Tabăra Engleză New York – Ziua 2

Aug 14
Aug 15
Aug 16
Aug 17
Aug 18
Aug 19
Aug 20
Aug 21
Aug 22
Aug 23
Aug 24
Aug 25
Aug 26
Aug 27
Aug 28
Aug 29
Aug 30
Aug 31
Sep 01
Sep 02
Sep 03

Ziua 2 – Prezentarea de bun venit și prima incursiune în Manhattan

Astăzi a fost o zi plină pentru elevii din tabăra internațională în New York! Dis de dimineață, la ora 7:30 am început cu un mic dejun copios, iar apoi am avut parte de introducerea din partea școlii și testările pentru cei ce nu au susținut examinarea orală înaintea venirii în tabără. Apoi ne-am aventurat în Manhattan!

Începând cu ora 7:30 am mers să mâncăm micul dejun pentru a avea energia necesară la sesiunea de orientare și introducere organizată de către școală. Astăzi meniul de la cantină a fost variat – de la fructe proaspete la musli și cereale, iaurturi, omletă, cârnăciori de porc sau vegetarieni, clătite și desigur patiserii, diferite sucuri, cafea sau ceai.

4 - tabara newyork 15082022

La ora 8:00 elevii au avut o scurtă prezentare academică online, iar mai apoi cei care nu au reușit să susțină testul de comunicare orală înainte de plecare au avut ocazia acum. 

A urmat la ora 9:30 sesiunea de orientare și informații în amfiteatrul clădirii Spellman. Alături de elevi din alte două grupuri, Sheyenne coordonatoare pentru grupuri din partea școlii ne-a trecut în revistă regulile, precum și așteptările școlii. Am aflat orele până la care elevii pot să iasă din clădiri, cum și când își pot vedea orarul de studiu, ni s-a vorbit despre diversele departamente din școală dar și despre cum să respectăm comunitatea locală și proprietățile din jur.

11 - tabara engleza newyork 15082022

Elevilor li s-a spus despre faptul că lounge-urile sunt deschise până la miezul nopții, unde elevii pot petrece timp împreună cu colegii din grup sau internaționali. Tot la această sesiune elevii au aflat despre activitățile gratuite oferite de către școală, cum ar fi yoga, zumba, fotbal, baschet, seri de film ori bingo și multe altele!

După toate sesiunile de informare și testare, am mers împreună în clădirea Rita pentru masa de prânz, înainte de a ne aventura în prima incursiune în Manhattan. Și prânzul a fost destul de variat, astfel că elevii au putut alege între cartofi prăjiți cu pui pane, paste cu sos alb sau roșu, hamburger cu cartofi wedges, un salad bar ofertant, iar pentru desert prăjitură cu ciocolată. 

12 - tabara in strainatate usa 15082022

La ora 13:00 ne-am reunit cu toții în fața clădirii Spellman, alături de alte două grupuri. După ce i-am cunoscut pe liderii din partea școlii EF care urmau să ne fie ghizi, am pornit entuziasmați în excursia de astăzi. De această dată cu trenul! Călătoria pe jos până la gara din Tarrytown a durat aproximativ 20 de minute, timp în care am putut admira împrejurimile și o parte din centrul orașului.

Frecvența cu care Tarrytown este legat de Grand Central Station e destul de mare, așa încât am așteptat numai 10 minute până la sosirea trenului. Am nimerit un tren ce a oprit în destul de multe stații, dar tot am ajuns cam în 50 de minute. Și pentru că am avut destul de mult timp pe durata călătoriei cu trenul și astăzi Victor își sărbătorea ziua de naștere, el a primit o felicitare semnată de toți colegii de tabără, o sticlă de apă cu bomboane din partea EF și, desigur, nelipsitul cântec Happy Birthday. La mulți ani, Victor! Sperăm să îți amintești cu drag de acest moment petrecut cu noi în tabăra de engleză din New York.:)

6 - tabara engleza usa 15082022

În terminalul Grand Central Station, elevii au admirat frumusețea acestui monument istoric și reprezentativ pentru New York, ce a fost inaugurat în 1871.

După câteva poze am ieșit în fața gării, iar gâturile noastre au început din nou să se întoarcă în toate părțile, și mai ales în sus :). Clădirile din jurul gării sunt impunătoare, fiecare cu particularitățile sale și, nu o dată ne-a fost dat să vedem clădiri vechi sau foarte vechi între zgârie nori noi și moderni. E foarte interesant cum orașul își păstrează farmecul și nu dă impresia de kitsch chiar și atunci când alături noul cu vechiul.

5 - tabara internationala newyork 15082022

8 - tabara engleza cu insotitor newyork 15082022

7 - tabara cu insotitor de grup sua 15082022

Apoi am înaintat pe străduțe trecând Madison Avenue până pe 5th Avenue, strada celebră pentru ale sale magazine. A trebuit totuși să ne continuăm plimbarea, ziua de astăzi nefiind pentru cumpărături :). Rockefeller Plaza este o piață impunătoare construită pentru a sărbători cunoașterea și multiculturalitatea. Întreaga zonă de la piciorul lui Rockefeller Center este un spațiu pietonal amenajat cu magazine și cafenele, dar și cu foarte multe inscripții, ornamente, steaguri și un loc amenajat pentru ca doritorii să încerce patinele cu rotile – lucru pe care l-au făcut și câțiva dintre elevii grupului nostru.

1 - tabara engleza newyork 15082022

Prin construcția acestui turn John D. Rockefeller Jr. a oferit de lucru pentru mai mult de 40,000 de oameni, așadar este recunoscut și apreciat pentru că a ajutat oamenii într-una dintre cele mai negre perioade ale orașului, atunci când faimoasa bursă din New York s-a prăbușit și foarte mulți și-au pierdut absolut tot ceea ce dețineau. 

Controlul de securitate pentru intrarea în clădire s-a desfășurat destul de rapid și în 43 de secunde, liftul ce atinge viteza de 24 km/h ne-a dus la antepenultimul etaj al punții de observație. Aici, la etajul 68 se află magazinul și una dintre punțile de observație cu pereți de sticlă. Etajul 69 oferă priveliște la 360 de grade, iar de la etajul 70 – ce este retras, vizitatorii pot face poze fără pereți de sticlă. Într-adevăr a meritat vizitat acest obiectiv faimos!

Toți elevii din tabără au fost foarte impresionați de priveliștea cu adevărat impresionantă, drept pentru care au avut timp berechet pentru sesiunea de poze on “Top of The Rock” – cum mai este denumită această clădire. 

9 - tabara newyork 15082022

2 - tabara in strainatate newyork 15082022

La ora 17:30 ne-am reîntâlnit cu liderii de grup EF care ne-au condus până în Times Square, unde ecranele publicitare imense au furat toate privirile. Fiind o zonă foarte aglomerată, iar noi un grup foarte numeros, nu am petrecut foarte mult timp aici.

10 - tabara newyork cu insotitor 15082022

Ne-am grăbit apoi să ne întoarcem la Grand Central Station pentru a lua trenul care urma să ne ducă înapoi în Tarrytown. Chiar dacă planul nostru a fost să ajungem în campus la timp pentru cină, din păcate trenul în care ne aflam a avut o defecțiune tehnică și am sosit cu întârziere la destinație. Ne-am reorganizat totuși rapid, astfel încât odată ajunși în gara din Tarrytown am stabilit că ne vom opri la 7eleven pentru a ne aproviziona fiecare cu ceva de mâncare, răcoritoare sau snack-uri pentru cină. Sara, Adia, Maria, Sofia și Rebecca au ales să rămână în oraș pentru a lua masa la un restaurant.

În jurul orei 21:00 toți elevii erau înapoi în campus. Primul film din seria Harry Potter era proiectat pe un ecran în aer liber, pe terenul de fotbal, iar acolo erau foarte mulți elevi internaționali, pregătiți cu pături și popcorn.

3 - tabara usa 15082022

Ultima întâlnire a zilei a fost una de grup, la ora 22:15, în lounge-ul situat între clădirile unde suntem cazați, pentru a ne asigura încă o dată că toți elevii sunt în clădire și pentru a le oferi mai multe informații despre programul zilelor următoare. 

Între timp, elevii au început deja să primească orarele și am aflat că toți vor fi pe același flux de cursuri. Acest lucru este un avantaj pentru grupul nostru în ceea ce privește organizarea unor extra activități în afara campusului.

Dar destule informații pentru astăzi!:) Reveniți și mâine pentru a afla cum a decurs prima zi de cursuri! Pe curând!

Mai multe imagini din ziua 2 puteți vedea aici: Album Facebook Tabără New York