de tabără aici: Album Facebook Tabără New York