Tabăra Engleză New York – Ziua 20

Aug 14
Aug 15
Aug 16
Aug 17
Aug 18
Aug 19
Aug 20
Aug 21
Aug 22
Aug 23
Aug 24
Aug 25
Aug 26
Aug 27
Aug 28
Aug 29
Aug 30
Aug 31
Sep 01
Sep 02
Sep 03

Ziua 20 – Prezentarea campusului și cumpărături la Woodbury Commons

Vineri elevii au participat la ultimele cursuri de limba engleză din această tabără, iar după-amiaza au petrecut-o la cumpărături.  Seara am început-o împachetând și am încheiat-o în zonele comune ale campusului, socializând cu ceilalți elevi internaționali.

Deoarece mai avem doar două zile de petrecut în campusul EF Tarrytown, gazda acestei tabere în străinătate, vă invit la o prezentare detaliată a acestuia. Campusul este deținut în întregime de către Education First și are o capacitate de cazare de peste 1,600 de elevi, ce provin din aproximativ 100 de țări diferite.

1 - tabara new york 020922

7 - tabara america 020922

Campusul este amplasat în districtul Westchester, una dintre cele mai afluente zone ale New York-ului, iar drumul până în Manhattan durează între 30 de minute și o oră, în funcție de mijlocul de transport și trafic. Spațiul ocupat de către campus este pe un deal, cu priveliște spre valea râului Hudson și podul Tappan Zee – ce are o lungime de aproape 5 km, pe care trec zilnic aproape 140,000 de mașini!

A funcționat sub denumirea Marymount College, înființat în 1907 ca o școală catolică de fete. Din acest motiv, multe dintre clădirile campusului au acest aspect istoric. În total, campusul are 10 clădiri dintre care 7 sunt clădiri de dormitoare, cu două, trei, patru sau cinci paturi în cameră. Cele mai multe dintre clădiri au băile pe coridor, similiar cu campusurile universitare din întreaga lume. Există și clădiri unde o baie este împărțită de două camere. Toate clădirile din campus au fost modernizate recent, fiind instalate și unități de aer condiționat în camere.

2 - tabara engleza new york 020922

Elevii din grupul nostru sunt cazați în două clădiri alăturate, unii dintre ei având în cameră și colegi internaționali. Cele două clădiri în care suntem cazați (Ursula și St John’s), comunică pe fiecare etaj prin lounge-uri, spații comune unde elevii se întâlnesc seara pentru socializare.

8 - tabara engleza pentru elevi in strainatate 020922

4 - tabara engleza statele unite 020922

Cantina (Rita Hall) și una dintre clădirile de dormitoare (Butler Hall) sunt împărțite între spațiile destinate elevilor și birourile administrative sau academice, iar sala de sport cuprinde terenul de basket, sala de fitness, dar și o piscină! Lângă sala de sport se află un teren de fotbal și unul de volei pe nisip, acesta fiind locul unde aveau loc proiecțiile de film la serile de film în aer liber și totodată locul unde se desfășurau anumite activități în cursul după-amiezii. În total, campusul cu toate clădirile sale ocupă o suprafață de aproximativ 100,000 metri pătrați, ceea ce permite spații verzi foarte generoase între clădiri.

Există trei puncte în campus unde elevii își pot spăla hainele contra sumei de 1.50 dolari / spălare, respectiv 1.50 dolari / uscare, o astfel de cameră aflându-se în subsolul clădirii St John’s. Campusul are totodată un supermarket de unde elevii își pot cumpăra cele esențiale și o cafenea operată de Starbucks.

5 - tabara sua 020922

În clădirea Rita se află cantina, un oficiu poștal unde elevii pot primi colete și un birou de activități cu mese de biliard și de ping-pong. Tot în Rita Hall sunt birourile academice, dar și unul dintre cele trei amfiteatre din campus.

6 - tabara engleza sua 020922

3 - tabara statele unite 020922

Clădirea Spellman este folosită pentru prezentări cu un număr mare de participanți, cum ar fi intoducerea din prima zi de școală sau ceremoniile de absolvire a cursurilor. Tot aici a fost punctul de întâlnire pentru multe dintre excursiile noastre.

După cursurile de dimineață şi masa de prânz, ne-am întâlnit în fața clădirii Spellman pentru mult aşteptata sesiune de cumpărături la Woodbury Commons Premium Outlets.

Autobuzul şcolar a sosit în scurt timp şi am pornit la drum; călătoria a durat puţin mai mult decât în mod normal, autostrada fiind destul de aglomerată. Luni, în SUA se sărbătoreşte Ziua Muncii – zi liberă națională şi multe persoane au ales să călătorească în acest weekend prelungit.

9 - tabara engleza america 020922

La ora 13 ajungeam la destinație, iar ora de întâlnire pentru retur am stabilit-o pentru 17:45.

Woodbury Commons este un outlet mall care cuprinde puțin peste 250 de magazine de tip premium. Printre mărcile găsite aici se pot enumera: Tory Burch, Nike, Bottega Veneta, Polo Ralph Lauren, Michael Kors, Burberry, Coach, Jimmy Choo, The North Face, Columbia, Tommy Hilfiger și multe altele mai mult sau mai puțin cunoscute în Europa. Reducerile sunt între 30 și 60% zilnic, în unele cazuri existând reduceri de 80%.

11 - tabara engleza in strainatate 020922

Suprafața ocupată este de aproximativ 72,000 mp, fiecare magazin fiind amplasat în câte o căsuță, mai mică sau mai mare. Potecile din mall constituie un labirint printre magazine așa încât din loc în loc există hărți interactive care arată clienților cum să ajungă mai ușor de la un magazin la altul. Există desigur și multe locuri de unde se poate lua masa în Market Hall, dar și băncuțe ori locuri umbrite pentru odihnă. Zonele de cumpărături sunt codate pe culori și nume în așa fel încât vizitatorii să se poată orienta și organiza cât mai bine.

10 - tabara in strainatate 020922

Locul este o adevărată atracție pentru turiștii interesați de cumpărături fiind la aproximativ 1 oră și 20 de minute de New York. Din centrul orașului există autobuze speciale care aduc aici potențialii clienți. Woodbury Commons este totodată sursa principală de venit pentru zona administrativă în care e amplasat, generând sume foarte mari la bugetul local prin colectarea taxelor de vânzare.

12 - tabara pentru elevi in strainatate 020922

Totuși, în pofida sumelor mari pe care le adună la bugetul local, mallul nu aduce numai bucurii localnicilor. Cu ocazia zilelor tradiționale de cumpărături, întreaga zonă se blochează complet, traficul devenind o lungă coloană de mașini care vin din toate direcțiile pentru a prinde reducerile de aici. Într-una dintre ocazii, în urmă cu câțiva ani, coada de mașini s-a întins pe 24 de kilometri înspre New York.

13 - tabara cu insotitor in strainatate 020922

După aproape 5 ore de cumpărături, toți elevii soseau la punctul de întâlnire, destul de mulțumiți de cumpărăturile făcute astăzi. Călătoria înapoi spre campus a durat mai puțin de 40 de minute, iar înainte de ora 19 soseam în campus, la timp pentru cină.

Seara am petrecut-o împachetând, iar apoi în zonele comune, unde elevii au avut ocazia să îşi ia la revedere de la prietenii internaţionali pe care şi i-au făcut aici.

14 - cursuri engleza new york 020922

La ora 22 ne-am întâlnit în lounge-ul de la etajul 4 pentru un ultim curfew check din această tabără din New York! Am profitat de ocazie pentru a le înapoia protofoliile academice elevilor şi pentru a le prezenta programul pentru ziua de mâine: la ora 10 trebuie să eliberăm camerele, iar puțin după brunch va sosi transferul care urmează să ne ducă la aeroport.

15 - programe de vara in strainatate 020922

16 - tabara new york pentru elevi 020922

Pe curând!

Mai multe imagini din ziua 20 de tabără aici: Album Facebook Tabără New York