Tabăra Engleză New York – Ziua 3

Aug 14
Aug 15
Aug 16
Aug 17
Aug 18
Aug 19
Aug 20
Aug 21
Aug 22
Aug 23
Aug 24
Aug 25
Aug 26
Aug 27
Aug 28
Aug 29
Aug 30
Aug 31
Sep 01
Sep 02
Sep 03

Ziua 3 – Sleepy Hollow, primele cursuri și activități

Ce bine ne-a prins somnul de noaptea trecută! Mai ales că elevii au fost foarte norocoși deoarece astăzi au avut cursuri după-amiază de la ora 14:15.

Odihniți și entuziasmați, unii dintre noi ne-am întâlnit la micul dejun, în timp ce alții au ales să doarmă până mai târziu. La micul dejun am putut alege dintre omletă, ouă fierte, iaurt natural sau iaurt cu fructe, fructe proaspete, diferite tipuri de cereale sau ovăz, pâine cu unt sau gem.

1 - tabara engleza newyork 16082022

Și pentru că liderii de grup au participat la o prezentare de orientare separată, care a avut loc astăzi de la ora 10:30 timp de o oră, le-am propus elevilor doritori ca după masa de prânz să facem o scurtă plimbare prin Tarrytown și Sleepy Hollow.

La masa de prânz, cantina a servit supă de pui, sendvișuri cu carne de pui și un dressing de brânză, cartofi prăjiți, broccoli și conopidă la aburi, noodles cu carne de porc, diferite tipuri de salate, iar la desert budincă de vanilie. 

La ora 12:15, 13 elevi au ales să ne însoțească în Sleepy Hollow, în timp ce restul au ales să rămână în campus pentru a se pregăti de începerea cursurilor. 

6 - tabara engleza usa 16082022

Atât Tarrytown, cât și Sleepy Hollow au fost fondate între 1640 și 1648 și sunt pline de dealuri, clădiri istorice, dar și case foarte frumoase înconjurate de parcuri. Sleepy Hollow este inspirația Legendei Călărețului Fără Cap, scrisă de Washington Irving și ecranizată în regia lui Tim Burton cu Johnny Depp în rolul principal.

Plimbarea noastră ne-a dus din campus până în Sleepy Hollow, unde ne-am oprit pentru o scurtă prezentare a legendei orașului. Bianca, una dintre însoțitoarele grupului nostru, le-a povestit elevilor câteva lucruri interesante despre Legenda Călărețului Fără Cap, atât cartea, cât și filmul. După mini quiz-ul de la sfârșitul prezentării, când Bianca s-a asigurat că toată lumea a ascultat-o și a reținut câteva lucruri interesante, am pornit înapoi spre campus, însă nu înainte de o sesiune de poze care să ne amintească de această plimbare relaxantă și informativă.

2 - tabara in strainatate newyork 16082022

5 - tabara internationala newyork 16082022

Am revenit în campus la ora 13:45, unde forfota era destul de mare, deoarece în curând începeau cursurile de după amiază, la care urmau să participe și elevii noștri. 

Jumătate de oră mai târziu, nerăbdători și în același timp curioși, erau cu toții în sălile de curs.

4 - tabara newyork 16082022

Iată impresiile câtorva dintre elevi despre prima zi de cursuri:

Karl: I found today’s classes very interesting because the teacher’s attitude towards the class was great and our course was very interactive.

Edi R: We had some very interesting classes today. During the hours, it was a really nice atmosphere. The teacher was kind and helpful. We got to know some Italians. She gave us some exercises and we all discussed a lot. All in all, there were some really nice first classes.

Maria O: My first class today was a lot of fun. We all created our own website and started writing our own blog. We have also improved our vocabulary by learning words for specific purposes in the technological field. Our teacher was really nice and welcoming.

Adia: I started the lessons with Lucy today, at first I was a bit nervous, but after seeing my classmates and the teacher, I started to relax. The atmosphere was unexpectedly funny and welcoming, even though there were students that had been attending the class for 2 weeks already, I also felt part of the group. The lesson was interactive and engaging as well as the teacher’s approach.

12 - tabara in strainatate usa 16082022

Cursurile s-au încheiat la ora 17:15, iar mulți dintre elevi ne-au povestit entuziasmați despre noii profesori și colegi, cât și despre metodele și exercițiile interactive din timpul cursurilor. 

Cina din această seară a inclus pizza, paste cu sos alb sau sos roșu și parmezan, orez, tocăniță de legume,  legume la abur, salată rece de paste, salate, iar la desert – înghețată de ciocolată sau căpșuni.

Seara, o parte dintre elevi au participat la activitățile oferite de școală, în timp ce alții au mers la o plimbare în Tarrytown sau au petrecut timp în campus, socializând cu alți elevi. 

11 - tabara engleza newyork 16082022

Așadar, la Water Wars am fost invitați la o bătaie cu apă cu alți elevi internaționali, la Junior Social au participat Ana Elena, Maria D., Alexia Ș., Branka și Andrei Ș., unde elevii și-au folosit creativitatea pentru a transpune într-o pictură starea lor de spirit şi emoțiile după primele zile în New York; la Door Decks, Adia și Maria O. au ales stickerele preferate pentru a-și decora ușa camerei, iar mai apoi au mers la o clasă de zumba în studioul de dans, unde li s-au alăturat Branka, Maria D. și Ana Elena, care s-au declarat încântate de profesoara din această seară și de mișcările ei latino. Grupul  Minionilor (Rareș M, Edi L, Andreas, David B, Vlad, Ștefan P.) au ales distracția la piscina interioară, iar clubul de film a avut în program un film animat Spirited Away pe care unii dintre elevi îl văzuseră deja, însă de care erau foarte încântați.

3 - tabara usa 16082022

9 - tabara newyork 16082022

10 - tabara newyork cu insotitor 16082022

Ziua am încheiat-o în lounge-ul clădirilor unde locuim pentru mini ședința de seară, când ne asigurăm că toți elevii sunt prezenți și le reamintim programul pentru ziua următoare. 

Mâine, cursurile încep dimineață, la ora 8:20, și după amiază avem programată o activitate de care cu siguranță toată lumea va fi încântată, însă pentru a afla mai multe detalii, nu ratați jurnalul!:) Pe curând!

Mai multe imagini din a treia zi a taberei din New York puteți vedea aici: Album Facebook Tabără New York